Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Lancia said:

Ja to ne vidim kao savijanje kicme, niti vidim (mora da sam slep) neke vanplanetarne stavove. Svoj nacin psihofizickog shvatanja zivota i sporta nije u koliziji sa vakcinom, nema potrebe da se od toga pravi misticizam. I nema svrhe da mi napises kako to Novak shvata, vec sam citao taj tvoj post i sa gro stvari se slazem.

U krajnjem slucaju, njegova karijera je u pitanju, nek odluci kako hoce, samo se bojim da sve ono sto je on (ne ja!) zacrtao da ostvari na sportskom planu sad ima prakticno nepremostivu branu, ako se ne vakcinise.

Niko ga posle ovoga nikada vise nista nece ni pitati oko vakcine, taman posla da ce ga sprecavati da igra. Ne budite blesavi.

• Haha 1
Posted
10 minutes ago, Friend said:

On je to odavno izvagao i njegov stav po tom pitanju gledamo danima.

Nekim ljudima to su gore stvari po stanje licnog duha nego gubitak titula i novca.

Duhovnost i sportski izazov su kod njega jedinstvo, ovako kako ti kazes, mozemo da ocekujemo od njega da se posveti iskljucivo duhovnom zivotu.

Posted
1 minute ago, harper said:

Niko ga posle ovoga nikada vise nista nece ni pitati oko vakcine, taman posla da ce ga sprecavati da igra. Ne budite blesavi.

OK, brzo ce predstojeci turniri, nece mi biti tesko da te podsetim na ovo :)

• +1 4
Posted
Just now, Lancia said:

OK, brzo ce predstojeci turniri, nece mi biti tesko da te podsetim na ovo :)

Samo napred.

Posted
2 minutes ago, harper said:

On ima svoje principe, kakvi god da su, koji ne ugrozavaju nikoga osim njega samog. Kroz citav ovaj postupak sacuvao je kicmu i dostojanstvo, ukljucujuci i ovu poslednju izjavu. Ti samo nastavi da puzis i nadaj se najboljem, mozda na kraju tako izmolis nesto za sebe.

Isto tako, isti ti principi govore po nešto o onome ko ih zastupa.

Antivakserizam nije princip, već jednostavno glupost i posledica ezoteričnih, na momente primitivnih i nezrelih tendencija Novaka kao i totalno ignorisanje svih relevantnih i zvaničnih podataka o uspešnosti vakcina kao i apsolutni nedostatak bilo kakvih loših posledica vakcinacije koji je izražen u procentu sa ko zna koliko nula iza zareza. 

Da ne pričam koliko je tragično da čovek kosmopolita kakav on sigurno jeste ne barata sa dovoljno informacija u tom smislu. Razumem da živeti tenis svaki dan ima svoju cenu, ali bez obzira.

Ako se u top 100 tenisera 99 vakcinisalo a jedan nije, možda to ipak govori da nisi poseban već... Ili si poseban ali ne baš na način na koji bi želeo i daješ celom svetu puno pravo da se sa tobom sprda.

Naknadna vakcinacija ne bi izgledala najbolje po njegovu principijelnost, ali ako nastavi sa tom praksom i ako ne bude išao na turnire gde je potrebna vakcinacija u momentu kada je svaka njegova pobeda i osvojeni turnir još jedan stepenik ka nebeskim visinama koje verovatno nikad neće dosegnuti niko, a opet, neophodne su da se odvoji od ova dva smrada (što on želi više nego svi mi zajedno), onda će stvarno ostati upamćen, pored svih trijumfa, i kao kompletan idiot. Za mene će to svakako biti, a da se ne lažemo, pola sveta to svakako već misli o njemu.

• +1 7
Posted
21 minutes ago, stray cat said:

Tek sad saznajem da je aus državni advokat naveo Konov tvit iz 2020. godine kao argumentaciju potrebe da se NĐu ukine viza. Da li se neko seća zašto je on uopšte objavio tako nešto na Fejsu?

Takođe, bio bih vrlo zahvalan kad bi neko stvai link i do BBCjevog članka/intervjua koji je takođe korišćen kao argument protiv NĐa.

• +1 1
Posted

Apropo Novakovog ukljucivanja u ikakve pokrete u Srbiji, nisam neki optimista. Ako ga je do sada sprecavala familija i "poslovni" aranzmani i/ili "apoliticnost", mislim da je ovim brljotinama sa PCR testom i svim ostalim najzad otvorio "fasciklu". On je ovim prakticno resen kao potencijalni oponent ikakvoj Vucicevoj politici ili inicijativi. 

• +1 6
Posted
9 minutes ago, urkozamanje said:

Apropo Novakovog ukljucivanja u ikakve pokrete u Srbiji, nisam neki optimista. Ako ga je do sada sprecavala familija i "poslovni" aranzmani i/ili "apoliticnost", mislim da je ovim brljotinama sa PCR testom i svim ostalim najzad otvorio "fasciklu". On je ovim prakticno resen kao potencijalni oponent ikakvoj Vucicevoj politici ili inicijativi. 

