Jump to content
IGNORED

Rusini vs. Ukrajinci

bus

Recommended Posts

Posted
Sve se razume u ovom tekstu od gore. :-)
malo bi teze islo da ti to neko cita. :)
  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bus

19

• angelfish

16

• mioba

8

• Ros

6

Top Posters In This Topic

Posted
malo bi teze islo da ti to neko cita. :)
Ma ja pratio često rusinske vesti na NSu. ša znam. Lakši ste za razumevanje od poljskog ili češkog, pa čak i slovačkog sto puta.
Posted

Zato sto je akcentovanje slicno, "nema pevanja"kao u slovackom, a poljski je bas nerazumljiv i meni.

Posted
Ma ja pratio često rusinske vesti na NSu. ša znam. Lakši ste za razumevanje od poljskog ili češkog, pa čak i slovačkog sto puta.
meni je samo tazbina rusinska. ja nisam rusin. :)rusinski je po pravilu manjinski jezik, i kao takav podleze uticaju vecinskog jezika, pa to znaci da rusini u jugoslaviji imaju mnogo srpsko-hrvatskih reci koje su usle u jezik, i samim tim je razumljiviji.
Posted

Vidi kako smo se rasirili ovde :), nismo bar negde apatridi, velika nam " Rusinija " :lol:

Posted
meni je samo tazbina rusinska. ja nisam rusin. :)
Sorry, opet niš ne pazim na času. Dakle lakši su za razumevanje itd. itb. :-)
Posted (edited)
Aj' sad Uki kako i na koji nacin neznas ni jednu rusku rec? :huh: To jednostavno nije moguce. Iz prostog razloga sto su svi slovenski jezici veoma bliski...
Pa ne znam.Eto.Edit:znam veoma sochno da psujem na ruskom.:P Edited by uros_s78
Posted

Cao druzino...Moj dragi ima vise vremena,te vas nasiroko obavestava. :rolleyes: :) Autobus,dal ti trebaju kontakti sa Rusinima iz Kanade?Koliko sam upucena u rusinsko/ukrajinske odnose u SM,mislim da su nesto u zadnje vreme zaostreni.Ukrajinaca ima vise u SM,pa bi da preuzmu crkvu,a crkva kupljena bas od Rusina i oni ne daju itd.U skorije vreme je pocelo ucenje rusinskog u pozoristu(pod okriljem crkve) subotom,pa klinci moje sestre idu na casove.

Posted
Autobus,dal ti trebaju kontakti sa Rusinima iz Kanade?
Paz, nije da jedno isključuje drugo, al' meni se u životu nacrtalo baš šurnajs Ukrajinaca. Te višegeneracijskih Kanađana, te sveže sišlih 's broda', te jedna što se doselila iz Engleske... A u Srbiji nisam za sve godine obitavanja tamo upoznao nijednog prectavnika narodnosti nam s ove teme, već tek na virtuelnom Lastišu ovu Anđelku. (A i ova Mijoba Ukrajinka; evo me gde ih i u sajber svetu očiu vezanijeh iznalazim :lol: ). Za Rusine u Kanadi, čekaću da mi neki naleti prirodnim putem. Znam statistički gledano, šanse su mizerne. Al zato Ukrajinaca ko pleve.
Posted
. Al zato Ukrajinaca ko pleve.
:P paz kad me ovaj topik nacionalno osvešćuje
Posted
:P paz kad me ovaj topik nacionalno osvešćuje
Ej, nemo previše, zarad stabilnosti univerzuma i zakona fizike. :lol:
  • 2 weeks later...
Posted

Par dana slave i ode post...Nego meni nikako ne ide u glavu,kako Ukrajinci iz Ukrajinu nisu culi za Rusine?

Posted (edited)

opet mali offtopic spam

Trolić... ne samo Rusinima... Da li ti je palo u oči da se mnoga srpska i hrvatska prezimena u Vojvodini ne završavaju na -ić, već na -ov, -ev, -in, -ski, -čki ...--troll off
da, svi tako u mom selu, vecina su Markov :fashisto:ja se prezivam na -cki ali ne mogu nikako da otkrijem kako moji, prezivaju se na -oj. mozda je to skracenica od -ojev pa to dodje kao ono -evpisala je jedna zenica knjizicu o mom selu ali nista ni tamo bas nisam nasla..
Vidi kako smo se rasirili ovde :), nismo bar negde apatridi, velika nam " Rusinija " :lol:
moj dobar drugar je Rusin iz Ruskog Krstura, a preko njega "znam" njegove drugare (studentarija u NSu) :]ima vas dosta, ako gledam iz ugla mojih prijatelja i poznanika. (kad saberem, mozda znam manje srba srba nego madjara, slovaka, rusina i izmiksanih) :lol: Edited by I'm with the pilots