morgana Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 (edited) na koje tačno misliš ampule,ja ne koristim ali vidjam one kao fora seruma različitog sastava hm, da li postoji razlika osim u konzistenciji i ambalazi? mozda u koncentraciji aktivnih sastojaka?kakogod, moze i hint za serume, svrha je ista. meni bi, npr, idealno bilo da pribavim 2 razlicita: jedan sa glikolnom* kiselinom ili nekom slicnom, u cilju pilingovanja a drugi hranljiv*glikolna je malo prevazidjena, al bi zimi i mogla da se koristi Edited December 9, 2008 by morgana
msmodesty Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 (edited) hm, da li postoji razlika osim u konzistenciji i ambalazi? mozda u koncentraciji aktivnih sastojaka?kakogod, moze i hint za serume, svrha je ista. meni bi, npr, idealno bilo da pribavim 2 razlicita: jedan sa glikolnom* kiselinom ili nekom slicnom, u cilju pilingovanja a drugi hranljiv*glikolna je malo prevazidjena, al bi zimi i mogla da se koristimeni je i dalje onaj SEMPAR, 2 minuta gomage neprevazidjen:radi na principu : l'enzyme probiotique + les huiles essentielles a dadoshe mi da probam ovo:i moram da priznam da radi jako dobro. Malo stegne, smanji pore, i imash osecaj da ti je ten mnogo ujednacheniji.EDIT: principi kreme i seruma su potpuno drugachiji - kreme vishe hrane i daju vlaznost a serumi bi trebalo da rade druge stvari stegnu pore, ujednache bore... ovaj sto su mi dali radi na principu extrakta nekog bilja Edited December 9, 2008 by msmodesty
lena21 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Najbolje i najsigurnije je da odeš kod nekog dermatologa ili boljeg kozmetičkog salona jer oni imaju razne preparate sa voćnim kiselinama i tačno će ti preporučiti šta tebi odgovara.Problem sa voćnim kiselinama je % voć.kis. u preparatu i pH preparata, oni do recimo 15% i nižim pH imaju relativno blag peeling efekat i ne bi trebalo da iritiraju kožu,dok preparati sa 30% su za profesionalnu upotrebu za izrazito problematične kože i koji ne mogu da se nadju u slobodnoj prodaji.Odlične preporuke ima kolekcija dr.Murada
morgana Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 naravno, za vecu koncentraciju glikolne kiseline i jaci piling efekt ide se kod dermatologa. u niskoj koncentarciji prigodnoj za kucnu upotrebu eventualno moze da s dobije sjaj koze, mada se u posljednje vrijeme i tu forsira salicilna kiselinai aj kad sam ovdje, pohvala za roc retin-ox kremu
apotekarica Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Ja se i dalje borim s oziljicma od suncanja - ustvari, to su fleke koje nikako da nestanu. Boja spala, fleke stoje. Probala piling i nista :( Mackam se saljickom vise reda radi nego sto mi nesto pomaze... Any idea?
lena21 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 i aj kad sam ovdje, pohvala za roc retin-ox kremufala,meni je ta kolekcija bila totalno otkrovenje.fleke koje nikako da nestanu. Boja spala, fleke stoje. Probala piling i nistapogledaj u apotekama i parfimerijama,imaju kreme baš za beljenje fleka.
morgana Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 (edited) posto u mom selu vise nema eucerin lip repaira, bila sam prinudjena da ga supstituisem ovim gore. ambalaza vichy lipidiose balzama za usne je potpuno glupava, ali je sam stik dosta dobar za zimske uslove. pretpostavljam da ga je nepotrebno koristiti ljeti, tad valja i labello q10 Edited December 14, 2008 by morgana
Eidyia Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Ja se i dalje borim s oziljicma od suncanja - ustvari, to su fleke koje nikako da nestanu. Boja spala, fleke stoje. Probala piling i nista :( Mackam se saljickom vise reda radi nego sto mi nesto pomaze... Any idea?Nešto sa AHA kiselinama probaj, raspitaj se u apotekama. Avene Cicalfate je dobra za flekice, ožiljke, etc. (ne, ne pitaj me kako se izgovara, pojma nemam ).
lena21 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Aj svoje impresije malo detaljnije,i Eucerinovog i Vischy-jevog.Ja upravo izašla iz noćne more sa balzamima za usne,trenutno je u kanti završilo 2 različita labela,jedan 'bebe' lip balzam,i tolko faljen Alverede lip balsam sa nevenom,imam utisak da su mi usne posle nanošenja bilo kog bile još suvlje,i stvarno kao nikad do sada, usne u nikad gorem stanju,ispucale strašno.Setim se jedinog spasa koji koristim kad su mi ruke ispucale,obične klasične Nive-e,i stvarno posle prvog mazanja problem iz prve rešen,usne reanimirane Isto dobar posao radi i Dove intensiv krema koja po sastavu je slična Nivei.Mislim da sam Labelu zauvek rekla adio. :)
msmodesty Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Aj svoje impresije malo detaljnije,i Eucerinovog i Vischy-jevog.probala sam i jedan i drugi i ako sve je to ...ok ali kad je bash opasno, bas hladno i ni jedan balzam ne radi samo Elasabeth Arden moze da pomogne:kao sto rekoh jos letos i potvrdjujem. nigde ne idem bez te kremeMislim da sam Labelu zauvek rekla adio. :)labelo je za amatere ;)
lena21 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 To je ako sam dobro videla iz čuvene 8h kolekcije,biće na listi za proveriti,hvala na preporuci :),u svakom slučaju jedan jači balzam za hladno i vetrovito vreme moram da nadjem što pre.
morgana Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 labelo je grozomoran i isusuje usne, q10 mi je jedini ok ljeti, cim zazimi bacam ga i prihvatam se eucerina. eucerin je nesto masniji od vichyja, pa bi bio logican izbor za vjetar ili izrazito suv sobni vazduh. 8h nisam probala, a cula sam vise puta da je dobar.u svakom slucaju, nikad ne upotrebljavam jaci proizvod no sto mi je neophodno, i sve te lip repair stikove sahranim cim otopli.
lena21 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 predpostavljam da si mislila na njega jel na njihovoj stranici imaju 4 vrste..
morgana Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 e, da, na njega mislim, valjda sam i napisala u 1. postu da je oznaka lip repair. nisam znala da ih ima vise.
lena21 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 ima jedan tipa labela,jedan sa belim i jedan sa crvenim poklopčićem,ovaj mislim da im je najnoviji 'model'
Recommended Posts