Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

On 22.11.2025. at 12:08, Engineer said:

Ovog puta nije Izrael ili SAD, već priroda

No image preview

Iran president says capital move now a necessity as water...

Iran’s capital must be moved because the country “no longer has a choice,” President Masoud Pezeshkian said on Thursday in remarks carried by state media, warning that severe ecological strain has mad

Izgleda da je baš baš ozbiljni zajeb. I to ne od juče.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/desetljecima-upozoravali-nitko-ih-nije-slusao-sada-18-milijuna-ljudi-nadomak-je-evakuacije-koja-se-moze-pretvoriti-u-ljudsku-katastrofu-15645822?cx_linkref=jl_home_vijesti_prva_pasica

• Replies 11.1k
  • Views 991.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

• 1 month later...

BBC ima članak naravno. Ali nije baš na naslovnoj strani, šta znam, možda ima nekih bitnijih vesti ovih dana.

No image preview

Iran anti-government protests spread to majority of provi...

Videos show that unrest has spread to more than 50 towns and cities, including pro-government heartlands.

Kad sam bio prosle godine u Iranu meni je cela zemlja (bar ovih 5-6 gradova koje smo obisli) imala vajb Srbije 90tih. Neke lokalno proizvedene krntije od automobila, lokalni crni i zuti sokovi, bez neonskih svetala, jedan osecaj mira i stagnacije, kao da se zemlja nije pomerila zadnjih par desetina godina. I svi koje sam sreo su odavali utisak da su pod cizmom ajatola koje bez razlike svi mrze. I svi odavno zeljni prestanka fajta sa USA. Vrlo teska finansijska situacija. Jedna iscrpljena i porazena nacija. Nadam se da ce skinuti govnare i naci neki dogovor sa Zapadom.

@vememah da li ti imas ideju, sta se desava u Iranu? Izlaze sporadicno neki twittovi sa okupljanjima gradjana (malo lice na AI generisane reel-ove),

a na glavnim medijima, u realnosti jako malo.

I svi koji prenose vesti iz Irana, meni lice, da su ovako ili onako nekako vezani ili za Izrael, ili za bivseg saha.

Da li naslucujes o cemu se tacno radi? jer niko ne pise da se radi o poplavi laznih vesti... a i jako se malo pise o protestima.

Ja imam lika na fejsbuku, Iranac koji zivi i radi u Texasu i nagledao sam se njegovih antirezimskih klipova. Poslednjih par dana seruje svakih pola sata ovakve stvari mislim. Usto mu je preminuo brat, ovih dana (nije rekao gdje i kako) pa ili je posebno bijesan ili i pored tragedije nalazi ovo izuzetno vaznim.

5d2W3qt.jpeg

Jedna iranka na YouTube reče kako se oni već 1400 godina bore protivu arapske invazije koja im je nametnula islam i srušila persijsku demokratiju religiju i vladavinu prava

5 minutes ago, gone fishing said:

Jedna iranka na YouTube reče kako se oni već 1400 godina bore protivu arapske invazije koja im je nametnula islam i srušila persijsku demokratiju religiju i vladavinu prava

Gledajuci nasu situaciju, ta je verovatno iz opozicije..a sad ce studenti da joj sve po spisku.

7 minutes ago, gone fishing said:

Ono sto sam ja cuo od njih, Iranci smatraju za svoje mracno doba kad su bili pod Arapima i krace pod Avganistancima, nesto kako mi gledamo dok smo bili pod Turcima. Njihova civilizacija i drustvo su mnogo bogatiji i inkluzivniji od arapskog sveta. Pricali su mi i da oni nisu pravi muslimani, da su to Arapi a da su oni vise to jer eto, tako se rodis. Mnogo su vise patriote opsednute istorijom kako su bili bitna zemlja, prevashodno stari vek. Imaju jako puno manjina (mislim da su oni maltene pola stanovnistva) i imaju prema njima stav da su svi deo istog naroda i iste zemlje.

Edited by Shan Jan

Komentarisala je film 300 i bila je vrlo besna, uzgred reče da je posebno nervira kada se hrišćani izvinjavati za krstaške ratove jer su ih izazvali Arapi svojim agresivnim širenjem islama

A hriscanstvo se sirilo kroz ljubav i mirnim putem?

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.