Jump to content
IGNORED

Avanturizam

rajka

Recommended Posts

Posted (edited)

nisam bila :( pare koje su trebale biti za to neplanski potrošila i bez opreme ostala.odlaže se do sledećih para..

Edited by ivy
  • Replies 416
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ivy

130

• barrcode

51

• Elmer

51

• Mil@n

34

Top Posters In This Topic

Posted
nisam bila :( pare koje su trebale biti za to neplanski potrošila i bez opreme ostala.odlaže se do sledećih para..
i bolje, veruj.taj fetiš me je do sada koštao bogaoca.
Posted (edited)

znam,znam kako je to..imam ja već 1 fetiš koji me je već koštao nekoliko k e bogaoca ..a sad,zbog krize ne mogu da prodam glajder tu opremu a da ne izgubim jaaako mnogo a vremenom takodje jako gubi na vrednosti..a polovna planinarska oprema je bar uvek otprilike na istoj ceni ako je dobro očuvana i sl..ali u ovom slučaju bih se kontrolisala :lol: misim stvarno mi trebaju bar ranac i vreća za spavanje..ja nikad ni nemam para za full opremu,uvek štošta može da se improvizuje...imam dobre cipele i jaknu,a to je najbitnije..

Edited by ivy
Posted

da nastavimo sa avanturizmomhttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150160374116919.287620.50043151918&type=3http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150502977341919.369864.50043151918&type=3

Posted

Zabranjeno Pusenje, "Tri ratna havera": "Govorio je moj debeli stric, nekad kroz suze, nekad kroz smjeh, za svu vasu zayebanciju, jednom cete platiti ceh".Nijedan od tih ekstremnih sportova nije pokriven nikakvim osiguranjem. Cak ni surfing.Nesto se desi, sam si. Pogotovo u stranoj zemlji.

Posted (edited)

varaš se...u većini evropskih zemalja je paraglajding rešen po pitanju osiguranja..sve:pilot,oprema pa i šteta trećem licu,ne mogu sad da se setim ali nije skupo ide uz obaveznu članarinu u klubu i savezu preko kojih se i ostvaruje osiguranje..javim kad nadjem tačnu cifru..i nemoj da crniš tu <_<editevo post mog drugara na temu osiguranja u paraglajdingu u Francuskoj a slično je i u drguim zemljama Evrope

