Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Majku im fasisticku, proteruju narkomanku koja je vise provela u zatvoru nego na slobodi... veliki gubitak za australijsko drutvo...

sigurno nije gubitak za drustvo, al malo menja sliku o tom drustvu  :fantom:

Posted

Bolje grob nego rob!

Treba sad da se iznese podatak o broju imigranata penzosa bez dana radnog staža u australiji, sa obezbjeđenom staračkom penzijom uz 'krov nad glavom'? Suština je da ovo nije loša zemlja za život kakvom je ti opisuješ. Naravno, daleko od toga da je najbolja, ta još ne postoji.

G&S još spomeni da ti bivši kolega svira u gasoline pony. Tamo je baš ta ekipa.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Posted

Na koju foru ova gospođa nema državljanstvo?

Posted

Dosla u Australiju sa dve godine, pobegla od kuce sa 14... nikad se nije potrudila da drzavljanstvo zatrazi, a oni jos uvek ne idu i uvaljuju ako ne trazis...

Posted

Opomenuta u 2 navrata da ce biti proterana ali jbg mislila da se zezaju

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posted

Bolje grob nego rob!

Treba sad da se iznese podatak o broju imigranata penzosa bez dana radnog staža u australiji, sa obezbjeđenom staračkom penzijom uz 'krov nad glavom'? Suština je da ovo nije loša zemlja za život kakvom je ti opisuješ. Naravno, daleko od toga da je najbolja, ta još ne postoji.

G&S još spomeni da ti bivši kolega svira u gasoline pony. Tamo je baš ta ekipa.

Da, baš tu. Moj ortak peva u Los Romeos Oxidados. Inače ovo za imigrante - kad ne bi znao nijednog Bosanca bez dana radnog staža sa starosnom penzijom i socijalnim stanom od sedamdesetak kvadrata, čovek bi možda poverovao ovim stvarima koje noskich traži lupom po internetu.

Je l' to neka fascinacija nashim vinima ili sam ja nesto propustio?? 

#pitamzadruga koji najvolije Banatski™, Zdrepcevu & Medvedju krv i ostalu galanteriju toga tipa... 

ps. Prob'o u novije vreme jedino so called Kupinovo vino. Podnosljivo. Vrlo. 

Niije, Random pominjao da je video pivo iz regiona, ja se setio da u toj radnji ima puno vina iz regiona i to je to.

Evo ga i nas zemljak, invalid koji je kao beskucnik u Beogradu spavao ispred ambasade Australije kada je bila blizu Filoloskog fakulteta, pa su se s njim kasnije poigravali, primali ga i vracali:

http://www.smh.com.au/news/national/the-invalid-brought-home-only-to-be-told-to-become-a-serb/2006/03/10/1141701698601.html

The invalid brought home, only to be told to become a Serb

Ovo su sve bolesni ljudi kojima treba pomoci, a ovi australijski lihvari samo dolare gledaju da izbegnu placanje njihove rehabilitacije i socijalne pomoci.

Robert Jovičić je dobio permanent residency 2008, dve godine nakon ovog članka koji si preneo, "on compassionate grounds", od bezdušnih lihvara. Ništa čudno, kad se čovek priseti ko je bio na vlasti kad je dobio stalni boravak, a ko je bio na vlasti pre toga kad su ga vraćali, i sada kada se dešavaju ovi drugi slučajevi, nema nikakvih iznenađenja.

Share & Enjoy

Posted

"demonstrate his willingness to reform"

oće to kod pajdomana u 5toj deceniji, važi :fantom:

Posted (edited)

Inače ovo za imigrante - kad ne bi znao nijednog Bosanca bez dana radnog staža sa starosnom penzijom i socijalnim stanom od sedamdesetak kvadrata, čovek bi možda poverovao ovim stvarima koje noskich traži lupom po internetu.

Robert Jovičić je dobio permanent residency 2008, dve godine nakon ovog članka koji si preneo, "on compassionate grounds", od bezdušnih lihvara. Ništa čudno, kad se čovek priseti ko je bio na vlasti kad je dobio stalni boravak, a ko je bio na vlasti pre toga kad su ga vraćali, i sada kada se dešavaju ovi drugi slučajevi, nema nikakvih iznenađenja.

Share & Enjoy

Pa lupom treba da trazis te socijalne stanove s obzirom da samo 3% stanova u Sidneju su socijalni stanovi.

