Jump to content
IGNORED

365(ne)lepihdana

kim_philby

Recommended Posts

Posted (edited)
teza da se prica o subkulturi veselih blejaca iscrpljuje temom o LDP-u je, u najmanju ruku, kaubojstina.
... priznajem da sam preterao. Znam dosta veselih blejaca koje politika i politicki aktivizam apsolutno ne interesuje - na izbore ne izlaze a politicku scenu vide kao invaziju marsovaca (sto u nekoj shirokoj vizuri ima smisla).Poenta je sto je njima dobro u bilo kom sistemu, valjda zato sto su pozitivni.
Samo razmišljanje o onome šta i zašto različite osobe pišu/govore i dijalog u pravcu dolaska do razumevanja različitih stavova ima smisla.
Meni se cini da se ovde ne radi o razlicitim stavovima - da je tako, jedni bi govorili "treba biti pozitivan" a drugi "treba se bedaciti do samoubistva"U tom slucaju razresenje bi doslo brzo, u vidu samoistrebljenja jedne strane sa stavom. Nije problem u sugestiji "budi pozitivan", problem je u sugestiji "budi pozitivan u odnosu na..." ... na sta? Na korupciju, negativnu selekciju, propalu ekonomiju, bahate politicare, bahate biznismene...? Prosto, to nije resenje vec je guranje problema pod tepih. Edited by CowBoy
  • Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• morgana

152

• Turnbull

137

• Аврам Гојић

120

• gospa buba

87

Posted
znachi - nishta trzishte, nishta kapitalizm? sve vec rasprodato? ^_^
Mene to zaprepastilo pre neku godinu i razocarao se sto nikako nece da nam dodje kapitalizam protiv koga bih se lepo borio. Nije ni cudo sto je Lenjin na kraju napravio onakvu pizdariju, a Englezi i Skoti ono sto su vec sklepali. Ali ko nam je kriv kad ne umemo da se snadjemo na trzistu i izvedemo to isto. Posmatrao ja u bivsoj firmi te kadrove koji pola dana provedu sredjujuci nokte pored prozora, a titula im neki marketing ili sta ja znam. Nego, ne mogu se dugo turpijati nokti. Odnosno, moje kopanje u rudniku je malo duzeg veka nego njihovo turpijanje noktiju. A i mene ce da trpe iako sam ruzan i sve deblji. Za ove druge nisam nesto siguran.Ali meni zivot lep.
Posted
Što se tiče uspostavljanja dijaloga između "zaraćenih strana" - to je bio cilj mog blog posta, u komentarima na mom blogu možete videti primer sasvim uljudne konverzacije koju je započela Una, i ja sam pokušao na sličan način da joj odgovorim.Samo razmišljanje o onome šta i zašto različite osobe pišu/govore i dijalog u pravcu dolaska do razumevanja različitih stavova ima smisla.
Dragane, prvo moram da kažem da mi je drago da ste se registrovali na forumu. Pročitao sam komentare na vaš blog, i utisak mi je da ekipa sa 365dana i većina ovdašnjih forumaša imaju poprilično različite definicije određenih termina, među kojima prednjači definicija i odnos prema tako definisanom uspehu. Uspehom se, načelno, smatra probijanje na vertikalnoj društvenoj skali, i to je otprilike ono što većina može da prihvati. Međutim, tehnike probijanja očigledno predstavljaju ono gde se razlikujemo.
Posted

Evo da se javne još jedan od 365, i zahvali adminu na registraciji. Pozdrav svima, sa velikom pažnjom sam čitala (i još uvek čitam :) ) šta pišete.

Posted

najzad zdrava pozitiva krece se shiri ppp-om. dobrodosla :) :fantom:

Posted
najzad zdrava pozitiva krece se shiri ppp-om. dobrodosla :) :fantom:
Ovaj, ako je meni upućeno - hvala, bolje vas našla :). Ne zamerite što zasad ništa ne pišem, volela bih prvo da pročitam prethodnih nn strana, da vas "upoznam". Dobro jutro i vama :).
Posted

džabe trošiš vreme, ovamo sve čemer & jad.

