ToniAdams Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 kao i svaki domaci za tebe. gledaj malu pljacku vlaka, mani se corava posla.
Далибор Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 ako vam znaci torrent mogu ja da vam sibnem linak...
Nicol Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 ni mene se nije nešto dojmio, previše prosvjetiteljstva i to silom, kao za vrlo loše đake.ali šarmantna je interpretacija ben hura kao gej filma...
Milogled Bluff Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 kao i svaki domaci za tebe. gledaj malu pljacku vlaka, mani se corava posla.Ocu, cim zavrsim sve epizode Zena sa Dedinja Neki red mora da se znani mene se nije nešto dojmio, previše prosvjetiteljstva i to silom, kao za vrlo loše đake.Potpuno primereno okolnostima i djacima.Kao i Sisanje, s tom razlikom sto je ovo film, a ono neuspeli pokusaj necega sto bi se sa mnogo maste i dobre volje moglo nazvati filmom.
morgana Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) I moram da kažem da sam se lepo zabavljao sve do samog kraja filma, čak mi ni Kojo na koga inače povraćam nije smetao, kada me odjednom, za vreme monologa G. Jeftića (nije on čovek kriv) postalo jako sramota. Znate onaj osećaj kada je nešto toliko falš, toliko lažno da se stidite umesto ljudi koji su to pravili. E takav sam imao osećaj za vreme tog (ključnog) monologa (+ tuča). Zašto, kad su očigledno svi u akciji protiv homofobije, i Dragojević, i cela ekipa filma i Gondža, a i ja sam maltene hoću da se bijem kad čujem da neko iznosi poznatu tezu o "svoja četiri zida"? Odgovor je, u stvari, prost, kao i čitav film i sastoji se u onome što Dragojević u ovom filmu radi; jednostavno, ne možeš da se ponašaš kao seoski siledžija, pričaš masne viceve o pederima, tretiraš čitavu temu na nivou svakog čobanina koji bi, da je prilike, svakom pederu "dao po pički" ( 90 posto filma)i uopšte pristupaš čitavoj temi kao jako neozbiljnoj, a onda, u poslednjoj sceni filma, šatro bacaš istinu narodu u oči, o tome koliko je gej ekipa (zaista) ugnjetena u ovoj zemlji. ali je kao kontrateza i druga strana totalno stereotipizirana.gledaoci odlicno znaju ko su ustase i cetnici 90tih, ta im je informacija i brana od uzivljavanja u negativce. pretpostavljam da je sa tom idejom dragojevic i napravio film kakav je napravio - odmjerio je kolikom ce nelagodom da gadja gledaliste - ali jeste malo previse pojednostavio likove, sasvim nepotrebno, sto me ne cudi s obzirom na njegovu vjecitu proracunatost. valjda godine pritisnu covjeka, pa sa nultog ode u negativan rizik.(i regionalno trziste je tu kao zahtjev, naravno, ovdje je makar ta prilagodba napravljena logicnije i tecnije nego u montevideu) tj upravo ovo sto kazes:Samo ovo je jedan od onih lukavo smišljenih filmova koji nas tera da kažemo "da film je primitivan, ali dobro utiće na primitivan narod" i onda se svi lepo legitimišemo kao kulturni i elita i kao anti - homofobi. mada sam dragojevic, sudeci po ovom filmu, ne smatra narod narocito primitivnim tj predrasude o homoseksualcima dubokim. da drugacije misli, ne bi ga snimio.edit, sve u svemu, ok je kako je prikazao pregrupisanje i koheziju u odnosu na spoljnog neprijatelja i nije los film uopste, kraj je jako efektan, tim prije sto je u kontrastu sa opstim tonom filma ne kazem dq je ne znam kako dobar, pretjeran je i u prvom dijelu dosta praznjikav, ali nikako nije los, mada je, sa druge strane, u velikoj mjeri i sklepan i neuvjerljivo se referira na kemp u pokusaju da se opravda prekasni edit: ovom filmu ozbiljno fali muzika, sem u odjavnoj spici i tus kabini Edited April 2, 2012 by morgana
kobni zelaya Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 ali je kao kontrateza i druga strana totalno stereotipizirana.gledaoci odlicno znaju ko su ustase i cetnici 90tih, ta im je informacija i brana od uzivljavanja u negativce. pretpostavljam da je sa tom idejom dragojevic i napravio film kakav je napravio - odmjerio je kolikom ce nelagodom da gadja gledaliste - ali jeste malo previse pojednostavio likove, sasvim nepotrebno, sto me ne cudi s obzirom na njegovu vjecitu proracunatost. valjda godine pritisnu covjeka, pa sa nultog ode u negativan rizik.(i regionalno trziste je tu kao zahtjev, naravno, ovdje je makar ta prilagodba napravljena logicnije i tecnije nego u montevideu) tj upravo ovo sto kazes:mada sam dragojevic, sudeci po ovom filmu, ne smatra narod narocito primitivnim tj predrasude o homoseksualcima dubokim. da drugacije misli, ne bi ga snimio.edit, sve u svemu, ok je kako je prikazao pregrupisanje i koheziju u odnosu na spoljnog neprijatelja i nije los film uopste, kraj je jako efektan, tim prije sto je u kontrastu sa opstim tonom filma ne kazem dq je ne znam kako dobar, pretjeran je i u prvom dijelu dosta praznjikav, ali nikako nije los, mada je, sa druge strane, u velikoj mjeri i sklepan i neuvjerljivo se referira na kemp u pokusaju da se opravda prekasni edit: ovom filmu ozbiljno fali muzika, sem u odjavnoj spici i tus kabini Ne znam, meni je ta poslednja scena tako falš, stvarno mi je bilo teško da gledam. Pa onda još ono kad im se Kojov sin skins pridruži Bez tog kraja verovatno bi mi film bio čak i okej, mislim, ne mogu da kažem da volim takve filmove, ali bar sve stoji na mestu, što se za malo koji domaći film može reći.