I to je jos jedna od tragedija ovog debakla

• +1 1
Posted
33 minutes ago, stray cat said:

Tek sad saznajem da je aus državni advokat naveo Konov tvit iz 2020. godine kao argumentaciju potrebe da se NĐu ukine viza. Da li se neko seća zašto je on uopšte objavio tako nešto na Fejsu?

Takođe, bio bih vrlo zahvalan kad bi neko stvai link i do BBCjevog članka/intervjua koji je takođe korišćen kao argument protiv NĐa.

To je bilo posle izjave Đokovića na grupnom četu sa srpskim sportistima kako je protiv obavezne vakcinacije za putovanja.

https://www.kurir.rs/sport/tenis/3451455/novak-djokovic-predrag-kon-vakcine-vakcinacija-korona-virus

• +1 1
Posted (edited)
23 minutes ago, Mil@n said:

onda će stvarno ostati upamćen, pored svih trijumfa, i kao kompletan idiot. Za mene će to svakako biti, a da se ne lažemo, pola sveta to svakako već misli o njemu.

naravno da je za tebe on kompletan idiot, u tvojoj glavi to je dosta jednostavno. vakcinises se - super si, ne vakcinises se - kompletan si idiot, tako to funkcionise na tom nivou. ja sam se tri puta vakcinisao i zagovornik sam vakcinacije ali nikako ne bih dao sebi za pravo da procenjujem da je novak kompletan idiot jer se nije vakcinisao, on zna zasto nije i jako bi dobro umeo da obrazlozi zasto nije - ali nece to radi jer bi ga tek onda etiketirali kao antivaksersku ikonu.

vakcine su tu da zastite svakoga ko zeli da ih primi, i svako treba pre svega da misli na sebe i da se vakcinise. ko nece - sta sad, nije obavezno. ljudi imaju pravo i na zablude.  zaista se ne bih usudio da tvrdim da je novak u zabludi, pre bih rekao da se radi o nekoj vrsti potpune posvecenosti svom telu i veri u ono sto mu je omogucilo da od svog tela napravi takav stroj.

Edited by Nikodije
Posted
3 minutes ago, braca said:

O jebo te, ne verujem šta čitam, opet i ponovo kako vakcina štiti samo onog ko se vakcinisao, posle dve godine svetske pandemije i godinu dana od prvih vakcinacija. Vakcinisalo se u brojkama kao nikad dosad u istoriji čovečanstva i još vam neke stvari “nisu jasne”. 

Jebem vam mater glupu i nepismenu, vakcinisani manje “primaju” a time i manje  prenose virus. As simple as that. 

To sa jebanjem majke mozes eventualno svom bratu da porucis 

Posted
3 minutes ago, Nikodije said:

novak u zabludi, pre bih rekao da se radi o nekoj vrsti potpune posvecenosti svom telu i veri u ono sto mu je omogucilo da od svog tela napravi takav stroj

Ni taj stav baš ne proklamuje

After fellow Head endorser Maria Sharapova admitted testing positive for the banned drug meldonium at the Australian Open, Djokovic supported the five-time Grand Slam champion and suggested "it can happen to many players."

"I do feel that we all have to agree that (Maria) has been humble and responsible and brave in this process," Djokovic said. "To come out with that, it's not an easy thing. To face so much media and so much attention from the world of sport and also other fields of life and carry that on your back, it's something that you must admire and respect.

"Of course I was saying that it can happen to anybody if she didn't know that it was on a forbidden list. Now I'm saying in that scenario it can happen to many players, because I can assure you that many players don't look in those e-mails."

Posted

Mislim da je kompletan idiot u tom antivakserskom smislu. Ovaj AO je verovatno bio njegova najveća šansa za 21. Turnir koji je osvajao devet puta. Za svaki sledeći će biti stariji, ako uopšte bude smeo da dođe. Toliko toga je mogao da izgubi i izgubio je samo zbot antivakserizma što mi govori samo jedno: da je taj nagod kod njega ekstremno jak. Šta ću, ne volim antivaksere, mislim da su koštali mnogo ljudi života, kao i ceo svet usporili u oporavljanju i prevazilaženju svega ovoga. Podsetimo, umire ogroman broj ljudi i dalje svaki dan.

Šta mislim o celokupnoj ličnosti Novaka Đokovića rekao sam više puta,  i ne bih da se ponavljam. Za mene je i dalje najveći teniser ikad ubedljivo, i veliki čovek, sa svim svojim manama. Kao što ga ne definiše 20 slemova kao čoveka (što je na mojoj ljestvici prvobitna vrednost, posle idu titule i osvojeni turniri), tako ne ni to što je antivakser. A on se, fala bogu, pokazao najvećim ocenama na mnogim testovima ličnosti i karaktera. Valjda mi je zbog svega toga dodatno žao da sve to na neki način isprlja i dozvoli da ode u drugi plan zbog nečeg tako jednostavnog i pre svega korisnog kao što je vakcinacija.

• +1 7
  • Hvala 1