Posted (edited)
džabe trošiš vreme, ovamo sve čemer & jad.
Ne vidim koliko je to različito od onog što svaki dan živim, i što svaki dan viđam :(. Vaše komentare i ovu temu ja samo vidim kao život kakav jeste. Možda drugačije formulisan ili iz drugog ugla, ali kakav jeste. Mislim - šta god ko da piše, vi, ja, Kauboj - to je njegov stav i viđenje. Kako ću da ga shvatim ako i ne pokušam da pročitam? :) Edited by Taurean_rulez
Posted

Ćao drugari! Jeste da je tmuran dan, ali baš je nekako lepo. Isijavam pozitivno, to je ta nekakva mistika.. Jao, pa ova tema mi je oči otvorila, sad sam veći optimista nego što sam bila! Evo novih članova foruma, sve nas je više, svi smo pozitivni i optimisti i uspešni i super drugari i tako. I to je to. A ko kaže drugačije, taj je neuspešan, pokvaren i lenj. Ili prosto nema sreće u životu, nije se snašao, šta da se radi..:isuse: Zezanje na stranu..

Uspehom se, načelno, smatra probijanje na vertikalnoj društvenoj skali, i to je otprilike ono što većina može da prihvati. Međutim, tehnike probijanja očigledno predstavljaju ono gde se razlikujemo.
Pa vidi, šta ako je vertikalna društvena skala trula i korumpirana do samog vrha, kakva u Srbiji uglavnom jeste? Kako može da bude uspeh uspinjanje na skali koju prezireš, koja je korumpirana i, u krajnjem, kriminalna? Do te mere su korupcija i kriminal ušli u sve pore ovog društva, u zapošljavanju je to najizraženije, da pristajanje na to nije više stvar „uspeha“, nego prostog preživljavanja. Ja moram da preživim mesec i da zaradim neke pare za život u takvom sistemu. Tada ne težim nikakvom „uspehu“, jedini cilj mi je da zaradim za život, a da se pritom ne iskompromitujem baš maksimalno. Poenta: u ovakvom sistemu, lična očekivanja i motivacija su spušteni na najniži mogući nivo - da se baš ne iskompromitujem (a mogu, imam za to izazove na svim stranama). Tu nema razvoja i napretka, ima samo kolotečine, truleži i daljeg propadanja. I to ne mogu da prikriju nikakve PR kampanje i preglumljeni optimizam. Oni mogu samo da iziritiraju, u najboljem slučaju.
Posted
Ovaj, ako je meni upućeno - hvala, bolje vas našla :). Ne zamerite što zasad ništa ne pišem, volela bih prvo da pročitam prethodnih nn strana, da vas "upoznam". Dobro jutro i vama :).
Dobro jutro, jeste za kaficu? :)
Posted
ma da, naravno. ono sto je meni postalo jasno da mene buni (shto reche weenie pooh, ko dam sam mali preduzetnik ^_^), sto ja zivim u ubedjenju da se u kapitalizmima meri svaki dinar, pa se chudom chudim kako neko (pa josh neki super stranac, recimo) finansira blejanje lokalnim momcima i devojkama, a pekar iz komshiluka tera svoje da ustaju u cik zore i mese, mese... a to je sve u stvari o volovstvu i jupiterstvu, pa onda mogu da izaberem da se danas sekiram oko toga, kako neki next level sekiracije :P
a nisam tacno siguran zasto se kauboj dotakao piar profesije, ali fakat je kod nas u najmanju ruku cudan princip odabira glasnogovornika. u svakoj iole ozbiljnoj sluzbi ili kompaniji, pr mora biti najbolji medju najboljima, daklem, covek iz struke koji materiju savrseno poznaje, a pritom ima izuzetan dar da istu predstavi i sugestivno nastupi. mislim da je kod nas i sam piaring ipak nesto drugacije koncipiran no inace. kao neka imitacija piara, jebemliga. :(
Posted

ja pr povezujem sa postojanjem neke vrste društvene odgovornosti.koj će nam to ovde?

