ToniAdams Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 ma suvise mi spor bio tempo, spram onog prethodnog
ToniAdams Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 spicio last of us 2 za 2 dana, jbg stvarno je dobra igra (ako izuzmemo tu agendu koju forsira, al to je bio trend, lol), za moj ukus ima previse kat scena i generalno melodramaticnih momenata, mislim jebe mi se ko je koga jebo i ko je kakve seksualne orjentacije, prilicno mi je to bilo nepotrebno. tehnikalije tipa fizike, borbi i same grafike su stvarno odlicne, kapiram da je jedino reded 2 po tom pitanju sije. al kad vidim sta igri zameraju, od tog sto je ubijen glavni lik iz proslog dela do toga da je jedna od dve glavne junakinje previse nabildovana a da je druga od finog deteta izrasla u gadnu kucku, mislim nek jedu govna, cekacemo godinama na nesto ovako kvalitetno. 2
Calavera Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 gejmeri standardno nemaju pojma, do jaja je tlou 2 3
Tpojka Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Divine Knockout (DKO), First Class Trouble, Gamedec - Definitive Edition, free na Epic 1
igoraki Posted January 20, 2023 Posted January 20, 2023 ja baš nisam neki silan gamer, ali volim i igeam fantasy straterije, tako da sam se obradovao kad sam ovo video 1
Shan Jan Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Igram danas CS 1.6 i desi mi se nesto sto nisam nikada video - u isto vreme zavrsavam defuse bombe i ona eksplodira, ja ostajem ziv
Tpojka Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Na prvu, render eksplozije je trigerovan iz sekundi a defuse / end game nečim sitnijim (i.e. stotinkama, hiljaditinkama).
*edited by mod Posted January 24, 2023 Posted January 24, 2023 Pređen i Elden Ring za nešto manje od 100 sati. Prvobitni utisak mi se nije nešto puno promenio pa i dalje mislim da je ovo idealan naslov za ulazak u svet Soulslike igara. Jednostavno je u odnosu na većinu prethodnika suviše lak i opraštajući. Naravno da ima uskih grla i teških borbi (verovatno je za svakog to drugačije u odnosu na build) ali se i ona daju ili izbeći ili zaobići ili te jednostavno povuče da odeš u drugu stranu dok ne budeš nekoliko nivoa jači. Open World solidno šljaka, oružja ima stvarno najrazličitijih u odnosu na sve igre pre. Od novina, fast travel je lep i poprilično krati igru, sa konjem se nikada nisam saživeo iako je za neke protivnike nužan, pećine su malo počele da se ponavljaju, grobnice nešto manje, hero grobnice su mi od starta bile nezanimljive se onim trčkaranjem dok su mi od svih tih side stvar najbolje legli tuneli/rudnici. Naravno ja sam igrao svoj smarački build Large Sword/Shield koji gotovo uvek i igram pa su svi poeni otišli u STR-VIG-END kombinaciju, sem 1-2 za DEX koji mi je trebao za samostrel i balistu. Od Summona sam budžio samo Meduzu da bude tank i Vukove da budu DMG. Mada svi summoni postanu nebitni kada se otkrije Mimic Tear koji je jednostavno prejak. Break tance je lepa novina, Parry nisam ni pokušavao jer sam se poprilično oslonio na guard counter/jump attack combo. Od bosova Maelania je definitivno najteža, posebno meni koji sam i na end game bio bolno nepripremljen za njen Rot. Uz nju mislim da me je Fire Giant najviše namučio. Ostali bossovi i nisu toliko. Očekivao sam vise od Godfreya a sam Elden Beast je verovatno najlošiji i najdosadniji end game boss u ovoj vrsti igara. Posebno za moju hodajuću konzervu koja svako malo malo mora da trči preko cele arene da bi zadala par udaraca. Video sam da ljudi kukaju na Godskin duo ali sam ih prilično lako rešio iako su me iznenadili kada su počeli da dižu jedan drugog. A ovako na prvu loptu rekao bih da mi je Radhan Boss Fight bio najupečatljiviji sa svim tim fake NPC Raidom na bossa. Lore dosta slab, posebno posle svog JRR