Jump to content
IGNORED

365(ne)lepihdana


kim_philby

Recommended Posts

U Srbiji ima posla koliko hoćete
:thumbup::Hail: bravo! imate moju svesrdnu podršku dragane! želim vam puno istrajnosti i uspeha u vojevanju boja s zaslepppljenim pppukom i neka vas vodi moj primer - onako kako je vama danas na ppp-u, meni je 365 dana u godini. ali neću posustati jer me motivišu vera u bolje sutra, životni moto koji glasi: "ko hoće da nađe rešenje, naći će ga, ko neće, naći će izgovor", kao i činjenica da se - uprkos svim njihovim izmišljotinama, podmetanjima i horskim parolašenjima - istina ne može sakriti.a ona je očita da očitija ne može biti. ponovimo:
Edited by Hella
Link to comment
  • Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • morgana

    152

  • Turnbull

    137

  • Аврам Гојић

    120

  • gospa buba

    87

^^ Ili, prozaičnije objašnjeno, gomila tih funkcija postoji samo funkcije radi. Negde stoji da moraš da imaš dva ova za onaj region i tri ona za ovaj, pa ti smisli šta će oni i zašto da rade. Racio u te odluke ne zalazi.Pitati "zašto" ima podjednako smisla kao kad pitaš zašto te šalteruša šalje da po treći put obilaziš njene iste koleginice za ovaj ili onaj pečat/formular/zahtev za izdavanje obrasca za podnošenje zahteva. A para za šamane koji rukovode tim protokolarnim ritualima uvek ima.

Edited by Weenie Pooh
Link to comment
^^ Ili, prozaičnije objašnjeno, gomila tih funkcija postoji samo funkcije radi. Negde stoji da moraš da imaš dva ova za onaj region i tri ona za ovaj, pa ti smisli šta će oni i zašto da rade. Racio u te odluke ne zalazi.Pitati "zašto" ima podjednako smisla kao kad pitaš zašto te šalteruša šalje da po treći put obilaziš njene iste koleginice za ovaj ili onaj pečat/formular/zahtev za izdavanje obrasca za podnošenje zahteva. A para za šamane koji rukovode tim protokolarnim ritualima uvek ima.
znachi - nishta trzishte, nishta kapitalizm? sve vec rasprodato? ^_^ps. dobro veche druze hella :lol: Edited by thermal bug
Link to comment

Pa nećeš da ukidaš neradna mesta da bi uštedela koji dinar, nisi valjda neki mali preduzetnik? Sitan je to trošak na nivou firme, ma koliko zaposleni optimista zamišljao da je supermegaadekvatno plaćen.Bitnije je da imaš pun roster sposoban da izgleda profesionalno i horski zapevava potrebnu mantru.

Edited by Weenie Pooh
Link to comment
ako ćemo već o zaverama ja bi pre u ovome video istu. realno ko bi out of the blue našao taj blog, i onda bio toliko motivisan njime da o tome napiše članak. šaper platio novinarku, članak stavlja blog u žižu javnosti, zna se da će uslediti reakcija PPPa, koji kao jedan od najuticajnijih neformalnih izvora informisanja diže čitavu priču na viši nivo, slede reakcije prozvanih, ostatak je istorija.. :lol:
pa ja uopste nisam insinuirala da je novinarka dobila instrukcije da objavi tekst, nego mi se ucinilo da je pretjerano prostora dala nebitnostima. no, jeste zanimljivo u kom je smjeru sajt krenuo, a ocigledno da nije bio sasvim kontrolabilan cim je ukljucio vise ljudi, pa je od hvaljenja skupom kafom stigao do sljapkanja po baricama kao razloga za ostanak u srbiji. tako da, kad razmislim, taj mi tekst uopste ne bode oci.
Link to comment

pih, mogla je ovo da bude Beshka 2 (...with a vengeance), ali ne, odmah ste se utrkivali ko će Lipsumu da pristavi kafu <_<uzgred, ko prati blogove uopšte?još srpsku scenu™?tekst naručen, reakcije očekivane, uzajamni komentari i tapšanje po ramenu, google analytics je pošandrcao.biće 365lepihdana lepo prodat jednog dana.

