Jump to content
IGNORED

Privatni vs. državni fakulteti

Zoe

Recommended Posts

Posted

hvala bogu pa to nije tako, inace ne bih mogla da budem ovde gde jesam, a ni mnogi drugi

ne znam kako da polemisem sa ovim. molim te reci mi koji je to fakultet u srbiji dobar.

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Indy

59

• fonTelefon

47

• hazard

42

• gagorder

42

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ne znam kako da polemisem sa ovim. molim te reci mi koji je to fakultet u srbiji dobar.

ETF i BG i NS su vrlo dobri.

Posted

Šta je ravnopravnost? Upravo to da nominalno gledano školovanje na državnom ili privatnom podrazumeva ista prava konkurisanja na posao, ali ne znači nužno i iste šanse zaposlenja.

Fakultetima je nauka mahom sekundarna delatnost.

I mic po mic bi došla do samoubistva...

a to sto si nece pljunuti u usta ce je spasiti samoubistva? 

Posted

molim te reci mi koji je to fakultet u srbiji dobar.

Za moju usku struku nema na svetu boljeg faksa tj. katedre od moje. 'Nuff said.

a to sto si nece pljunuti u usta ce je spasiti samoubistva? 

Možda neće ali neke stvari se ne rade jer su prosto štetne.

Posted (edited)

ETF i BG i NS su vrlo dobri.

stvarno?

poznajem jako puno ljudi koji su ili zavrsili ili studirali BG ETF, i niko od njih nije tvrdio da je taj fakultet dobar. 

edit

sad sam video i prosperov post.

ova rasprava je besmislena, ja mislim da je nase skolstvo (na svim nivoima) jedno od najgorih u evropi, vi ne mislite tako. to je skroz u redu.

Edited by nenad
Posted (edited)

stvarno?

poznajem jako puno ljudi koji su ili zavrsili ili studirali BG ETF, i niko od njih nije tvrdio da je taj fakultet dobar. 

ja tvrdim da jeste. sad ne znam kakav je, naravno, u postbolonjskoj eri.

mislim, chisto da malo zamutim statistiku ^_^

Edited by gospa buba
Posted

stvarno?

Ja isto ne znam kakav je sad, ali znam jako puno ljudi koji su po završetku napravili vrlo pristojne karijere i žive daleko bolje od proseka ove zemlje, ako su ostali ovde. da ne pričemo o tome kako im je ako su otišli napolje.

Uostalom, dobar deo studenata u NS ima mogućnost da se zaposli i pre kraja fakulteta (doduše u povezanim firmama sa određenim katedrama, ali i to je nešto što govori o kvalitetu).

Posted

Ja isto ne znam kakav je sad, ali znam jako puno ljudi koji su po završetku napravili vrlo pristojne karijere i žive daleko bolje od proseka ove zemlje, ako su ostali ovde. da ne pričemo o tome kako im je ako su otišli napolje.

Uostalom, dobar deo studenata u NS ima mogućnost da se zaposli i pre kraja fakulteta (doduše u povezanim firmama sa određenim katedrama, ali i to je nešto što govori o kvalitetu).

to samo govori o tome da su to najbolji fakulteti u srbiji, sa cime bih se mogao sloziti. to i dalje ne znaci da su dobri. 

jebes ga, ja znam dosta ljudi koji su zavrsili bk i zecevica i napravili pristojene karijere i zive bolje od proseka ove zemlje, pa mi ne pada na pamet da tvrdim da su ti fakulteti dobri.

Posted

Dobar je i dalje, kažu.

Posted

Meni uopste nije bilo jasno zasto drzava ne bi mogla da da sansu svima koji konkurisu i zaposli one najbolje sa kojih god fakulteta da dolaze. Na kraju krajeva drzava iraspolaze nasim parama i teranje inata privatnim fakultetima ne treba da ide preko nasih ledja. 

Posted

na stranu sve al ti sam znas da drzava nije u stanju da tera inat privatnome u bilo kom smislu. jednog dana kad nastane fer dogovor,lepog dana koji ce doci i stovace se pravila i sl

Posted

Pa i ne treba. Mi ovde pricamo o nekom hipotetickom scenariju gde drzava nece da zaposljava ljude sa Megatrenda po automatizmu. To mi nije bas najnormalnije. Ja sam tokom prethodnih 7 godina video sjajnu decu i sa privatnog i sa drzavnog.

Posted

privatni fakultet mahom služi za onu deca koja ne žele da se muče, one kojima su roditelji već namestili posao, samo da diploma legne, i one koji nisu kadri da završe državni fakultet, čast izuzecima, i fakultetima i studentima privatnih fakulteta, ali u dobranoj su manjini. za sve tri stvari znam sasvim dovoljno primera. prosto je tako. pobogu, govorimo o megatrendima i singijima, ne o nekakvim prestižnim privatnim fakultetima. da ove države ima, kao što je nema, te instituticije™ bi bile ukinute, ovako je institucionalizovana kupovina diplome.

Posted

Meni najviše bode oči da i sa svim tim sega mega fakultetima struktura visoko zaposlenih nije povećana, već i dalje tavori na nekih 6%. Biće da su to ipak neki kadrovi koji bi i u nekom ranijem sistemu našli put do diplome na nekim opskurnim državnim fakultetima u zabitima širom zemlje.

Posted

opskurnim državnim fakultetima u zabitima širom zemlje.

pravni, bgd, al i svaki pravni diljem srbije

inače, etf je i dalje za klasu iznad sledećih fakulteta po kvalitetu radnog kadra, znanju koje pruža, te mogućnosti za zaposlenje, prevashodno kada pričamo o inozemstvu