Martin hajpa. Sve u svemu odlična igra. Ko je voleo ovaj tip igara ili cak i Zeldolike igre i ovo će mu se sigurno svideti. I naravno pitanje svih pitanja, da li je bolji ER ili Sekiro? Naravno da je bolji Sekiro. Ne puno bolji ali osetno bolji. Doduše ako bi ikada igrao jednu od te dve igre ponovo (što se gotovo sigurno neće desiti) verovatno bi pre igrao ER jer omogućava raznovrsnije buildove i načine igranja. Za kraj evo i dva boss fighta koja su prilično blizu jedan drugom. Prvo Godfrey Shade sa Longosword i Vukovim. a onda i nešto kasnije Morgott sa Grafted sword i Meduzom P.S. Što se tiče samog endinga i kraja koji sam dobio Spoiler Šta Srbin i može da izabere u sukobu Dva vs Tri prsta? Ili jednostavno rečeno 2 2
goofs Posted January 29, 2023 Posted January 29, 2023 Doćerah do 100% Cyberpunka 2077 i generalno sam poprilično zadovoljan, no ima stvari koje ne ferceraju pa ću krenuti od njih. Ovo nipošto nije smela biti FPS igra, ne znam šta im je bilo na pameti. Toliko truda i kreativnosti je uloženo u dizajn likova, odeće, rekvizita, da bi se sve to zanemarilo u gameplayu. Za mene su FPS igre oduvek bile Doom, Wolfenstain, Duke Nukem, pa i Kanter (u prevodu cepanje do iznemoglosti) i tako ih igram, te sam tako i ovu igrao. Ne vidim draž u šunjanju, stealth igri i hakovanju, ne čini mi se to dobar spoj. Druga zamerka je vožnja automobila, mila majko ako je FPS bio kreativan podbačaj, ovo je realizatorski, apsolutno je neverovatno da je mehanika onoliko loša i neupotrebljiva. Pri tom su sagradili otvoreni svet sa idejom da se ti krećes kroz njega i tako otkrivaš podmisije, tezge i ostali zanimljiv sadržaj, a u realnosti nisi u stanju da spojiš 45 sekundi bez da ujebeš kola i saobraćaj, nakon čega ti treba još 45 sekundi da se okreneš i vratiš na prvobitni pravac. Takođe i često gaziš ljude pa te juri policija, a policija prvo puca pa onda ispituje. Motor donekle vadi stvar, jer je mnogo lakše upravljati njime, mada je i tu fizika onako poprilično sjebana. Opet govorim da je šteta, jer im je krajolik grada dosta slikovit i različit, takođe i automobili su zanimljivi i futuristički, a igra se svede na upotrebu jednog motora i fast-travel punktova. Inače, ovo je ozbiljan hibrid GTA i Witcher 3 igre, gde ceo gameplay i misije, zadaci, poslovi neodoljivo podsećaju na GTA, dok su build sistem, inventory i crafting preslikani iz W3. Nisam fan tog inventory sistema, prekomplikovan je bespotrebno, igra ti se često svodi na to da juris po podu i skupljaš kojekakve gluposti koje ili nikad nećeš upotrebiti ili ćeš prodati za jako sitnu kintu. Previše grinding. Ok mi je da skupljam oružje, municiju, armor, ali koji će mi moj konzerva sprajta? Grafika je fenomenalna, primetio sam par gličeva tu i tamo (igram na PCu), ali ja nisam hardkor gamer pa mi to nije smetalo. Priča mi se poprilično svidela, likovi su dobri, Keanu je, pa ono, odličan, nije bilo nužno da njega dovlače u igru, ali kad već jesu ispada bolje nego da je tu neki random glumac. Misije su isto zabavne, raznolike, ima par onih koji te na neki način teraju da se voziš kroz grad i istražujes (skupljanje onih grafita, cepanje sajberpsihoze) što je odličan mehanizam, samo da je auto normalan. Kao i kod W3, igra je teška u početku jer te svi pune ko nezdravi, no onda kad malo leveluješ, pogotovo uz podmisije i tezge, postane rutina, nakon toga i prelaka. Takođe odlična stvar su modovi i ripperdock nadogradnje, igra postaje mnogo lakša kada imaš puno love da se napucaš, što je možda i previše realistično. Build koji sam ja furao na kraju je Berserker koji ima nula slotova za hakovanje (bukvalno nisam mogao ništa da hakujem), ali ima bonuse za close combat. To i šotka su mi bili prvi izbor, a posle kad sam ojačao pređoh na katanu "Make your own story" je takođe odličan