Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Mislim da se preteruje s kolicinama iranske dzebane. Plus im se sistematski unistavaju lanseri. Osetno je manje raketa i dronova lansirano u poslednjih 24 sata. Tih famoznih 100.000 dronova i fabrike koje rade danonocno praveci nove rakete mi lice na Seseljevo tajno oruzje koje samo sto nije upotrebljeno. Iran je toliko izbusen iznutra Mosadom da je prilicno sigurno da ce medju prvim metama biti ta "tajna" skladista raketa i dronova. Meni Trampovih mesec dana deluje realno kao period koji ce svesti moc iranskih ofanzivnih akcija na prihvatljive.

bajo

• Replies 10.9k
  • Views 973.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

1 hour ago, SNARC said:

Valja pitati i Turke sta misle o naoruzavanju Kurda u Iranu..moze to da ode u vise smerova a Doni je vec pokazao da, zajedno sa svojom pratnjom, misli da je gledanje sire slike i pokusaj sagledavanja posledica za ucinjeno hobi za picke.

.

US je vec pitala turke, i prilicno im izasla u susret, ne sedi tamo slucajno kao ambasador Trampov drug multimilijarder.

Samo Tramp ima jos jednog druga, druga Bibija, kome ocito, naglo, jacanje Turske u regionu predstavlja veliki problem.

Protiv koga su kurdi ?

Protiv arapa, persijanaca i TURAKA... Moze li biti uopste idealnijeg situacionog saveznika za Izrael?

Ako je Bibi do sad pozivao narod Irana na ustanak , sad vec cesce poziva kurde, azerbeidzance itd...

I fakt da Tramp u svom ovom haosu , CEO planete , licno razgovara sa liderima nekakvog irackog Kurdistana nije bas beznacajan. Oni imaju pod oruzjem oko 150 000 , a u Iranu ih zivi vise nego u Iraku, i sa naoruzavanjem to moze postati sasvim ozbiljna sila

Ako se tome doda da je US ranije vec prevrnuo takvu igru u Avganistanu sa severnim alijansom, cela ta prica postaje ne toliko neozbiljna opcija.

.

Sve to stoji samo sto vecina lansera moze da se ponovo iskoristi narocito oni za dronove.

Oborena balistička iznad Sredozemnig mora.

Hvala, NATO. 😐

Izvor: Turkiye

17 minutes ago, Lo Zingaro said:

Mislim da se preteruje s kolicinama iranske dzebane. Plus im se sistematski unistavaju lanseri. Osetno je manje raketa i dronova lansirano u poslednjih 24 sata. Tih famoznih 100.000 dronova i fabrike koje rade danonocno praveci nove rakete mi lice na Seseljevo tajno oruzje koje samo sto nije upotrebljeno. Iran je toliko izbusen iznutra Mosadom da je prilicno sigurno da ce medju prvim metama biti ta "tajna" skladista raketa i dronova. Meni Trampovih mesec dana deluje realno kao period koji ce svesti moc iranskih ofanzivnih akcija na prihvatljive.

bajo

za sahed ne trebaju lanseri, stane ih po nekoliko na kamion i mogu se lako pomerati/sakriti.. jedino ako im ne sravne sve garaze i kamione..

1 hour ago, Prometheus said:

a da stvar bude jos crnja po njih, u slucaju scenaria gde se baca nuklerka na njih, apsolutno niko ne bi reagovao, ni kina ni rusija.

Pa, nisam baš siguran da bi to prošlo tek tako. Telefoni na linijama Teheran - Moskva - Peking su se verovatno usijali ovih dana, uopšte mi ne izgleda nemoguće da se razne stvari dovoze u Iran ovih dana...bajo

2 minutes ago, Prometheus said:

za sahed ne trebaju lanseri, stane ih po nekoliko na kamion i mogu se lako pomerati/sakriti.. jedino ako im ne sravne sve garaze i kamione..

