Parsons Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 a to si ti bio...zaboravio sam jbga, zao mi sto se ne sretosmo.btw, ja kad sam ih prvi put pitao koji strani jezik znaju oni kao nesto ..pouco de español... ili kako vec rekose posle shvatih da oni pricaju gallego. grad se na galjegu zove a coruna, bas su nedavno na b92 tako prepisali :D
Moća Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Pa pricaju spanski ali i svi znaju Gallego. Grad se zove A Coruna u pravu si i vecina gradova se zove po lokalnom jeziku ali kada je Franko dosao na vlast resio ja da pojaca pripadnost Spaniji i jedna od mera je bila da se sva imena gradova preimenuju na spanski pa je tako postala La Courna.
pt 2.0 Posted April 4, 2012 Posted April 4, 2012 (edited) ha! good guess da cu ovde mozda da naletim na bratislavu.hvala beowlu i bagsu na utiscima.znaci, preko beca. logicno.e sad, ja bih da idem avionom do beca pa onda tim hidrogliserom/brodom. koliko vremena treba da se stigne i da li brod vozi svakodnevno? idem krajem maja vracam se pocetkom juna. edit. lepo pise za one sto umeju da citaju. 33 ojra u jednom pravcu, voznja traje 75 minuta. idealno. drugo pitanje: preporuka za hotel u bratislavi? Edited April 4, 2012 by PointTaken
SleeperSleep Posted April 8, 2012 Posted April 8, 2012 bas lepa temaSelcuk (Seldžuk).Na pišomet (15 minuta vožnje dolmušem) od Efesa, u koji se ipak uglavnom ide iz Kušadasija. Pitoma varošica sa lepim i prostranim parkovima i veoma jeftinim smeštajem, jer su cene prilagođene hodočasnicima (dolazi veliki broj azijskih hrišćana...) koji žele da vide kuću djeve Marije i pećinu efeskih spavača. Turisti prolaze kroz grad, ali on nikako nije pravo turističko mesto niti može biti, budući da ne leži na morskoj obali. Neobično i simpatično mesto sa dobrim vajbom.i najbolje tursko kupatilo u tom delu turske.
Milosh76 Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 (edited) Posle 5 godina red je da se ovako dobra tema vrati iz mrtvih :D Elem, moj skromni doprinos temi : Djenova, Bolonja, Siena, Napulj... (Italija), Ljubljana, Maribor, Bled (Slovenija), Grac, Salzburg (Austrija), Utraht, Delft, Harlem (Holandija), Antverpen, Briz (Belgija), Palma de Majorka (Spanija) Edited October 21, 2017 by Milosh76
čekmeže Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Maribor je baš gotivan. Sećam se kad sam 1 put dolazio, ceo put nas je pratilo sunce, onda izbiješ u neku ravnicu, u daljini se vidi 1 planina, to je Pohorje, koja drži oblak iz kojeg lije na grad. E to je Maribor.
ToniAdams Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 milose, bas si sve nepoznate gradove metao. slovenija je generalno gotivna, jedino sto je cela ko jedan grad :(
Milosh76 Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Stavio sam gradove koji nisu u fokusu, a u kojima sam bio i koje vredi obici makar na pola dana.
Timmy Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Citao sam pre par dana tekst o najzanimljivijim malim gradovima u svetu, pokusacu da ga pronadjem. Briz i Salzburg su na toj listi iz Miloseve grupe.
namenski Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Avion je ubio male gradove -_- Bez aviona, skitajuci autom, nema boljeg nacina da banes u neki manji grad, naidjes autom najcesce kasnije vecerom, osvrces se za hotelom, merkas, nadjes spavanje u vremena pre .com pretrazivaca hotela koje su ocenjivali i preporucivali neki drugi ljudi... Jutrom se probudis, sredis, izadjes i osvrnes se oko sebe, i - u sred si novog grada: Insbruck, Verona, Mantova, Lodi, Alessandria, Arles, Avignon, Tarascon, Montpelier, Pamplona, kako padnu i kako ti se u prolazu svide, ostanes samo dan ili produzis boravak, motas se bez veze. Naravno da neces da vidis sve sto trebatm videti, ali otkrivas sam, jednom recju - skitas gde te oci vode i auto nosi. Izbegavati autoputeve, oni su 1 velika prevara, na raskrsnicama sporednih puteva se prepustiti raspolozenju...
kud u maglu Simoviću Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Citao sam pre par dana tekst o najzanimljivijim malim gradovima u svetu, pokusacu da ga pronadjem. Briz i Salzburg su na toj listi iz Miloseve grupe.+ beskonačno za salzburg
ToniAdams Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Stavio sam gradove koji nisu u fokusu, a u kojima sam bio i koje vredi obici makar na pola dana. ma ok, samo mi smesno da stavis briz npr na tu listu. ako je nesto u belgiji u fokusu to je briz. ili napulj jbg.
Milosh76 Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Ok, prihvatam zamerku :)... Evo alternative u Belgiji Antverpen u Italiji Voltera, gore pomenuta Mantova, Bergamo... ma cela Italija...gde god hoces prelepi su gradovi. :D
Moća Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Evo tipovi za Rumuniju koga interesuje osim Temisvara naravno. Kluz, Sibiu, Sigisoara i Brasov. Sent from my Le X620 using Tapatalk
Frank Pembleton Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Evo tipovi za Rumuniju koga interesuje osim Temisvara naravno. Kluz, Sibiu, Sigisoara i Brasov. Sent from my Le X620 using Tapatalk Ja ortaka iz Temišvara cimao da odemo do nekih od ovih manjih on me odjebao na keca. ????
Recommended Posts