September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:02, henrik larsson said: Ček, je l ovde priča samo o pokrivanju, ili o pretvaranju pijaca u Smokvice?ne znam sta Smokvica, pretpostavljam da ne izgleda fensi i hipsterski kao Boqueria. Kao sto (ne)vidis nista spektakularno a smekerski. Falilo bi?¿ ili su obavezni pijanci, unucici, kerovi i smrad?
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:04, Lancia said: cvrc. pricamo o ljudskom uredjenju a ne skarabudzenju.ne, mi pricamo o dve stvari ovde. ti nastupas sa nekom razumnom pricom koja polazi od interesa prodavaca i kupaca, a ne govoris o pretvaranju pijace u destinaciju. jednostavno ne razumem taj poriv da se sve estetizuje tako da podseca na sobu kompulzivne devojcice. majku mu, lepota lezi i u organizovanom haosu.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:07, Lancia said: ne znam sta Smokvica, pretpostavljam da ne izgleda fensi i hipsterski kao Boqueria. Kao sto (ne)vidis nista spektakularno a smekerski. Falilo bi?¿ ili su obavezni pijanci, unucici, kerovi i smrad?Šta ću kad sam ljakse, pa mi sve više nedostaju takve stvari. Ista priča kao sa nostalgijom glede neuglednih rustičnih pekarica, na koje bi se neki prestižni dizajner enterijera posrao i naložio da izbace one klošarske bele pločice.
September 2, 201113 yr Author On 2. 9. 2011. at 10:07, Marko M. Dabovic said: ne, mi pricamo o dve stvari ovde. ti nastupas sa nekom razumnom pricom koja polazi od interesa prodavaca i kupaca, a ne govoris o pretvaranju pijace u destinaciju. jednostavno ne razumem taj poriv da se sve estetizuje tako da podseca na sobu kompulzivne devojcice. majku mu, lepota lezi i u organizovanom haosu.mislim da nisi shvatio. pijace o kojoj ja govorim je destinacija, zato sto je na otvorenom, ima dosta mesta (pa moze da se prodje, i dise), zato sto ima sta da se jede, i gde da se sedne. e, sad sta ti je soba kompulzivne devojcice, jebiga, ako znam, i zasto smrad i djubre vezujes za organizovani haos, ali spontanost je def vazan deo smeka tih pijaca, zato sto obicno nisu stalne.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:11, henrik larsson said: Šta ću kad sam ljakse, pa mi sve više nedostaju takve stvari. Ista priča kao sa nostalgijom glede neuglednih rustičnih pekarica, na koje bi se neki prestižni dizajner enterijera posrao i naložio da izbace one klošarske bele pločice.pa i poseravali su se. a sve pocne tako sto se u interesu kupaca produzi radno vreme, sto znaci da umesto jednog vrhunskog pekara moras da angazujes dva osrednja.
September 2, 201113 yr Author On 2. 9. 2011. at 10:11, henrik larsson said: Šta ću kad sam ljakse, pa mi sve više nedostaju takve stvari. Ista priča kao sa nostalgijom glede neuglednih rustičnih pekarica, na koje bi se neki prestižni dizajner enterijera posrao i naložio da izbace one klošarske bele pločice.ali ja ljudi stvarno ne razumem zasto vam smeta da postoje i jedne i druge. ima dosta ljudi koji cene te tradicionalne pekare, i dok god imaju trziste bice tu. zasto bi ti brinuo sto neko vise voli nesto drugo.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:16, rajka said: ali ja ljudi stvarno ne razumem zasto vam smeta da postoje i jedne i druge. ima dosta ljudi koji cene te tradicionalne pekare, i dok god imaju trziste bice tu. zasto bi ti brinuo sto neko vise voli nesto drugo.Zato sto se blizimo srednjim godinama i pocinje da nam smeta sto nestaju, kao prikaze koje po vrelom danu drhte na horizontu, prizori i mirisi njeznog djetinjstva i mladosti nase.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:11, henrik larsson said: Šta ću kad sam ljakse, pa mi sve više nedostaju takve stvari. Ista priča kao sa nostalgijom glede neuglednih rustičnih pekarica, na koje bi se neki prestižni dizajner enterijera posrao i naložio da izbace one klošarske bele pločice.ko kaze da je neminovno sve rusticno i staro sjebati i srusiti? nemoj da si toliko apokaliptican. restauracija a negde je i samo higijena pozeljna i to je to.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:16, rajka said: ali ja ljudi stvarno ne razumem zasto vam smeta da postoje i jedne i druge. ima dosta ljudi koji cene te tradicionalne pekare, i dok god imaju trziste bice tu. zasto bi ti brinuo sto neko vise voli nesto drugo.Ne smeta meni da postoje i jedne i druge. A što se tiče tržišta, normalno je da sve manje i manje klinaca zna za takve stvari, pošto ih ima sve manje i manje nauštrb Smokvica, Hleba i Kifala i sličnih stvari koje u zlatu, svili i kadifi 24/7 prodaju industrijske dreševe umotane u fensi oblike. Pa je i tržište sve manje, a uskoro će i nestati. Realno, možemo samo da kukamo (što i radimo).
September 2, 201113 yr Author On 2. 9. 2011. at 10:20, henrik larsson said: Ne smeta meni da postoje i jedne i druge. A što se tiče tržišta, normalno je da sve manje i manje klinaca zna za takve stvari, pošto ih ima sve manje i manje nauštrb Smokvica, Hleba i Kifala i sličnih stvari koje u zlatu, svili i kadifi 24/7 prodaju industrijske dreševe umotane u fensi oblike. Pa je i tržište sve manje, a uskoro će i nestati. Realno, možemo samo da kukamo (što i radimo).stajaznam, tradicionalna pekara preko puta mene (u koju idem svaki dan) ima uvek red do izlaza, u svako doba prepodneva, stream ljudi, toliko ljudi nikad nisam videla u hlebu i kiflama. sta vise, ovo stanje je jos bolje za tebe, jer ce sa smanjivanjem trzista opstati samo najbolje tradicionalne pekare, pa ces u koju god da udjes moci biti siguran da je dobra.
September 2, 201113 yr Koja je to pekara?edit: btw, neće opstati, nego će se ugasiti, jer neće biti tražnje. Edited September 2, 201113 yr by henrik larsson
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:20, henrik larsson said: Pa je i tržište sve manje, a uskoro će i nestati. Realno, možemo samo da kukamo (što i radimo).ja i dalje mislim da bi jedno retro mesto sa bozom, klakerom, kedaifom, cokanjcicima i ostalim kerefekama moglo da bude itekako fensi.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:25, Lancia said: ja i dalje mislim da bi jedno retro mesto sa bozom, klakerom, kedaifom, cokanjcicima i ostalim kerefekama moglo da bude itekako fensi. U pravu si 100%, a boldovano je kvaka. Smokvica style.
September 2, 201113 yr On 2. 9. 2011. at 10:27, henrik larsson said: Smokvica style.sad me vec karas :( ako to podrazumeva neudobne metalne stolice i stocice, ja sam protiv takvog fenseraja. valjda to nije jedino idejno resenje?¿ Edited September 2, 201113 yr by Lancia