ovde, dosta bolji nego u W3, smisleniji su epilozi i uopšte posledice tvojih odluka i akcija. Ono što je lošije od W3 su sexy-time mogućnosti, jer su odlučili da budu woke i da jedu govna. Nije da mi je nešto stalo do sexa u igri, no ovde imaš samo 3-4 lika sa kojim možeš da uđeš u romansu (kako oni to kažu), a izbor se sužava u odnosu na to da li je tvoj karakter muško ili žensko i da li ima masculine ili feminine glas. Lol. E a onda imaš dalje situacije gde dijalozi sa nekim likovima vrlo nedvosmisleno vuku ka tome, samo nema tog finalnog koraka, pa sve to odaje jedan dosta bizaran utisak. Witcher je lepo jebo šta je stigao i to je to, nema filozofije. Odgledah i Netflixovu seriju "Edgerunners", sasvim je dobra, zapravo sam je gledao pre igre pa mi je služila kao uvod. Vidim da ozbiljno najavljuju ekspanziju - Phantom Liberty - definitivno će se igrati kad izađe, a poučen W3 iskustvom mislim da možemo puno da očekujemo od iste. 4 1
Miljenko Posted February 6, 2023 Posted February 6, 2023 Chained Echoes je veoma dobar 2D RPG, u stilu starih JRPG igara, gde je prica najbitniji deo. Za razliku od nekih AAA naslova, ni borba ne zaostaje. Neki ne vole turn based stil, no meni je to i dalje omiljen sistem, posto mogu da razmisljam bez zurbe, sta i kako. Razvoj skilova kroz exp poene i ucenje novih nakon boss borbi je lepa novina. Verovatno sam razmazen visokobudzetnim naslovima, te se ne secam da sam ovoliko ginuo igrajuci nesto (dobro je sto nema save ogranicenja, plus je tu i replay borbe). Ako sam dobro procitao, sve je odradio jedan covek, pa je sve dodatno impresivno. 1
Weenie Pooh Posted February 6, 2023 Posted February 6, 2023 On 29.1.2023. at 11:38, goofs said: Druga zamerka je vožnja automobila, mila majko ako je FPS bio kreativan podbačaj, ovo je realizatorski, apsolutno je neverovatno da je mehanika onoliko loša i neupotrebljiva. Pri tom su sagradili otvoreni svet sa idejom da se ti krećes kroz njega i tako otkrivaš podmisije, tezge i ostali zanimljiv sadržaj, a u realnosti nisi u stanju da spojiš 45 sekundi bez da ujebeš kola i saobraćaj, nakon čega ti treba još 45 sekundi da se okreneš i vratiš na prvobitni pravac. Takođe i često gaziš ljude pa te juri policija, a policija prvo puca pa onda ispituje. Motor donekle vadi stvar, jer je mnogo lakše upravljati njime, mada je i tu fizika onako poprilično sjebana. Jel' im mapa u vožnji i dalje smejurija? Kad je igra izašla, minimap je bio toliko mini da nije služio bukvalno ničemu, prikazivalo bi ti se ~50 metara ispred kola što pređeš za dve sekunde pa ne stižeš da uočiš nijedno skretanje a kamoli nešto kompleksnije Danas se već svaka budala oslanja na GPS, ti hoćeš da napraviš futurističku igru koja insistira na vožnji, a teraš igrača da gleda kroz šoferšajbnu da bi se orijentisao kao da je u srednjem veku! Što mu prosto ne daš neki HUD i glas koji govori, "turn right at the next intersection" ili šta već treba?
goofs Posted February 6, 2023 Posted February 6, 2023 Drive mapa je bila ok, ne secam se sad kako je u GTA5, ali jako slicno tome, nisam imao zamerke. Ima par mesta u gradu gde se zajebes, uglavnom je to na nekim petljama i iskljucenjima sa autoputa, ali to je realno da ti se desi i u stvarnosti. No, ja nisam vozio gledajuci kroz soferku, vec iz treceg lica. Mislim da je neigrivo voziti sa pogledom iz prvog lica, ne samo zbog skretanja i putanje vec i okolnih automobila i drugih objekata, nista se ne vidi. 1
Weenie Pooh Posted February 6, 2023 Posted February 6, 2023 Užasno je naporan FoV čak i kad hodaš, sve nekako skučeno deluje, još sa tri miliona onih porukica koje bezveze iskaču... vožnja taj utisak samo dodatno pojačava. Ali da su izabrali third person perspektivu, bio bi tek upadljiv manjak vertikaliteta™ u poređenju sa drugim naslovima.
Recommended Posts