Jump to content
IGNORED

PARADA

kgmr

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ToniAdams

35

• kobni zelaya

33

• Milogled Bluff

25

• morgana

22

Posted

uh, sjajna stvar za pulse, i solidan intervju. čim nije veći medij intervjuer, u startu je autor opušteniji, pa i iskreniji. retko se sreće ovako lagan dragojević, kao u kafanici nedeljom prepodne.

Posted

Odgledah i ja najzad...Možda nije film za anale, ali definitivno jeste za obavezno gradivo osmog razreda osnovne škole. I meni najpozitivniji utisak muk u sali na kraju i suze u očima devojaka na izlazu.Samo dve zamerke.Jevtićev govor pre konačne šorke... Mislim, jasno je da film pravljen za average Mileta i da je takav i sam taj govor, al opet... Moralo je to mnogo jasnije, jače u glavu i manje patetično. Moralo je više da zvuči kao "To vaše čuveno poštenje...".Bolno upadljiv izostanak političara iz cele priče. Srđane, Srđane...

Posted
Bolno upadljiv izostanak političara iz cele priče. Srđane, Srđane...
Mozda je poenta u tome da bi politicari sami oko ovakvih stvari "legli na rudu" kada bi se promenilo vecinsko misljenje stanovnistva.U modernoj srpskoj demokratiji, politicari ignorisu javno mnjenje samo kada su u pitanju njihovi dzepovi i fotelje. To pokriva dobar deo svega sto rade, ali ne sve.Politicari ce da budu protiv gej parade, da se "ne zameraju" verskim vodjama, ili da se izdrkavaju nad nekom manjinskom grupom ne zato sto oni tako intimno misle nego zato sto misle da im to donosi politicke poene. Takodje ce raditi obrnuto ako misle da im to donosi politicke poene.
Posted
Mozda je poenta u tome da bi politicari sami oko ovakvih stvari "legli na rudu" kada bi se promenilo vecinsko misljenje stanovnistva.U modernoj srpskoj demokratiji, politicari ignorisu javno mnjenje samo kada su u pitanju njihovi dzepovi i fotelje. To pokriva dobar deo svega sto rade, ali ne sve.Politicari ce da budu protiv gej parade, da se "ne zameraju" verskim vodjama, ili da se izdrkavaju nad nekom manjinskom grupom ne zato sto oni tako intimno misle nego zato sto misle da im to donosi politicke poene. Takodje ce raditi obrnuto ako misle da im to donosi politicke poene.
To stoji, ali ako je već potkačio policiju, crkvu, desničarske organizacije... upadljivo mi je što nije barem jednom scenom opljunuo politiku koja svesno održava naopako stanje stvari sa "neka šetaju u svoja četiri zida" logikom.
Posted

ljudi dajte neki free download za paradu. zelim da ostetim srdjana za 300 kinti

Posted
Da li je starija kokoska ili jaje. Da li politicari prave javno mnjenje ili se povinuju vecini koja nije sa neba pala.
Posted
ljudi dajte neki free download za paradu. zelim da ostetim srdjana za 300 kinti
i meni ako ima negde... pliz...
Posted

Ja procitao

zelim da osetim srdjana za 300 kinti
Posted
Igrom slucaja, ministar prosvete je SPS kadar a reziser filma Parada clan Glavnog odbora SPS.Lopine.
Navodno platili bioskopi.
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

berlinale: der spiegel online donosi opsiran intervju sa dragojevicem, kao i fotografije iz filma i sa rl gay pride-a:der link

Edited by Parsons
Posted (edited)
Da, platili su vlasnici bioskopa, ali je jasno da je Dragojević izvaćario svoje stranačke kolege u Ministarstvu obrazovanja Žarka Obradovića i zamenika mu Zorana Kostića da predlože film u dopisu školskim upravama širom Srbije.Mislim, nije da nešto krivim Dragojevića (lik navatava publiku za svoj film kako zna i ume), ali je degutantno da Ministarstvo podržava privatni komercijalni projekat, a pogotovo imajući u vidu da je ovo prvi put da Ministarstvo tako nešto radi.Inače ova fora - režiser i producent odu kod vlasnika lanca bioskopa i ubede ga da održi besplatne projekcije za nastavnike i direktore škola koji onda imaju opciju da vode svoje učenike na film upola cene - je izgleda novi 2012 business model plasiranja filmova u Srbiji jer i Šotra izgleda radi istu stvar sa svojim Šeširem profesora Vujića. e sad, Šotra će verovatno da ga ispuši za preporuku Ministarstva, osim ako ne zna nekog u SPS-u.mada i Srkiju nije baš krenulo jer i sa preporukom Ministarstva i bez nje, nastavnici se ne satiru od želje da vode svoje učenike na film upola cene
ODGLEDALO SAMO STOTINAK NASTAVNIKA U Novom Sadu ”Paradu” je organizovano pogledalo stotinak nastavnika i direktora škola. Na beogradskoj projekciji bilo ih je 70. Prema rečima Zorana Cvetanovića, vlasnika ”Art viste”, u čijim bioskopima u Novom Sadu i Beogradu je prikazan film, još nijedna škola iz ova dva grada nije se javila kako bi se dogovorio dolazak đaka na ”Paradu”.
Edited by zvonko
Posted

je l ima negde da se gleda to sa/na internetu?