Ovih dana smo gledali kako dronovi hiruski pogadjaju ambasade, konzulate, radare u trepavicu jer ocigledno dobijaju precizne koordinate (verovatno od kineza). To sto ce neko da izadje iz garaze i random pusti dron bez koordinisanja s glavnom komandom je sasvim drugi vid ratovanja koji je pretpostavljam za amerikance i izraelce prihvatljiv.

1 minute ago, Lo Zingaro said:

Ovih dana smo gledali kako dronovi hiruski pogadjaju ambasade, konzulate, radare u trepavicu jer ocigledno dobijaju precizne koordinate (verovatno od kineza). To sto ce neko da izadje iz garaze i random pusti dron bez koordinisanja s glavnom komandom je sasvim drugi vid ratovanja koji je pretpostavljam za amerikance i izraelce prihvatljiv.

Ne dobijaju podatke sa lansera (on sluzi samo da ih digne u vazduh) vec od operatera radio vezom ili su im ciljevi unapred programirani.

Ahmedinedzad je ziv.

37 minutes ago, G. L. said:

Koliko se zakuvalo, realno nikad blizi upotrebi nuklearki u ratu od 1945. nismo bili.

Kolege Iranci, juce i danas, nit govore nit romore. Ne smem ni da pitam nista. Jbg...

jezivo je u sta se izrael pretvorio, od nacije koja je pretrpela stravican genocid, valjda da opet ne bi to pretrpeli pretvorili su se u naciju koja preventivno radi genecod nad svima ostalima za koje misle da su im pretnja..

na primeru gaza, valja je sada i svima jasno, da mosad nije bio neobavesten za 7-i oktobar, vec je to planski dozvolio, kako bi izvrsio geneocid u gazi, koji se i dalje odvija bez ikakvih problema, pod svetlima svetske pozornice..

za iran ne mogu da primene, takvo sporo i sigurno davljenje, posto je iran teritorijalno 5k puta veci od gaze, o populaciji i da ne pricam...

izraelu je cilj da od irana ne ostane ni kamen na kamenu, i jako je velika verovatnoca da ce baciti nuklearku, oni sad kad su krenuli, nece stati, i znaju da nece imati bolju priliku od ove..

2 minutes ago, Prometheus said:

i jako je velika verovatnoca da ce baciti nuklearku

De, lakse malo - evo vec drugi put ponavljas isto. Izraelu nijje cilj da ne ostane kamen na kamenu od Irana, vec da imaju saveznika kakvog su imali pre mula. Problem je sto je to tada bio idiot Pahlavi.

6 minutes ago, Tutankamon said:

Ahmedinedzad je ziv.

Njega su proglasili mrtvim i u proslom ratu.

35 minutes ago, Lo Zingaro said:

bajo

bas sam takva pitanja imao pre neki dan. u medjuvremenu sam nasao nesto, ali sada ne mogu taj isti text da nadjem

kako bilo, trazeci nadjoh jos opsirnije

imho, mesec dana nije nista

• Popular Post
2 minutes ago, dragance said:

Problem je sto je to tada bio idiot Pahlavi.

.

Pahlavi je i sad idiot, ali nevidjeni idiot. ))

Razigrali ga ruski prankeri, namestili razgovor sa savetnikom Merza.

U celoj toj fantazmagoriji, liku nije bilo ni cudno sto se lik zive Adolf, ni to sto je Adolfov deda bio blizak sa dedom Pahlavija ... Cak ni to sto savetnik Adolf izgleda ovako:

Gore levo)))))

Screenshot_2026-03-04-14-11-33-856-edit_org.telegram.messenger.jpg

@Lo Zingaro , ovo je ono sto sam citao pre neki dan

Iran can sustain the current rate of fire on gulf nations for about a month, said Farzin Nadimi, a senior fellow at the Washington Institute specializing in Iranian security and defense.

“If they reduce their rate of fire by launching one or more missiles, or launching 50 to 70 drones, they can keep the countries under stress for many months,” Nadimi said.

Gulf Arab states are in a “very difficult place, to put it mildly,” Maksad said. “And I worry that they’re going to continue to be in a difficult place for some days and weeks ahead.”

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.