morgana Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 (edited) sta znam, meni je sav film pretjeran, pa mi je ok i pretjeranost kraja. nesto mislim, da je u pitanju strani film, dakle iz kulture koja nije moja, jos bih lakse prihvatila igranje stereotipima i donekle kempom. ovako mi jesu prenaglaseni, i to zna da mi zasmeta*, mada mogu da im nadjem razloge postojanja. *to je do mene, ne do filma, da se ogradim.mustang, ne slazem se da film vrijedja bilo koga. on toliko ide u stereotipe da relativizuje i stereotipe i vrijedjanje. ako srbina smatramo cetnikom, ustasu ustasom, crnogorca mafijasem u bgd a siptara siptarom, onda je ok, iz pozicije narodnog umotvora, da i homoseksualac bude peder. ako ga u filmu ukljucujemo u kulturu onda je bas posteno, mada jeste i apsurdno s obzirom na poziciju zrtve, da i njega opalimo stereotipizacijom.u svemu mi je najjadnije sto dragojevic pravi ovakav film, u kome ipak postoji (uz doduse ovecu dozu benevolentnosti pri tumacenju) nekakav politicki stav - jebo zemlju u kojoj odrzavanje gej parade zavisi od opasnih momaka iz 90tih. ipak je tu receno kakva je cija pozicija moci u srbiji. no, dragojevic je jedan od zadnjih u svojoj struci koji ima pravo to da kaze.dobro, djelo i umjetnik nisu isto, i ja na to tako gledam kad me se stvar ne tice. no ovdje me se malo i tice.edit: sto se tice kojovog sina, jeste bilo lose rjesenje. mislim da je tu da dodatno abolira gledaoce tj da ucini da oni vide sebe kao zavedene ili lijenog mozga a ne lose (losi su ostali skinsi, naravno)slicnu namjenu ima i ona recenica anite amncic 'bila sam mlada :( 'ta je recenica jedna od onih preeksplicitnih kojima film obiluje, ali prelazak sina na drugu stranu jeste bezveze, slazem semeni je ok mirkov govor, fajt i posljedice, to sam mislila kad sam rekla da mi se kraj svidja Edited April 3, 2012 by morgana
Lrd Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 (edited) Ne znam, meni je ta poslednja scena tako falšCeo film je falš i generalno je đubre i govno. Okej, plutajuće govno, pa se malo izdigne sa gomile govana domaćih filmova. Verovatno je bolji kao društvena akcija, ali pošto se ne bavim društvenim aktivizmom i ne razumem se u njega, onda ne bih da komentarišem sa te strane.Inače, Dragojević od svog drugog filma hoće da bude angažovan, samo što apsolutno nema muda za to, pa se krije iza nadrealizma i prenaglašenih stereotipa, a onda se ponaša kao da je svetlo u tami i popuje svima. Izuzetno iritantno. Edited April 3, 2012 by Lrd
stoka Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Inače, KUSTURICA od svog n-tog filma hoće da bude angažovan, samo što apsolutno nema muda za to, pa se krije iza nadrealizma i prenaglašenih stereotipa, a onda se ponaša kao da je svetlo u tami i popuje svima. Izuzetno iritantno.I Kusturica bi se divno uklopio u rečenicu ...
Recommended Posts