Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Da nije ovih bombardovanja Izraela i sankcija USA, tacno bi Iran napravio koloniju u orbiti Jupitera za godinu dana fantom

• Replies 11.1k
  • Views 991.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

Iz jednog teksta na koji sam danas naletio, okačiću posle na drugoj temi. Nije direktno o Iranu, ali jedan deo jeste. Poznat je odavno problem vodosnabdevanja u celom regionu, ali nisam znao za prave razmere.

In Iran, the crisis has already arrived. The government admits 40 million people, half the population, may need to relocate by 2050 as 300 of 609 aquifers run dry. But here's where geopolitics complicates an already dire situation: international sanctions don't just target military items. They block water pumps, efficient irrigation systems, desalination technology.

Je l' ima neki samit gde se okupljaju baš svi lideri baš svih zemalja, pa da neko minira zgradu dok traje sednica? Pa nek bude i kolateralne štete, korist bi svakako bila veća

On 29. 6. 2025. at 16:39, Zaboravan said:

Da im smetaju mule prvo bi rešili npr Bahrein, kada je krenulo arapsko proleće tamo je čini mi se bila unutrašnja stvar.

Licemerna govna.

Podsećanja radi, nije ostala unutrašnja stvar. Vojno je intervenisala Saudijska Arabija i ugušila proteste. Niko nije ni osudio. Slabo ko se i seća toga.

Ista Saudijska Arabija je izvela genocid u Jemenu. Rasadnik je islamskog terorizma.

Po pitanju demokratije i prava žena Iran je za njih Norveška. Nista od toga nije problematično za SAD i Izrael.

Što bi bi im bio problem kad ne prete uništenju Izraela?

• 4 weeks later...

ko da se nista nije desavalo u junu.

• 1 month later...

https://x.com/UN_News_Centre/status/1969045321473818901

Yes - 4 - China, Russia, Pakistan, Algeria

No - 9 - UK, France, US, Sierra Leone, Slovenia, Denmark, Greece, Panama and Somalia

Abstentions - 2 - Guyana and ROK

Iranci i Rusi tvrde da je postojao nacrt dogovora s Evropljanima (DE, FR, UK) o izbegavanju ponovnog aktiviranja sankcija, koji su Ameri torpedirali. Iranci povukli ambasadore iz tih evropskih država.

https://x.com/clashreport/status/1971862439177474124

https://x.com/clashreport/status/1971822897615561063

https://x.com/AP/status/1971824111832678503

Edited by vememah

• 2 weeks later...

.

Iran oficijalno ukinuo obavezno nosenje hidzaba.

Video sam nekoliko vesti iz Irana u poslednje vreme i cini se da se vracaju na Sahov put obnove Arijanizma u Iranu umesto sirenja islamske revolucije sirom islamskog sveta. Ali za razliku od Sahovog vrremena, u spoljnoj politici se okrecu "istoku".

3 hours ago, barba said:

Iran oficijalno ukinuo obavezno nosenje hidzaba.

Nažalost nije zvanično ukinuo u smislu brisanja te odluke, već je par zvaničnika izjavilo da se neće sprovoditi.

To znači da mogu opet da počnu da je sprovode kad procene da to može da im prođe.

Ima ona cena u seriji "Godinama daleko od kuće" kad klošari jurcaju sa đubretarskim kamiončetom kroz fensi tržni centar, ljudi viču "ko ste vi, šta radite", a Khanđar viče: ne brinite, mi smo policija, ej, vi gospođo, namestite tu maramu kako treba!"

Bože, kakav treš od serije.

"Pešmek? Ko psu daje persijsko ime? Što nije Džeki, Lusi..."

"Šta je ovo, ceo Teheran mi govori šta moja strina treba da radi"

2 hours ago, Zabalujev said:

Ima ona cena u seriji "Godinama daleko od kuće" kad klošari jurcaju sa đubretarskim kamiončetom kroz fensi tržni centar, ljudi viču "ko ste vi, šta radite", a Khanđar viče: ne brinite, mi smo policija, ej, vi gospođo, namestite tu maramu kako treba!"

Bože, kakav treš od serije.

"Pešmek? Ko psu daje persijsko ime? Što nije Džeki, Lusi..."

"Šta je ovo, ceo Teheran mi govori šta moja strina treba da radi"

Što ne gledaš Srećne ljude kao svako polunormalno čeljade?

gospode

Idi bre, iranska produkcija je ludilo. Najjače mi scena kad se dve snajke dovikuju u kući, jedna u kujni, druga u kupatilu gde namešta masku za lice, a zabrađena ful po propisu. Ili kako su se u Šarzad trudili da prekroje haljine iz pedesetih godina da se uklope u savremene propise, pa kragne do uveta i sl. I svi piju crni i žuti sok, a gazda mafijaš citira Hafeza svako malo.

• 1 month later...

Ovog puta nije Izrael ili SAD, već priroda

No image preview

Iran president says capital move now a necessity as water...

Iran’s capital must be moved because the country “no longer has a choice,” President Masoud Pezeshkian said on Thursday in remarks carried by state media, warning that severe ecological strain has mad

“When we said we must move the capital, we did not even have enough budget. If we had, maybe it would have been done. The reality is that we no longer have a choice; it is an obligation,” he said in a speech in Qazvin.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.