Jump to content
IGNORED

Domaća vina (Srbija i ex-Yu)

yolo

Recommended Posts

Posted

@kud u maglu Simoviću u baš svakom  boljem podrumu pića. Znaš, nadam se, da je u tim bočicama vino uglavnom krš.

@James Marshall naravno :) polutka je 0.375, ovo pola od toga. Inače, ta polutka je savršen format za dvoje za ručak ili za jednog za večeru, ali sasvim nepopularan kod nas

• +1 1
  • Hvala 2
Posted

evo slazem se sa banacaninom...treba da bude veca bocica :D

tih 0,187 je pored sto je pakao za OCD,potpuno nedovljno da postoji kao takvo.

inace da javim da Plantaze imaju 1 sasvim dobru Smederevku,nisam je do sad vidjala pa ne znam da li je novo tek sam je pre neki dan prvi put videla u mojoj radnji i juce probala...odlicna!

• +1 1
Posted

E stvarno bi mjera 0,375 bila dobra za ručak 😁

Posted

šta si ti, trećina čo'eka? :fantom:

• Hvala 1
Posted

Nemaš pojma, vidi se da si zapadni špijun, čim toliko forsiraš te kontinentalne mjere i metrički sistem, ovo je stara srpska mjera za jedan cug :P

• Tužno 1
Posted (edited)

Au, dani prokupca sada kada sam u qrcu :(

Javite mi utiske, molim o prokupcu Topličke vinarije i pazite da se ne zameramo!

Edited by Ras
Posted

i ja volim prokupac!

moram da kažem da su mi ljubav prema lokalnim vinima usadila dva forumaša i da je od tada moj život mnogo lepši.

• +1 4
Posted
3 hours ago, banatjanin said:

slušajte Ramba, ima ukusa za vino:

rambo voli prokupac!

Sad za vikend boca Ivanovićevog Prokupca ostade nepopijena :(

Na tamjan vuče, mada ne toliko jako kao kod nekih drugih, al ipak dovoljno da se prešaltamo na Karadžić dunju :lolol: koje više nema u flajci :cry:

• Tužno 1
Posted
Sad za vikend boca Ivanovićevog Prokupca ostade nepopijena :(
Na tamjan vuče, mada ne toliko jako kao kod nekih drugih, al ipak dovoljno da se prešaltamo na Karadžić dunju [emoji38]ol: koje više nema u flajci :cry:
Koji su to? Ti Karadžić?

... Shiit has hit the fan

Posted
Just now, Frank Pembleton said:

Koji su to? Ti Karadžić?

... Shiit has hit the fan

20211005_201904.jpg.ac47236f4cf4e4f5124501d6bb04beed.jpg

Nemam pojma, dobio na poklon, raspitaću se kad ranjenik koji mi je dao izađe iz bolnice.

Screenshot_20211005-202129_Gallery.thumb.jpg.8cd9666e5d140805ae0f9bfba22fe7cd.jpg

Posted
50 minutes ago, decak Kejt said:

i ja volim prokupac!

moram da kažem da su mi ljubav prema lokalnim vinima usadila dva forumaša i da je od tada moj život mnogo lepši.

Iju, koji su ti zlotvori što kvare decu? 

Posted
2 minutes ago, aram said:

Iju, koji su ti zlotvori što kvare decu? 

Iju, hvala na komplimentu :wub:, ovo za decu mislim

nisu zlotvori, baš naprotiv: Indy i Gazza su mi upalili svetlo, ali bukvalno, mislim da pre njih nisam znala da postoje domaća vina osim Plantaža i recimo Navipa :D

(a sad je stvarno bzvz da kažem pre koliko je to godina bilo, ofirala bih i njih i sebe)

a poslednjih par godina ovde svake jeseni dodjem da pitam Banatjanina za preporuke za domaća crvena vina za predstojeću sezonu.

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Ljubav za sve koji dele tajne naših dobrih vina, na ovome prelepom mestu.

• +1 5