Link to comment
veruješ da je tekst u vremenu naručen?
Пре бих поверовао да је радио другарски наџ-наџ, тј да је новинар познаник неког из ужег кругарж, и да је било "е ај напиши нешто и о нама, мало да разбијеш монотонију лоших вести". Тип се примио, или је део екипе.
ovo mi deluje najrealnije, pokušaj da se stvori neka ngo-lika organizacija koja bi organizovala razne društveno korisne event-ove, donela javnu promociju pokretačima, a i koji dinar od donacija što da ne.to i dalje ne znači tadić-šaper zaveru.
Да, више личи на независну екипу епигона, који мисле да је ово добар начин да примене неку од тих у сваком погледу све више техника. То су можда негде прочитали, изгледало као добра идеја, убризгавање мало оптимизма ту и тамо може и да помогне... а онда кад почнеш то да пумпаш да напуниш блог, па екипа почне да се шири, а текста треба редовно додавати, онда цврц. Почетна идеја није толиког домета, и креће се у понављање, или у блентаве примере, или у писање школских састава на тему. Или се пришљамче социјални инжењери, који из својих разлога мисле да је то добра идеја. И ако је првобитно језгро екипе чак и имало неке наивне добре намере, већ у другој итерацији се добија кичерозла од друштвеног инжењеринга. Како написах о овоме негде другде, обрнути комплекс краља Миде - штогод дотакну претвара се у говно.
Link to comment
I ovo bi bio pucanj u nogu samo takav. Jedina veza sa "zavereničkim tendencijama" koju priznajem je ideja da je sve ovo deo onog opšteg neumirućeg projekta zvanog Slika Koju Šaljemo u Svet (:puke:). Ali i to samo po sebi nosi težinu otprilike koliko i predsednička čestitka Novaku Đokoviću.
Pa oni to vec rade ispod zita. Pazi ti, pesimisti nisu nikad uradili nista dobro => ispravno je biti samo srecni optimista koji ne kritikuje nego radi. I vlast mirna i ovce na broju. Ovakvi idiotluci od misli treba da se u korenu ismeju jer ako prodju vrlo lako se pretvore u parole koje postaju "istine" a svako ko prica drugacije deo one druge, negativne, neradnicke Srbije.edit: Dinkic vec duze kupi par procenata pricajuci kako nema u Srbiji mesta za neradnike a evo i Cedica mu se pridruzio. Ne bih uopste rekao da se ta skola misljenja gde je za ekonomsko stanje u Srbiji kriv lenj narod nije uhvatila. Naprotiv, ljudi uzimaju glasove na to a malo-malo pa nam se javi neko poput ovog bljogera da tupi istu pricu. Prima se to jako lepo i medj' urbanim "zaposlenim" dzabalebarosima i medj' radnickom sirotinjom. Edited by Shan Jan
Link to comment
zashto je primljena da ne pipa nishta?
zato sto joj se posle odobri budzet, i onda krece seks ...prvo mali pitch za agencijicu za marketing, mozda ista ta agencijica radi i media buying, a mozda jos jedan pitchic za to ...neke su pametne, pa se tale. druge not so, pa se drugi tale njima iza ledja (recimo, umesto lokalne curke tali se ista takva u centrali u inozemstvu).sto je veca i/ili "drzavnija" firma, to su opcije brojnije i lepse. medjutoa, nije svima njima zivot svicarska. vecina njih ipak samo stvara iluziju (ili pushi tudju pricu) o fabuloznom blejackom zivotu, a ustvari a) izvor finansijske sigurnosti joj je neko drugi / nesto drugo; ili b) grca u dugovima i mutirala je u jednu posebnu formu ruzicastog del boy-a. stvar postaje narocito tuzna (izvinjavam se svim muskim i zenskim feministkinjama, ali empirija potvrdjuje tu tezu iz dana u dan) - dakle, stvar postaje narocito otuzna ako se blizi 40-toj, a nije udata. postoji i muska varijanta svega ovoga, nema tu sustinski nikakve razlike, ima samo anegdotskih razlikica na pojavnoj razini ...nadam se da sam pomogla :) Edited by gagorder
Link to comment
koji kapacitet zapravo ima ta 'industrija' i koji su njeni interesi (ne u terminima zavere, to ne!) da zaposhljava beskrajnu kolonu sinova i ceri?
pa ako je "firma drzavna" - sky is the limit ;)evo poglej ovo: pocetna plata za klinku koja je sveze diplomirala na pravnom [nema dana radnog iskustva i nema (naravno) polozen pravosudni] u jednoj svima poznatoj drzavnoj agenciji je oko 90.000 dinara. u perspektivi, ona ce za nekoliko godina zaradjivati ekvivalent danasnjih 150.000, sa potencijalom za napredovanje, minimalnom pokretljivoscu (usko se specijalizuju), lepim radnim vremenom za majku dvoje-troje dece i vrednim poznanstvima u ovome gradu.naravno, cik udji tu. moze, ali preko debele, debele veze. e sada, da se vratimo na pitanje institucionalnog kapaciteta. u vreme kada mediji vrve od price o potrebi da se smanji broj zaposlenih u drzavnoj upravi i satelitskim agencijicama, javnim preduzecima, etc., nasa junakinja ostaje u drugom stanju. otvara bolovanje zbog neke leve stvari (dakle, ne odlazi na trudnicko). utom, zovu je iz nadlezne sluzbe, da je zamole da bude kolegijalna i sto pre otvori trudnicko, da bi mogli da prime zamenu, za koju ce se onda, na zajednicku polzu, naci trajno resenje. neka se seti kako je i sama dosla u tu zelenu oazu - tako sto je neka sestra zatrudnela, a ona dosla kao zamena. Edited by gagorder
Link to comment
zato sto joj se posle odobri budzet, i onda krece seks ...prvo mali pitch za agencijicu za marketing, mozda ista ta agencijica radi i media buying, a mozda jos jedan pitchic za to ...neke su pametne, pa se tale. druge not so, pa se drugi tale njima iza ledja (recimo, umesto lokalne curke tali se ista takva u centrali u inozemstvu).sto je veca i/ili "drzavnija" firma, to su opcije brojnije i lepse. medjutoa, nije svima njima zivot svicarska. vecina njih ipak samo stvara iluziju (ili pushi tudju pricu) o fabuloznom blejackom zivotu, a ustvari a) izvor finansijske sigurnosti joj je neko drugi / nesto drugo; ili b) grca u dugovima i mutirala je u jednu posebnu formu ruzicastog del boy-a. stvar postaje narocito tuzna (izvinjavam se svim muskim i zenskim feministkinjama, ali empirija potvrdjuje tu tezu iz dana u dan) - dakle, stvar postaje narocito otuzna ako se blizi 40-toj, a nije udata. postoji i muska varijanta svega ovoga, nema tu sustinski nikakve razlike, ima samo anegdotskih razlikica na pojavnoj razini ...nadam se da sam pomogla :)
ma da, naravno. ono sto je meni postalo jasno da mene buni (shto reche weenie pooh, ko dam sam mali preduzetnik ^_^), sto ja zivim u ubedjenju da se u kapitalizmima meri svaki dinar, pa se chudom chudim kako neko (pa josh neki super stranac, recimo) finansira blejanje lokalnim momcima i devojkama, a pekar iz komshiluka tera svoje da ustaju u cik zore i mese, mese... a to je sve u stvari o volovstvu i jupiterstvu, pa onda mogu da izaberem da se danas sekiram oko toga, kako neki next level sekiracije :P
Link to comment

