Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, omiljeni said:

moj komšo je Jovović i taj Blagoje mu je rođak. kad god nešto promaši ja ga uvek zezam kako im je to familijarna crta da ne znaju nišaniti. npr kad igramo pikado pa pogodi bankinu umesto broja ja mu uvek dobacim "Blagoje, Blagoje". ili kad igramo fudbal na playstationu, pa šutira pored gola.

a klinci su nam nerazdvojni, moj sin je team messi, a njegov je team ronaldo, pa ga ja često zezam "prađed ti umro u Rozariju, a ti voliš Kristinu od Messija, cccc"

Nije bio problem u Blagoju već u kalibru.Koliko se sećam,dva metka su pogodila zlotvora a jedan valjda u kičmu ili tu negde.Prema tome da je bio ozbiljan pištolj smrad se nikada ne bi ustao.

Samo zamisli kršnog Crnogorca sa šakom ko lopatom a u njoj mini damski pištolj,dobro da je i ona dva pogodio.

Međutim,10.aprila 1957.na dan NDH doći zlotvoru usred jazbine i odraditi ga,muda do poda,respekt i poštovanje.

• +1 1
Posted
4 hours ago, foto said:

gde se seti alije alijagica i njegove ulice na petlovom brdu (ulice sam se ja setio)?

:)

Pa baš onda kad je Blagoje Jovović dobio ulicu u BG pa kad je ekipa sa filozofskog na čelu sa Dubravkom Stojanović ustvrdila da od tog trenutka Beograd više nije veliki, otvoreni i kosmopolitski grad već obična provincija jer eto slavi ubicu.Tad sam se setio Alije Alijagića i njegove ulice na Petlovom brdu i zapitao se kako to da toj družini nije smetala ta ulica,kako to da Beograd tada nije slavio ubicu i kako to tada nije smetalo beogradskom kosmopolitizmu,veličini i otvorenosti.

• +1 2
Posted
1 hour ago, jackruby said:

Nije bio problem u Blagoju već u kalibru.Koliko se sećam,dva metka su pogodila zlotvora a jedan valjda u kičmu ili tu negde.Prema tome da je bio ozbiljan pištolj smrad se nikada ne bi ustao.

Samo zamisli kršnog Crnogorca sa šakom ko lopatom a u njoj mini damski pištolj,dobro da je i ona dva pogodio.

Međutim,10.aprila 1957.na dan NDH doći zlotvoru usred jazbine i odraditi ga,muda do poda,respekt i poštovanje.

čuš damski pištolj :lolol: nemoj me zajebavati brt. lik je išao da ubije bolesnog đeda koji je već imao 70+ godina. a on tako mlad i kršan crnogorac i šapa ko od silverback gorile. pa što nije uzeo neku letvu i zatukao ga, ako već nišani ko Laki Topalović?

komšo je inače veliki fan proruskih opločenika i nonstop gleda te analize za koliko dana pada Kijev na domaćim kanalima. pijemo mi kavu, a na teve pričaju kako je riba ukrajinka sa ćerkom došla u Moskvu i na ulici ubila nekog volođinog generala admirala. ja mu reko "e to je mudovište, levom drži bebu, doji i prepovija, a desnom puca. i pogađa! a ne ko Blagoje...", a komšo u tiltu :lolol:

• Wub 1
Posted

Iskreno se nadam da će Čuvari formule biti barem pristojan, ako ne i dobar film. 
I planiram da ga pogledam kad dođe u bioskope (prema najavama - u novembru).

Međutim, već mi, prema do sada viđenom i pročitanom, smetaju 2 stvari.

U najavama filma više puta sam čuo ili pročitao frazu ''do sada neispričana priča''. A šta je sa TV filmom Ozračeni, jugoslovensko-francuskom koprodukcijom iz 1976. godine, o kojoj smo već ovde pisali i komentarisali?

Druga stvar je što po trejleru i najavama vidimo da se radnja filma vrti oko 4 naučnika koji odlaze u Francusku, a u Ozračenima, kao i u stvarnom događaju, ih je bilo 6, dok ih se nazad vratilo 5. 

Zašto su ih Bjela i ostali scenaristi redukovali na 4, da li iz dramaturških ili finansijskih razloga?

Bjeli nije prvi put da radi tako nešto. U Tomi je prikazao samo 2 njegove žene, dok ih je u stvarnosti bilo 4. Prema najavama,  u predstojećoj seriji će se pojaviti i preostale 2.