A starosna penzija, to mi necemo docekati.

https://www.humanservices.gov.au/corporate/budget/budget-2014-15/budget-measures/older-australians/increase-age-pension-qualifying-age-70-years

The current qualification age for the Age Pension is 65 years, increasing to 67 years by 1 July 2023. This measure increases the qualifying age from 67 to 70 years. On 1 July 2025 the qualifying age will increase from 67 years by six months every two years until 1 July 2035 when the Age Pension qualifying age will reach 70.  

This change applies to people born after 30 June 1958 who claim Age Pension from 1 July 2025.

A pre toga je Robert prosao kroz golgotu nedostojnu jednog invalida.

Tennis court and pool sell for $5.3 million in Manly, house not included

$5,305,000 sale of a tennis court and swimming pool on a 20-year lease-hold owned by the Catholic Church. 

https://www.domain.com.au/news/tennis-court-and-pool-sell-for-53-million-in-manly-house-not-included-20170313-guwvbw/

Nije ovo nista novo, istorija se ponavlja: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tulip_mania

Tulip mania

South Sea company

"I can calculate the movement of stars, but not the madness of men".

https://en.wikipedia.org/wiki/South_Sea_Company

Edited by noskich
Posted

Share & Enjoy

Nema to veze ko je na vlasti, sve su to plutokratske lutke. Vec sam ti ovde postavljao kako je laburisticki sindikat namestio Coles-u, Dominos i Hungry Jacks kako da stupi na snagu novi enterprise agreement po kojem su radnike placali manje po 3-5 hiljada godisnje. I to one najvece jadice sto rade za minimalac.

Posted (edited)

sigurno nije gubitak za drustvo, al malo menja sliku o tom drustvu  :fantom:

Tu drustva nema, to je korporacija.

Najveci broj kockara na svetu po glavi stanovnika i pri vrhu po broju narkomana po glavi stanovnika. Svi se oni bodu i kockaju zbog lepog zivota i savrsene socijale koja im je priskocila u pomoc kad god je trebalo.

Edited by noskich
Posted

Nema to veze ko je na vlasti, sve su to plutokratske lutke. Vec sam ti ovde postavljao kako je laburisticki sindikat namestio Coles-u, Dominos i Hungry Jacks kako da stupi na snagu novi enterprise agreement po kojem su radnike placali manje po 3-5 hiljada godisnje. I to one najvece jadice sto rade za minimalac.

Naravno, a sve to rade u nameri da te upropaste i da ti isisaju sve životne sokove (precious bodily fluids) i da eksploatišu tvoje najgore strahove, ali si se ti dosetio na vreme pa ćeš ta kidaš nalijevo iz Sidneja koga je pre neki dan Mercer opet stavio u najboljih deset gradova za život (uz uglavnom germanske gradove) u okolinu Bakgkoka u koji roditelji iz okoline šalju ćerke da bi ih izdržavale. Iskusno.

Ako je neko kojim slučajem sumnjao, evo kako radi fašistička administracija:

Poreska uprava prihoda Australije - penzija (srpska ćirilica)

Poreska uprava prihoda Australije - upozorenje (srpska ćirilica)

Porezni ured Australije - upozorenje (hrvatska latinica)

Porezni ured Australije - opća zakonska uredba o parovima istog spola (hrvatska latinica)

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Mentalno zdravlje dece i odraslih (srpska ćirilica)

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Strah i zebnja (srpska ćirilica)

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Zdravlje i dobrobit starijih ljudi u našoj zajednici (hrvatska latinica):

Stariji ljudi u našoj zajednici mogu uživati kvalitetan,osmišljen i oplemenjujući život. Njihovo zdravlje i dobrobit su od primarne važnosti u našem društvu, jer stariji ljudi u svojim zajedničkim iskustvima nose povijesnu baštinu. Dijeleći to svoje znanje i iskustvo, naši roditelji, bake i djedovi mogu utjecati na vrijednosti svake generacije. Ponekad, međutim, na godinama stečenu mudrost može utjecati usamljenost i depresija, uzrokovana čimbenicima kao što su gubitak samostalnosti i povećana potreba za oslanjanjem na druge.