Što se tiče uspostavljanja dijaloga između "zaraćenih strana" - to je bio cilj mog blog posta, u komentarima na mom blogu možete videti primer sasvim uljudne konverzacije koju je započela Una, i ja sam pokušao na sličan način da joj odgovorim.Samo razmišljanje o onome šta i zašto različite osobe pišu/govore i dijalog u pravcu dolaska do razumevanja različitih stavova ima smisla.

Link to comment
Samo razmišljanje o onome šta i zašto različite osobe pišu/govore i dijalog u pravcu dolaska do razumevanja različitih stavova ima smisla.
a zasto izvini?
Link to comment
ma da, naravno. ono sto je meni postalo jasno da mene buni (shto reche weenie pooh, ko dam sam mali preduzetnik ^_^), sto ja zivim u ubedjenju da se u kapitalizmima meri svaki dinar, pa se chudom chudim kako neko (pa josh neki super stranac, recimo) finansira blejanje lokalnim momcima i devojkama, a pekar iz komshiluka tera svoje da ustaju u cik zore i mese, mese... a to je sve u stvari o volovstvu i jupiterstvu, pa onda mogu da izaberem da se danas sekiram oko toga, kako neki next level sekiracije :P
Kupac je uvek u pravu. Nama na nekim poslovima vise tri inzenjera dok bi jedan bio sasvim dovoljan. Al kupac je tako trazio, kupac platio, molim lepo.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...