Jump to content
IGNORED

Koji digitalni aparat da kupim...G9 ili....?

yolo

Recommended Posts

Ako nisi ranije fotografisala filmskim slr-om, verovatno je pametnije da se baciš prvo u 35mm, ove Mamiye su ozbiljne studijske mašine, i glomazne kao takve. Ako ti je pak neko poklanja, primi moju neskrivenu zavist.Edit: Fokin TTalk. Skupo kao đavo, definitivno uzmi prvo 35mm, dobar sistem se lagano kupi za 150€.

Edited by zorglub

Ako vec hoces srednjeformatni SLR pogledaj i Hasselblad 500 C/M. Mislim da je cak nesto jeftiniji od tih Mamiya, a dosta je prakticniji - manji, laksi, pogodan i za fotografisanje iz ruke. Takodje mozes da pogledas i TLR-ove, reimo Mamiye C330 i Yashica Mat. Trebalo bi da budu dosta jeftiniji (pogotovo Yashica).

haj haza je mogao da se nadje kao used na bhphoto za manje od 1k$ s tim da je to klot aparat, a trebaju ti objektivi koji su nešto skuplji o samog tela(normalac 80mm je bio oko 1k$), leđa za još neki format npr 6x4inače haza je sjajna stvar:)

Pogledaj kodn nas recimo na fotoglasi.com . Prosle godine se prodavalo recimo:

Opis Hasselblad 500c u odlicnom stanju. Sa objektivom 80mm 2.8 planar i kasetomCena 350ekontakt ...
ovo nije c/m, ali ipak cena je mnogo dobra (pod uslovom da je ispravan.Meni je hit sledeca ponuda sa istog sajta (okotbar 2012):
Skoro nov haseblad 500c/m crno teloOpis komplet sadrzi normal 80mm planar 2.8 carl cajs kasetu[1] zatim 1 polaroid kasetu i objektiv 150mm crni sonar 1:4 carl cais Cena 1100evra! Moguca zamena uz dogovor za digital nikon ili canon!!!
Edited by Aion
  • 1 month later...

Doslo vrijeme da sahranim Canon A720 koji imam vec cca 5 godina i koji je jedini digitalac™ koji sam ikad posjedovao.Dajte neku preporuku, do nekih recimo 300$ (narucio bih iz USA gdje je navodno jeftinije). Bitno mi je da bude manji od doticnog a pozeljno bi bilo da moze pod vodu.

Mnogo mi to nesto komplikovano djeluje + ne pise da je uoterpruf™.Koristio sam drugarov Panasonic Lumix TS4 i svidja mi se, jel ima nesot slicno al' novije?Kakva su misljenja o Powershot D20 ili recimo COOLPIX AW100?

Edited by Feindouno

ne znam koliko ti je uoterpruf™ momenat bitan za tih par fotografija godišnje koje ćeš napraviti na letovanju(pod uslovom da ne živiš na moru ili si ronilac). ovako na brzinu pregledan rivju™ mi govori da bih se pre odlučio za TS4. u svakom prvi pik bi mi bio ne-uoterpruf™ LX7. izbor svakako zavisi od potreba.ukoliko poseduješ pametni™ telefon a uoterpruf™ ti je važna opcija + živiš aktivnim životom bez razmišljanja bih uzeo HERO3

Edited by kud u maglu Simovicu

Bitan je posto je vise od par fotografija godisnje u pitanju. Opet, sa druge strane, ovaj Hero3 mi je previse.'bem li ga, pogledacu jos po sajtovima rivjuove™ TS4 i ona 2 sa prosle strane pa cu da vidim. Na Amazonu Nikon ima najbolje ocjene kupaca.

Preporucite mi aparat do 11.000 mora do sutra da nadjem nesto za drugaricu posto je klincu njenom rodjendan u sredu. I moram da ga nadjem u win-winu posto jedino njih imam u mom selu.