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Za dobro spavanje noću (hrvatska latinica):

Jedan od najčešćih uzroka poremećaja spavanja je uznemirenost. Mnogim ljudima je teško opustiti se kad navečer, nakon iscrpljujućeg dana, legnu u krevet. Vrlo često, to je njihova prva prilika da razmisle o stvarima koje se tiču njih samih, te se zateknu ležeći u krevetu i brinući se o svojim problemima iako bi radije spavali.

Zdravstvena služba Novog Južnog Velsa - Da li ste zabrinuti zbog pružene zdravstvene nege? (srpska ćirilica)

Ако сте забринути због пружене здравствене услуге, обратите се даваоцу услуге што је пре могуће. То је често најбржи и најефикаснији начин да се реше питања која изазивају забринутост. Жалбе су често последица лоше комуникације између пацијента и даваоца здравствених услуга. У већини случајева, давалац здравствених услуга ће покушати да реши питања која вас забрињавају. На вебсајту www.hccc.nsw.gov.au/publications наћи ћете савете о томе како да решите питања која вас забрињавају директно са даваоцем услуга

Zdravstvena služba Novog Južnog Velsa - Obrazac za žalbe (srpska ćirilica)

Zdravstvena služba Novog Južnog Velsa - Zabrinuti ste u vezi svoje zdrvastvene njege? (hrvatska latinica):

Ako ste zabrinuti u vezi zdravstvene usluge koja vam se pruža, porazgovarajte s onim tko vam pruža uslugu što je moguće prije. To je obično najbrži i najučinkovitiji način rješavanja problema. Prigovori često nastaju kao posljedica loše komunikacije između pacijenta i pružatelja zdravstvenih usluga. Kada iznesete ono što vas muči, u većini slučajeva vašće pružatelj zdravstvenih usluga to nastojati riješiti. Savjeti o tome kako rješavati svoje brige izravno sa svojim pružateljem usluga mogu se skinuti s websitea www.hcca.nsw.gov.au/publications.

Zdravstvena služba Novog Južnog Velsa - Obrazac za pritužbe (hrvatska latinica)

... itd.

Share & Enjoy

Posted

Naravno, a sve to rade u nameri da te upropaste i da ti isisaju sve životne sokove (precious bodily fluids) i da eksploatišu tvoje najgore strahove, ali si se ti dosetio na vreme pa ćeš ta kidaš nalijevo iz Sidneja koga je pre neki dan Mercer opet stavio u najboljih deset gradova za život (uz uglavnom germanske gradove) u okolinu Bakgkoka u koji roditelji iz okoline šalju ćerke da bi ih izdržavale. Iskusno.

Porezni ured Australije - opća zakonska uredba o parovima istog spola (hrvatska latinica)

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Mentalno zdravlje dece i odraslih (srpska ćirilica)

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Strah i zebnja (srpska ćirilica)

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Zdravlje i dobrobit starijih ljudi u našoj zajednici (hrvatska latinica):

Stariji ljudi u našoj zajednici mogu uživati kvalitetan,osmišljen i oplemenjujući život. Njihovo zdravlje i dobrobit su od primarne važnosti u našem društvu, jer stariji ljudi u svojim zajedničkim iskustvima nose povijesnu baštinu. Dijeleći to svoje znanje i iskustvo, naši roditelji, bake i djedovi mogu utjecati na vrijednosti svake generacije. Ponekad, međutim, na godinama stečenu mudrost može utjecati usamljenost i depresija, uzrokovana čimbenicima kao što su gubitak samostalnosti i povećana potreba za oslanjanjem na druge.

Centar za mentalno zdravlje Novog Južnog Velsa - Za dobro spavanje noću (hrvatska latinica):

Jedan od najčešćih uzroka poremećaja spavanja je uznemirenost. Mnogim ljudima je teško opustiti se kad navečer, nakon iscrpljujućeg dana, legnu u krevet. Vrlo često, to je njihova prva prilika da razmisle o stvarima koje se tiču njih samih, te se zateknu ležeći u krevetu i brinući se o svojim problemima iako bi radije spavali.