Od kako sam kročio u Fr tako sam počeo da učim o njihovom sistemu letačke zajednice, dozvola, osiguranja, pravila, beneficija, itd...Pošto sam danas obnovio sve "pretplate" za 2011. godinu podeliću sa vama moje finansijske muke ali zato i interesantne beneficije Dakle skoknuo sam do kluba i zveknuo 60e koje nemam(a i da imam odakle mi) na članarinu.Vratio se kući posle šetnje u parku jer za pivo para nemam(petak je) Otvorio https://intranet.ffvl.fr/search/licences ulogovao se i počeo sa štikliranjem.Prilog 1: Izbor sportova koje FFVL obuhvata. Izabereš JEDAN glavni a možež da štikliaš i sve ostale kao sporedneprilog 2: Izbor koliko možeš da priuštiš - Izbor dozvole(FFVL - obuhavata sve: 54E), popust -4e(nedobiješ časopis), takmičarska dozvola 7e, Osiguranje moraš minimum RC(meni RC tandem - 55E) što je skraćeno za "responsabilite Civil" tj osiguranje trećeg lica. [ovo bi tbei brabonjak dobro došlo ]Kliknuo na plati, pustio suzu i završio priču sa ukupno 172e manje u džepu!!!!.E sad jes da je ovo sve ovako crno kad pogledaš samo cifre, u suštini nije tako strašno za ono što ti se pruža. Da počnemo od osiguranja. Za 20e solo RC(treće lice), 55e tandem RC(treće lice), 12e je da te iz bilo kog kutka sveta retransportuju u slučaju nezgode ili pokrenu potragu(helihopteri i sva ta čuda). Na kraju za 25e dodatnih možeš sebe da osiguraš na bilo kakvu povredu ili nezgodu - kompenzacija do - 16 000€, capital Invalidité Permanente Partielle ou Totale: 16 000€ (franchise relative de 12%), Frais médicaux : jusqu’à 3 000 € après remboursement Sécurité Sociale et Mutuelle (sauf sous-limite de 300 € par dent), Frais de thérapie sportive 4 500€ maximum, Indemnités Journalières forfaitaires de 30€ / jour après franchise de 15 jours et pendant 300 jours maximum , ITD...Okrećemo se sada FFVL dozvoli - 54(-4)E sa kojom FFVL finansira projekte klubova i regionalnih saveza. Svi startovi u CELOJ Francuskoj su SVIMA besplatni. FFVL plaća sva održavanja, uz pomoć lokalne radne snage, kao i postavljanje mini meteo stanica na same startove koji se ne samo vide na netu nego se i oglašavaju na radio frekvenciji letača (143.9875). http://www.balisemeteo.com/ Ima tu još puno što šta al aj da nastavimo...Plaćanje takmičarske dozvole +7e je opciono, ali s'obzirom na beneficije iste, vrlo je lukrativna. Npr. sutra u 10h idem na Markstein gde se održava jednodnevni trening(teorija i praksa) XC letača. Glavni predavač i vođa treninga - Greg Blondeau (prvak Evrope 2008 i +++). Brdo trening dana, brdo wikend takmičenja(samo u ovoj regiji ima preko 15 takmičenja ove godine - i sva su vrlo pristupačnog karaktera)..Što se kluba tiče. Uloženih 60e će se isplatiti kada pošto me klub sponzoriše sa 50% plaćanja kursa za tandem(naravno kasnije da letim tandeme sa učenicima s vremena na vreme ) I kako da završim a da ne napomenem klubski prostor koji svakog petka veče služi za okupljanje pilota oko klubskog šanka i raspodele piva...
Edited by ivy
Posted
varaš se...u većini evropskih zemalja je paraglajding rešen po pitanju osiguranja..sve:pilot,oprema pa i šteta trećem licu,ne mogu sad da se setim ali nije skupo ide uz obaveznu članarinu u klubu i savezu preko kojih se i ostvaruje osiguranje..javim kad nadjem tačnu cifru..i nemoj da crniš tu
Ajde, da ne crnim. Samo nije naivno, uhh, ovo bih i ja voleo, idem da probam, pravo sa kaucha u avanturu.
Posted
ovo bih i ja voleo, idem da probam, pravo sa kaucha u avanturu.
ovako je već mnogo bolje :)
Posted
evo samo za yoyogija
Nema nista yoyogi (surfer) protiv toga. Naprotiv, mogu da ti kazem da se kod mene na konkursima primaju upravo ljudi koji ulaze u avanture i to i stave u "Personal hobbies". Naravno, ostale strucne vrednosti se racunaju ali kad su slicni, onda neko sa tim hobijima dobije posao.Razlog je jednostavan: neko ko sebe stavlja u neprirodno okruzenje, okean, vazduh, dirt bikes, 4WD, smatra se zrelim da shvati da je uspeh u tim hobijima njegova licna vrednost.Zna se i tacno koja vrednost: niko drugi ti nije kriv, ti i priroda, sta nayebesh, sam si kriv, nikoga drugog ne optuzujes. Takvi tacno i znaju mere bezbednosti i sta treba.Taj mentalni sklop se trazi i postuje, cak i sa strucnoscu "n-1" od najboljeg drugog kandidata, dobijes posao.
Posted
Nema nista yoyogi (surfer) protiv toga. Naprotiv, mogu da ti kazem da se kod mene na konkursima primaju upravo ljudi koji ulaze u avanture i to i stave u "Personal hobbies". Naravno, ostale strucne vrednosti se racunaju ali kad su slicni, onda neko sa tim hobijima dobije posao.Razlog je jednostavan: neko ko sebe stavlja u neprirodno okruzenje, okean, vazduh, dirt bikes, 4WD, smatra se zrelim da shvati da je uspeh u tim hobijima njegova licna vrednost.Zna se i tacno koja vrednost: niko drugi ti nije kriv, ti i priroda, sta nayebesh, sam si kriv, nikoga drugog ne optuzujes. Takvi tacno i znaju mere bezbednosti i sta treba.Taj mentalni sklop se trazi i postuje, cak i sa strucnoscu "n-1" od najboljeg drugog kandidata, dobijes posao.
svidja mi se taj point of vju i potpuno je tačan :P ..oduvek sam znala da su mi Japanci omiljeni ljudi :wub:
Posted
evo šta pokriva osiguranje kod slovenaca kod kojih sam član: http://www.pd-ljmatica.si/?tip=drustvo&pod=stran&id=7
Ma to je drugo, kad si clan. Kada nisi, ili nema clanstva, kao na primer bungy jumping, na to sam mislio.Kod mene u firmi je pravilo da se na sluzbenom putu ne sme angazovati u "ekstremnim" aktivnostima pa onda cela 2 reda kojim, jer to nije pokriveno osiguranjem za vreme sluzbenog puta. Nije pokriveno ni osiguranjem doticnog jer nije na teritoriji njegove zemlje. Vidi kako radi osiguranje za turiste, oni isto imaju tu klauzulu.Tako, recimo, da meni neko dodje u Sidnej i da ga povedem na plazu da ga ucim surfing, to nije pokriveno.Ili, da ga povedem na 4WD avanturu, ne moze. Pri tome sam ja, kao clan, osiguran preko kluba.Bas 5. februara, kolege iz Australije i Amerike, da ih povedem na skijanje, kazu, ne sme. Pa smo isli u Kyoto na gledanje hramova. I tu su pitali da li su putnici u mom vozilu osigurani (jesu) jer u stranoj zemlji idu tamo gde ih sluzbeni put nije poslao. I to moze, samo ako se koristi javni prevoz a ne "non-company supplied vehicle" = moja privatna kola.