Budja Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 evo ja ću da ti kažem:1300e (35 godina radnog staža)To je prilicno manje od cifara pre pominjanih oko kojih se dosta diskutanata slozilo. Kome verovati?
Vapad Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 BTW, proverio sa drugaricom. Kada je završila Drapšina išla na testiranje za taj drim džob, prošla prvi krug, osnove letenja, termini, drugi krug, čitanje i slušanje engleskog, treći krug, pričanje engleskog, e na četvrtom krugu su sedeli za kompom i slušaš na engleskom zadatak 3 minuta i onda imaš pola minuta na ekranu da rešiš, neka geometrija, letenje ovo ono, e tu su joj rekli da ne vidi najsjajnije...mada ne nosi naočare ali... i otpala je. Prilično rigorozno zvuči, što mi uliva poverenje u našu kontrolu leta.
Dr Arslanagić Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 To je prilicno manje od cifara pre pominjanih oko kojih se dosta diskutanata slozilo. Kome verovati?Ćale mi je kontrolor letenja. Ne radi više na tornju zbog godina pa mu je plata nešto manja od prosečne za taj posao ali ne mnogo.Koliko ima direktor ne zna tačno niko.Takođe, istina je da nije lako upasti tamo i da su testovi veoma rigorozni. U sposobnost i radnu etiku zaposlenih ne treba sumnjati. Takođe, malo koji kontrolor provede u penziji više od 3-4 godine. Još jedna stvar, SMATSA nije javno preduzeće već DOO, u zajedničkom vlasništvu Republike Srbije i Republike Crne Gore.
ToniAdams Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 (edited) meni je ortak rekao mnogo vecu cifru da ima, ukljucujuci bonuse, 150 evra za subotu, nedelju i drz. praznike, placa mu navodno ide makar 3put toliko. makar govorim o novcu koji dobija na kraju meseca, bemliga kako se sta zove i obracunava. ili je njemu placa veca od prosecne.no ako ti je cale kontrolor, siguran sam imas dobar uvid. plata koju pominjes se sumanuto mala za taj posao. Edited July 26, 2012 by ToniAdams
Dr Arslanagić Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 standardna dinamika rada je 12 sati smena: dnevna, noćna pa dva dana slobodno, vikendi i praznici ulaze u obračun automatski, kao i minuli rad... radnici na tornju (koji su u direktnoj komunikaciji sa avionima) imaju veću platu ali ne 3X veću... ćale ima već 63 godine pa su ga prebacili u NOTAM službu, što je posao nižeg intenziteta i u skladu sa tim manje plaćen.što se tiče visine plate, bem li ga, 90-tih nije bio plaćen uopšte tako da je sada super kako je bilo.
Recommended Posts