Zdravstvena služba Novog Južnog Velsa - Da li ste zabrinuti zbog pružene zdravstvene nege? (srpska ćirilica)

Ако сте забринути због пружене здравствене услуге, обратите се даваоцу услуге што је пре могуће. То је често најбржи и најефикаснији начин да се реше питања која изазивају забринутост. Жалбе су често последица лоше комуникације између пацијента и даваоца здравствених услуга. У већини случајева, давалац здравствених услуга ће покушати да реши питања која вас забрињавају. На вебсајту www.hccc.nsw.gov.au/publications наћи ћете савете о томе како да решите питања која вас забрињавају директно са даваоцем услуга

Zdravstvena služba Novog Južnog Velsa - Zabrinuti ste u vezi svoje zdrvastvene njege? (hrvatska latinica):

Ako ste zabrinuti u vezi zdravstvene usluge koja vam se pruža, porazgovarajte s onim tko vam pruža uslugu što je moguće prije. To je obično najbrži i najučinkovitiji način rješavanja problema. Prigovori često nastaju kao posljedica loše komunikacije između pacijenta i pružatelja zdravstvenih usluga. Kada iznesete ono što vas muči, u većini slučajeva vašće pružatelj zdravstvenih usluga to nastojati riješiti. Savjeti o tome kako rješavati svoje brige izravno sa svojim pružateljem usluga mogu se skinuti s websitea www.hcca.nsw.gov.au/publications.

... itd.

Share & Enjoy

I ja bi ovako - al' nekako nemam zivaca... :)

Posted (edited)

... itd.

Share & Enjoy

Ovo kao da neko postavlja saopstenja SNS da bi dokazao kako je u Srbiji lepo.

Cist fluff sve ovo sto si citirao. Sta se tu konkretno nudi? Koliko treba da se to plati i kome je to dostupno?

Ova bakica hrvatskog porekla zavisnica od droge ocigledno nije imala pristupa centrima za rehabilitaciju. Jer tako je to sa takvim uslugama ovde. Ili ces da platis privatno kao svetog Petra kajgana ili ces cekati, cekati, pa kad/ako docekas ista u javnom sektoru. Jedan sat vremena kod privatnog psihologa koliko kosta? 250 dolara na sat.

Znaci mozes da potrosis novac iz penzionog fonda ranije da bi isplatio dugove. Odlicno. I sta ces onda kada ne budes imao vise ista u penzionom fondu?

Evo sta mi se desilo proslog meseca. Posalje me lokalni doktor na testiranje u bolnicu. I ja mu kazem doktore, molim vas posaljite me negde gde je bulk billed, to jest pokriveno drzavnim zdravstvenim osiguranjem, koje svake godine placamo zena i ja po oko 3 hiljade dolara ukupno kao dodatni porez.

I odem tamo i pitam pre davanja uzorka da li je pokriveno drzavnim osiguranjem. Oni kazu jeste.

Nakon par nedelja mi stize racun. Zalim se ombudsmanu da su mi rekli jedno, a rade drugo. I evo danas me zove ombudsman i kaze ili da platis ili da pokrenes sudski proces. A sudski proces kosta vise nego racun. Eto takva ti je pravda ovde. Samo ko moze da plati moze da se bori za nju.

Znaci nema vise, ne dajem nikakve uzorke dok mi se ne potpise koliko to kosta. Jer ovako mogu da ti naplacuju sta hoce i koliko god hoce. Dao im uzorak i potpisao papir da sam predao uzorak na kojem uopste ne pise koja je cena. Oni verbalno kazu pokriveno, a onda salju racune. Pa se onda vijaj sa njima na sudu. A nema nikakvog dokaza ni za sta. Oni pricaju svoju pricu. Eto koliko mozes da verujes bolnicama.

Bolnice, skole, sirotista. zatvori i SVE ostalo su na prvom mestu profitabilne institucije, profit je uber alles, pa tek onda sve ostalo. I nikome ne smes da verujes jer ce ta vera da te kosta.

Edited by noskich
Posted

Neću kod doktora, treba da se plati! Možeš misliti pregled kod specijaliste me košta kao svetog petra kajgana, tj manje od moje dnevnice. Al neću iz inata. Jebeš zdravlje, moje uzorke više nećete analizirati. I da mi se vrati onih 1.5% zdravstvenog doprinosa što sam uplatio.

Došao sam prije 7god, i volio bi dobiti socijalni stan. Kad mogu bosanski penzosi, što ne mogu ja? Šta? Nema za mlađe momke što pucaju od zdravlja? Zamisli, kažu moraš biti radno nesposoban! A i kad dobiješ šalju te na neku periferiju u geta, a ja tamo neću. Fašisti!

Da li ti uopšte imaš predstavu kako tvoji problemi zvuče nekom iz države trećeg svijeta, gdje i Australiju ubrajaš?

Sent from my A0001 using Tapatalk