gospa buba Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Jel zna neko pouzdano koji su troškovi korištenja Intesine Visa internet kartice? Održavanje računa se ne plaća koliko vidim, šta se onda plaća, provizija pri transakcijama? naravno, ali ti nikad nece reci koliko. konverzija i transakcija, to ti je najveca tajna usvijet :D
mraki Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Pa to, nikako da im udjem ui trag. Za konverzije mi je i jasno, donekle :D Zar ne bi to po nekom zakonu trebalo biti transparentno?
Moća Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Ja imam njihovu karticu i ne secam se da su mi nekada skinuli vise no sto je pisalo. Sent from my Le X620 using Tapatalk
Zet Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Ništa se ne plaća, skidaju koliko piše, na kraju. Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
radisa Posted July 23, 2017 Posted July 23, 2017 Šta se može kupiti preko USA Amazona, a da dostavljaju u Srbiju? I kolika je carina? 20%? Jel' se plaća još nešto, osim carine i dostave?
radisa Posted July 23, 2017 Posted July 23, 2017 Ok, to jre još 40%, i opet je jeftinije nego preko Amazon de, o srbiji i da ne pričamo... Ali, pitanje je da li šalju laptopove u sr? Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
Moća Posted July 23, 2017 Posted July 23, 2017 32% na cenu ti je carina+pdv. Sent from my Le X620 using Tapatalk
djili Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Ok, to jre još 40%, i opet je jeftinije nego preko Amazon de, o srbiji i da ne pričamo... Ali, pitanje je da li šalju laptopove u sr? Sent from my Redmi Pro using Tapatalk Nadjes sta te zanima, pa sa desne strane izaberes Ship to: Serbia i reci ce ti ispod cijene da li salju ili ne. Nesto prodaje sam Amazon.com, nesto drugi, ako ne salju mozes da provjeris druge prodavce (bice vjerovatno razlicita cijena).
Willow Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 (edited) Šta se može kupiti preko USA Amazona, a da dostavljaju u Srbiju? I kolika je carina? 20%? Jel' se plaća još nešto, osim carine i dostave? Amazon je proširio listu artikala koje dostavlja u Srbiju, tako da se sada mogu poručiti usisivači, ronilačka odela i takve stvari, nismo svedeni na diskove, knjige i ploče. Međutim, prepreku predstavlja import fee koji ti Amazon obračuna na checkout-u. Desi se da import fee bude baš jak jbg. Kako god, taj import fee predstavlja troškove carine. Amazon na osnovu cene artikla proceni kolika će biti carina, taj iznos skine ti sa kartice, pa ako carinske dažbine budu manje, refundiraju ti razliku nakon mesec-dva. Uostalom, probaj da staviš neki laptop u korpu pa vidi šta će da se desi i koliki shipping cost + import fee će da ti zacepi :). Evo ti tema sa benča, gde možeš više da se informišeš o iskustvima ljudi: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?367031-Amazon-nas-dodao-na-listu Edited July 25, 2017 by Willow
zema Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 jel kupovao neko na: https://www.dressinn.com/ vidim da isporucuju preko poste (nase), jel i kad ide preko njih vazi da se ne placa carina na 50e + postarina? jel se placa pdv na robu?
notenoughreasonsforclaire Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Jedno pitanje. Šta pisati u polje ZIP kada se registrujete, na primer na Amazon Prime?
mustang Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 probaj i amazon prime now. najbolja srvar sto je amazon uveo. ako si u usa. a ukljuceno je u cenu prajma.
notenoughreasonsforclaire Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Ali kada ostavim "Belgrade, Serbia" i poštanski broj, neće da mi prihvati, zato i pitam.
Recommended Posts