Misko Posted May 28 Posted May 28 Masterpis od adaptacije..berceka u 80% kada gledam, pomislim: ovo mu je najbolja uloga, jer on svaku ucini posebnom, kada sam citao pripovetku, kao dete, nikada tako Radana nisam zamisljao, posle kada sam gledao TV film, naravno pomislim, boljem nisu mogli dati Radana, i Misa Janketic u ulozi Kapetana..a Crno Dete je klinja iz Metle bez drske, sad sam to tek primetio.. 2
Tihajeza Posted May 28 Posted May 28 7 hours ago, Filozof manijak said: Uh, ne mogu više da se ne složim. Za mene Bure Baruta nema ni primesu komedije, i svi ti komični elementi u filmu su tu da bi naglasili tragediju jednog društva, prikazanu kroz prizmu jedne obične beogradske noći. Meni film isto nije legao, valjda što sam prvo gledala xy puta u pozorištu, gde je ful komendija.
Nikodije Posted May 28 Posted May 28 3 hours ago, Misko said: Masterpis od adaptacije..berceka u 80% kada gledam, pomislim: ovo mu je najbolja uloga, jer on svaku ucini posebnom, kada sam citao pripovetku, kao dete, nikada tako Radana nisam zamisljao, posle kada sam gledao TV film, naravno pomislim, boljem nisu mogli dati Radana, i Misa Janketic u ulozi Kapetana..a Crno Dete je klinja iz Metle bez drske, sad sam to tek primetio.. Ovo crno dete je najstrašniji filmski lik mog detinjstva. Nijedan strani horor lik me u detinjstvu nije isprepadao kao crno dete. 3
kud u maglu Simoviću Posted May 28 Posted May 28 5 minutes ago, Tihajeza said: Meni film isto nije legao, valjda što sam prvo gledala xy puta u pozorištu, gde je ful komendija. uopšte je tako ne pamtim, težina u želudcu kao i posle odgledanog filma a film je maestralan, jedina šteta po njega(film) je što je nastao posle pozorišne predstava da je tekst dukovskog samo ekranizovan ušao bi sigurno u top 10 filmova sa ovih prostora 3
Misko Posted May 28 Posted May 28 14 minutes ago, Tihajeza said: Meni film isto nije legao, valjda što sam prvo gledala xy puta u pozorištu, gde je ful komendija. Ja ni predstavu(koja mi opet, bolje stari od filma, jer je sira, i sa manje malicioznosti pravljena u odnosu na film), ne dozivljavam kao omediju, iako je akcenat vise na humoru svakako..npr deo sa Draganom Jovanovicem i Micanovicem, ima taj kemp vajb, dok se u ekvivalentu filmskom tome, Ristovskom i Nikolicu, mozda i nasmjes na kratke momente, ali je akcenat svakako veci na napetosti situacije)
Misko Posted May 28 Posted May 28 22 minutes ago, Nikodije said: Ovo crno dete je najstrašniji filmski lik mog detinjstva. Nijedan strani horor lik me u detinjstvu nije isprepadao kao crno dete. A Mira Banjac koja jase u Svetom Mestu? 1
Nikodije Posted May 28 Posted May 28 3 minutes ago, Misko said: A Mira Banjac koja jase u Svetom Mestu? Da, i Sveto mesto mi je bilo jezivo. Čudi me da su me moji opušteno pustili da gledam to sa 10 godina, al hvala im
Filozof manijak Posted May 28 Posted May 28 (edited) Najstrasniji srpski horor, Sveto mesto. Čudi me da nema bolji status u našoj kinematografiji. Par meseci pre prvog gledanja filma, igrom slučaja sam pročitao Gogoljevog Vija. Zabezeknuo sam se kad sam ga prepoznao kao predložak za film. Edited May 28 by Filozof manijak 1
Mel Posted May 29 Posted May 29 11 hours ago, Nikodije said: Ovo crno dete je najstrašniji filmski lik mog detinjstva. Nijedan strani horor lik me u detinjstvu nije isprepadao kao crno dete. Meni je jedan komsija koji je samo horore i gledao kad smo bili deca pricao kako je najgore sto je ikad gledao Leptirica. Kaze ovo strano testere duhovi super, ali Leptirica najgora.
Filozof manijak Posted May 29 Posted May 29 Tako sam i ja mislio dok nisam pogledao Leptiricu kao stariji. Sad mi je više smešna
Mel Posted May 29 Posted May 29 3 minutes ago, Filozof manijak said: Tako sam i ja mislio dok nisam pogledao Leptiricu kao stariji. Sad mi je više smešna Pa da, zato je dobro neke stvari ne gledati opet. Mi smo tad kad smo to pricali bisi bas klinci, stariji razredi osnovne recimo.
ronin Posted May 29 Posted May 29 35 minutes ago, Filozof manijak said: Tako sam i ja mislio dok nisam pogledao Leptiricu kao stariji. Sad mi je više smešna Ma gde je smešna...Skoro sam se prepanuo samo tako kad ga je zaskočila u vodenici... 1
Recommended Posts