Posted

ja povezujem sa super ribama :)

Posted (edited)
a nisam tacno siguran zasto se kauboj dotakao piar profesije, ali fakat je kod nas u najmanju ruku cudan princip odabira glasnogovornika. u svakoj iole ozbiljnoj sluzbi ili kompaniji, pr mora biti najbolji medju najboljima, daklem, covek iz struke koji materiju savrseno poznaje, a pritom ima izuzetan dar da istu predstavi i sugestivno nastupi. mislim da je kod nas i sam piaring ipak nesto drugacije koncipiran no inace. kao neka imitacija piara, jebemliga. :(
Ovde PR moze da bude ili dobra riba (edit: pretece me Tony) ili dokazani aparatchik. Dalje, PR o kojem ja govorim nije ogranicen na firmu u kojoj radi, PR je deo marketinske agencije koji se iznajmljuje klijentima/naplacuje kao usluga.Svaka jaca kampanja ima svoj PR deo te npr. u plejboju imas priliku da vidis oglas za Plazma Keks sa prigodnim tekstom a u Story-u oglas za VEP aparat + lepo slozen tekst koji tvrdi da velicina jeste bitna.Trziste je malo i nikakvo, pa je rezultat PR kampanja uglavnom nemerljiv (sto odgovara PR-ovcima, jer kada bi ga izmerili svi klijenti bi ukinuli taj deo budzeta:).So, PR u Srbiji moze da radi svako ko lepo slozi boje i brendove u svom outfitu. Jeste tuzno ali je zaista istinito. Realnost, jednom recju. Edited by CowBoy
Posted (edited)
Pa vidi, šta ako je vertikalna društvena skala trula i korumpirana do samog vrha, kakva u Srbiji uglavnom jeste? Kako može da bude uspeh uspinjanje na skali koju prezireš, koja je korumpirana i, u krajnjem, kriminalna? Do te mere su korupcija i kriminal ušli u sve pore ovog društva, u zapošljavanju je to najizraženije, da pristajanje na to nije više stvar „uspeha“, nego prostog preživljavanja. Ja moram da preživim mesec i da zaradim neke pare za život u takvom sistemu. Tada ne težim nikakvom „uspehu“, jedini cilj mi je da zaradim za život, a da se pritom ne iskompromitujem baš maksimalno. Poenta: u ovakvom sistemu, lična očekivanja i motivacija su spušteni na najniži mogući nivo - da se baš ne iskompromitujem (a mogu, imam za to izazove na svim stranama). Tu nema razvoja i napretka, ima samo kolotečine, truleži i daljeg propadanja. I to ne mogu da prikriju nikakve PR kampanje i preglumljeni optimizam. Oni mogu samo da iziritiraju, u najboljem slučaju.
Sve se slažemo. Samo sam to što ti nazivaš penjanjem po vertikali, ja sam nazvao tehnikom penjanja. Tvoja formulacija je bolja.Komentar je bio moj pokušaj da ukažem da ekipa sa 365dana ima tu čudnu definiciju uspeha koja se ogleda u prostom zauzimanju određenog statusa/društvene uloge, a da se ne sagleda način na koji se ostvarila ta pozicija, i ono što si ti pomenula, da se ne sagleda samo ustrojstvo sistema. Za ekipu sa 365dana, sama činjenica da si rukovodilac PR agencije čiji su klijenti mahom državne ustanove i preduzeća je pokazatelj i ogledalo uspeha. A da takve baciš na ozbiljno i izgrađeno tržište, kao što je Mayday rekla, pa ti bi propali za nedelju dana. Oni znaju da rade samo u zatvorenom sistemu privilegija. I molio bih da novi članovi ne razumeju ovaj komentar na način da ja smatram da svi ljudi sa sajta 365dana imaju privilegije kojima ostvaruju profesionalne uspehe. Ne. Neki od njih nisu uopšte uspešni nego vole da odagnaju loše misli stavom da će lepota spasiti svet, verujući u moć pozitivnog mišljenja. Ima svakakvih tamo. Tamo ima i ljudi koji su se iz najolje namere pridružili ekipi jer imaju privatne probleme pa žele prosto da unesu malo lepih dana u svoju svakodnevicu. Ima doduše i onih koji su direktno krivi za to što je situacija takva da nam treba doza optimizma (potpredsednica parlamenta). Ima i prodavaca magle. Ima svakakvih. Edited by pacey defender