Jump to content

Koji digitalni aparat da kupim...G9 ili....?

Featured Replies

Ako nisi ranije fotografisala filmskim slr-om, verovatno je pametnije da se baciš prvo u 35mm, ove Mamiye su ozbiljne studijske mašine, i glomazne kao takve. Ako ti je pak neko poklanja, primi moju neskrivenu zavist.Edit: Fokin TTalk. Skupo kao đavo, definitivno uzmi prvo 35mm, dobar sistem se lagano kupi za 150€.

Edited by zorglub

pa ne poklanja... al tela bih da je posedujem jednog danaok, che vidim.... fala na savetu

Edited by Hippie

Ako vec hoces srednjeformatni SLR pogledaj i Hasselblad 500 C/M. Mislim da je cak nesto jeftiniji od tih Mamiya, a dosta je prakticniji - manji, laksi, pogodan i za fotografisanje iz ruke. Takodje mozes da pogledas i TLR-ove, reimo Mamiye C330 i Yashica Mat. Trebalo bi da budu dosta jeftiniji (pogotovo Yashica).

e to! manji, prakticniji, laksi, jeftiniji... to che da radifala

Proveri ipak cene, mozda sam pogresio, ali u svakom slucaju, cak i ako je Hasselblad malo skuplji, mislim da je bolja kupovina.

haj haza je mogao da se nadje kao used na bhphoto za manje od 1k$ s tim da je to klot aparat, a trebaju ti objektivi koji su nešto skuplji o samog tela(normalac 80mm je bio oko 1k$), leđa za još neki format npr 6x4inače haza je sjajna stvar:)

Pogledaj kodn nas recimo na fotoglasi.com . Prosle godine se prodavalo recimo:

Opis Hasselblad 500c u odlicnom stanju. Sa objektivom 80mm 2.8 planar i kasetomCena 350ekontakt ...
ovo nije c/m, ali ipak cena je mnogo dobra (pod uslovom da je ispravan.Meni je hit sledeca ponuda sa istog sajta (okotbar 2012):
Skoro nov haseblad 500c/m crno teloOpis komplet sadrzi normal 80mm planar 2.8 carl cajs kasetu[1] zatim 1 polaroid kasetu i objektiv 150mm crni sonar 1:4 carl cais Cena 1100evra! Moguca zamena uz dogovor za digital nikon ili canon!!!

Edited by Aion

• 1 month later...

Doslo vrijeme da sahranim Canon A720 koji imam vec cca 5 godina i koji je jedini digitalac™ koji sam ikad posjedovao.Dajte neku preporuku, do nekih recimo 300$ (narucio bih iz USA gdje je navodno jeftinije). Bitno mi je da bude manji od doticnog a pozeljno bi bilo da moze pod vodu.

npr. Panasonic Lumix DMC-LX7

Mnogo mi to nesto komplikovano djeluje + ne pise da je uoterpruf™.Koristio sam drugarov Panasonic Lumix TS4 i svidja mi se, jel ima nesot slicno al' novije?Kakva su misljenja o Powershot D20 ili recimo COOLPIX AW100?

Edited by Feindouno

ne znam koliko ti je uoterpruf™ momenat bitan za tih par fotografija godišnje koje ćeš napraviti na letovanju(pod uslovom da ne živiš na moru ili si ronilac). ovako na brzinu pregledan rivju™ mi govori da bih se pre odlučio za TS4. u svakom prvi pik bi mi bio ne-uoterpruf™ LX7. izbor svakako zavisi od potreba.ukoliko poseduješ pametni™ telefon a uoterpruf™ ti je važna opcija + živiš aktivnim životom bez razmišljanja bih uzeo HERO3

Edited by kud u maglu Simovicu

Bitan je posto je vise od par fotografija godisnje u pitanju. Opet, sa druge strane, ovaj Hero3 mi je previse.'bem li ga, pogledacu jos po sajtovima rivjuove™ TS4 i ona 2 sa prosle strane pa cu da vidim. Na Amazonu Nikon ima najbolje ocjene kupaca.

Citao sam ovih dana sto nekih rivjuova™ i rekao bih da si u pravu i da je ipak bolje uzeti LX7 a uoterpruf™ moze i da saceka.

a uoterpruf™ moze i da saceka.
a za 20ak $ možeš si priuštiti nešto ovako

Preporucite mi aparat do 11.000 mora do sutra da nadjem nesto za drugaricu posto je klincu njenom rodjendan u sredu. I moram da ga nadjem u win-winu posto jedino njih imam u mom selu.