Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

56 minutes ago, kronostime said:

Tom se bas nisu nadali da ce ovi da raspale po bazama i blizoj okolini?

Kao da im general War iz Alan Forda priprema taktiku.

Meni uvek interesantno to iznenadjivanje otporom protivnika.

Jebote prekršiš sva medjunarodna pravila kao i pravila ratovanja a onda se kao zblaneš kad se protivnik ne izvrne na ledja.

Iran je vrlo tvrd orah, stara država koja ume da se potuče, ima svoje tehnologije i nema značajne pete kolone na koju se može računati.

Geografski su ogromni, vrlo dobro pozicionirani sa gomilom saveznika na granicama

Ustrojstvo države je takvo da ima obezglavljivanje rukovodstva ne nanosi naročitu štetu a religija takva da se ne brinu mnogo oko pogibije jer dženet, 72 device itd

Sve u svemu, nisu džaba Osovina zla.

Teško će sve to ići i neće biti bezbolno.

• Replies 11.1k
  • Views 992k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

1 minute ago, Ayatollah said:

Pa ja bih rekao da je očigldno da je iranski odgovor bio potpuno iznenađenje svima, i Amerikancima i Izraelu i arapskim despotijama u Zalivu. Očekivali su da ubiju Hamneija i da se onda dogodi narod ili da Iranci podignu belu zastavu, a u najgorem slučaju da se Izrael gađa projektilima neko vreme, a o pucanju po Zalivu nisu razmišljali uopšte/mislili su da Iranci nemaju muda da to urade. Sama činjenica da je italijanski ministar odbrane zapeo u Dubaiju dovoljno govori o tome koliko su razradili razne scenarije. Po stoti put se ponavlja ista priča o tome koliko Amerikanci precenjuju sebe, a potcenjuju druge, i koliko generalno ne poznaju istoriju i lokalni mentalitet.

Moze im se sa tolikom disproporcijom u tehnologiji i naoruzanju da budu i debili, ali verujem da nije to.

Pritom cisto sumnjam da oni koji su fakat znali kako da pobiju ceo vrh i drugored i trored uprave u dva dana nisu naculi iransku vojnu strategiju.

Nego Izraelci koji upravljaju Amerikom sto ni ja nisam kapirala do pre par godina, i njihovi eksponenti u USA upravi koji to znaju, strateski nisu isticali te informacije. Trebao im je ipak Trampov amen za napad, on sam nije bio voljan koliko demokratski predsednici da prasti na sve strane na tu se stranu istripovao, a i svi znaju da su dugi komplikovani ratovi losi za rekjing. Trampa zanimaju samo brzi i ubedljivi uspesi. Pa je cirkulisan samo taj deo price, a da ce doci do malog badabuma u arapskim zemljama, oh well.

Ja verujem da Izraelci otvaraju sampanjac za svaki Budz El Arab pogodak. Sve ih to vodi potrebi da se sto bolje razvali Iran.

Edited by Mel

Jak im je plan da gađaju šta stignu u petromonarhijama, koje bi onda namolile Trampiku i Netanjahua da zaustave rat. Baš će Netanjahu da zalegne za haljinaše. Mora će i oni u rat sa Iranom. Gađanje vojnih baza ima logike. Elem, pretpostavljam da tu nema više komande, nego svako kreira svoj plan rada, dok ga ne poklopi raketa. Pre ili kasnije će neko morati da pregovara. Samo deluje da će ovo potrajati više od 5-6 Trampikinih planiranih dana. Ne polažu baš svi oružje na prvu loptu, posebno kada kopnena invazija nije ni u planu.

Edited by Facundo Orellana

Pa sada je promenio ploču na "4 nedelje"

• Popular Post
4 minutes ago, steins said:

Sve u svemu, nisu džaba Osovina zla.

Teško će sve to ići i neće biti bezbolno.

.

Osovina zla protiv Epstein Koalicije.

.

3 minutes ago, Facundo Orellana said:

Jak im je plan da gađaju šta stignu u petromonarhijama, koje bi onda namolile Trampiku i Netanjahua da zaustave rat. Gađanje vojnih baza ima logike. Elem, pretpostavljam da tu nema više komande

Znaš kako , tačno ih zabole kurac za petromonarhije od kojih ič ne zavise niti imaju dobre odnose.

To neka misle oni koji su ih napali i koji moraju da titraju jajca istima zbog jeftine nafte.

Oni gledaju da izazovu što veći haos i pritisak, što je sasvim legitimno u ovoj situaciji.

• Popular Post
13 hours ago, Lo Zingaro said:

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

Slepilo za globalni trenutak na stranu...

Italijan. Ide na odmor. U Dubai. isuse

Grok potvrdjuje da je to zvanicna izjava katarske vojske.

Dakle, nije samo jedan F 15 pao.

Koliko dzebane ima Iran?Jesu to Rusi i Kinezi nešto doturali?Ne staju sa napadima

G

5 minutes ago, Emerald said:

Grok potvrdjuje da je to zvanicna izjava katarske vojske.

Dakle, nije samo jedan F 15 pao.

Navodno su 4 komada u pitanju

@Bogotac Mislim da ovih Šahed dronova imaju oko 100k, tako su barem tvrdili. On čim poleti to je plus za Iran obzirom da je sve što ga obara višestruko skuplje od njega. Za rakete već ne znam, mislim da su im lansirne rampe veći problem od broja raketa. Uglavnom imaju čim mlatiti, a ako budu ugroženi prijete da će minirati Ormuz.

Edited by Jesper23

7 minutes ago, Jesper23 said:

G

Navodno su 4 komada u pitanju

@Bogotac Mislim da ovih Šahed dronova imaju oko 100k, tako su barem tvrdili. On čim poleti to je plus za Iran obzirom da je sve što ga obara višestruko skuplje od njega. Za rakete već ne znam, mislim da su im lansirne rampe veći problem od broja raketa. Uglavnom imaju čim mlatiti, a ako budu ugroženi prijete da će minirati Ormuz.

Aha,znaci oni sami sve to imaju,ovi ništa nisu dali,ni jedni ni drugi,čujem da Kinezi salju odavestajne podatke Irancima.

Edited by Bogotac

24 minutes ago, Emerald said:

.

Kao odgovor gori naftovod i rafinerija u Kermanshahe, Iran..

.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.