U Montevideu je na put poveo tim od samo 11 igrača, dakle bez ijedne rezerve, samim tim i bez mogućnosti za izmjene. Pritom se najviše ogriješio o Ljubišu Lea Stefanovića, koji je bio standardan igrač reprezentacije na tom SP, ali ga ''selektor'' Bjela uopšte nije poveo u Urugvaj...

• +1 1
Posted

Nešto je bilo i da je valjda neko iz Vinče pisao saopštenje i demantovao navode iz knjige.
Ili sam prezupčio...

...shiit has hit the fan...

Posted

Obe ćerke dr Aleksandra Ruvarca, i Goca i Vanja su u Brizbejnu, tako da Bjelogrlić nema nikakve izgovore oko kompletne istorije slučaja.

Posted

Igrani filmovi nisu dokumentarci. Jos nije snimljen biografski film ili ono zasnovan na istinitom dogadjaju koji su faktografski 100% tacni. Bitno je da je sustina price istinito prenesena, detalji su manje bitni..

• +1 7
Posted
17 hours ago, colonelo said:

.... frazu ''do sada neispričana priča'' ....

Zna Bjela ko će film da mu gleda, dobro zna. Tako je i sa "pesmom koju su svi zaboravili" u prošlom filmu napunio bioskope do vrha.

Posted

U subotu 26.08.2023. godine počinju 58. Glumački susreti u Nišu.

U okviru zvanične selekcije festivala biće prikazano 14 filmova.
Da se uočiti da među tim filmovima nisu:

- Munje opet - iako je u većini aspekata podbacio, pretpostavljam da je to, za sada, najgledaniji domaći film ove godine
- Usekovanje - film prikazan na Festu, imao mislim pristojnu gledanost, uglavnom dobro ocijenjen i od kritike i od publike, pa i na ovom forumu

- Čuvari formule - tek prikazan na festivalu u Lokarnu, a zatim i u Sarajevu, još nije planiran za domaću distribuciju, ali je prije 2 godine Toma u Nišu prikazan odmah posle Sarajeva.

Ali zato je među tih 14 filmova čak 6 (šest) filmova iz Apollon produkcije (zajednički poduhvat Telekoma Srbije i Željka Mitrovića), čiji filmovi uglavnom i nisu planirani za bioskopsku distribuciju, već za prikazivanje na toj njihovoj Streaming platformi.

To su: Ko živ, ko mrtav, Usta puna zemlje, Svilen konac, Koma, Manja i Momak i devojke.
Od tih 6 filmova samo 2 mi djeluju kao filmovi koji bi mogli ići na festival - Usta puna zemlje (poslednji film nedavno preminulog Puriše Đorđevića, prema nagrađivanom romanu Branimira Šćepanovića) i Ko živ, ko mrtav (krimi-komedija sa nekoliko poznatih glumaca). Sve ostalo je (na osnovu višenog) na nivou TV filmova.

I druga zanimljivost: predsednik žirija, a ujedno i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije je Rastko Janković!

Znam da je on odavno aktivan u SNS i da ga povremeno ima i u filmova, ali jebeni Rastko Janković...

• Haha 4
Posted

Sećam se da je jedno vreme bio pokojni Vladan Živković predsednik udruženja.
Ali sad jbni Rastko Janković...

• Haha 3
Posted
4 hours ago, Frank Pembleton said:

Sećam se da je jedno vreme bio pokojni Vladan Živković predsednik udruženja.
Ali sad jbni Rastko Janković...

A koji su to njegovi gresi pa je jbni Rastko Janković?

Posted

dovoljan razlog je to da predstavlja sprdnju od jedne umetnicke profesije.

u politiku i ostalo ne ulazim.

ograda/

mozda rale ima nadnaravne menadzerske sposobnosti i ostane upamcen kao najbolji predsednik ikada.

dok rastko lupulovic nije otisao u manastir, pa i posle toga, su se desavale veoma neprijatne situacije kada neko pomesa njih dvojicu, sa iste klase. bilo je vrlo bezveze vise puta.

rale jankovic je nivo ortaka sa djoletom samponom sto se posla tice.

Posted
41 minutes ago, jackruby said:

Pa nije on glumac u pravom smislu tog pojma jebiga.

• +1 1
Posted

Gresi su što je nikakav glumac koji je shvatio da mu vreme prolazi pa se sad slizao sa ovim zlom na vlasti pa eto ga svugde...

• +1 3