Milosh76 Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Vinjeta za Madjarsku ima na OMV pumpama i aktivira se elektronski, nema nikakvog papira niti se bilo sta lepi na soferku, kao u Sloveniji. Za Austriju cu proveriti kako funkcionise, pa cu pisati za jedno 2 nedelje, a mozda i ranije :D
copkillah Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Za Austriju imaš odmah posle granice, ne možeš da promašiš i ne bi trebalo da je gužva.
Mil@n Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 (edited) Edit: hteo copa da kvotujem, a kvotovao Miloša. Znam da u A ima odmah posle granice, reko možda ima i on line varijanta, mada nisam tražio, na on line Mađarsku su me uputili drugi. Ne vidim da može lakše, minut, stigne na mail, ćao. Edited April 28, 2017 by Mil@n
Milosh76 Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Hvala... i u Sloveniji je tako... mene nervira sto cu morati 2 vinjete da uzimam za 11 dana u Austriji ili da se svercujem lokalnim putevima od Beca do granice sa Madjarskom ili do Graca od granice sa Slovenijom :D
Tosha2EE Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Austrijsku sam ja poslednji put kupio na nekoj od madjarskih pumpi na autoputu Budimpesta-Bec pre granice. Nazalost ne moze online, ni austrijska, ni slovenacka, jer mora da se lepi za vetrobran. Madjarska je kulturica, samo ti ubace tablice u sistem.
copkillah Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Da, ja sam za Mađarsku uzeo u Molu i za svaki slučaj sam sačuvao račun i to je bilo to.
Mil@n Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Da, ja sam za Mađarsku uzeo u Molu i za svaki slučaj sam sačuvao račun i to je bilo to. Mogao si i on line.
Zli Gli Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Jel moguce da je jebeni benzin opet skoro 150 dinara, dizel 5-6 dinara skuplji jos... Mislim, snalazim se uvek za to bez problema ali zlo i naopako, bas je previse.
Milosh76 Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Zato imas one kartice gde imas i popust. Recimo ja imam neku karticu gde kod Lukoila imam 5 dinara popust po litri. Sad sam napunio gorivo do cepa, izaslo me 143 dinara... Kod OMV isto imas 2 ili 3 dinara popusta, kod NIS/Gasprom takodje... a da je skupo, to stoji. U Makedoniji je 130 dinara (65 denara") na svakoj pumpi, a dizel im je 101 dinara (50.5 denara) pa ti vidi razliku. Kolega mi rece da preko 80 dinara ide drzavi od cene litre benzina, sto je bas mnogo.
Mil@n Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Naravno, sve ide na jebenu akcizu. Nadam se da ćemo jednog dana koristiti isti taj benzin za paljenje nekih državnih institucija. :misko: p.s. Ako sam prekršio neko pravio foruma, ovim piromanskim napadom - šalio sam se. Ako ne, nisam.
JozoMujica Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Sad sam napunio gorivo do cepa, izaslo me 143 dinara... Šta voziš ti, automatik? :D
Milosh76 Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Vozio sam pre 3-4 godine automatik nekih 200 km otprilike... malo grad malo autoput....lepo ide :D ali ja sam ipak za ove rucne menjace... nekako mi je sigurnije :D
JozoMujica Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Vozio sam pre 3-4 godine automatik nekih 200 km otprilike... malo grad malo autoput....lepo ide :D ali ja sam ipak za ove rucne menjace... nekako mi je sigurnije :D Ama bre, nisam mislio na menjač, nego na: Jedino njemu možeš da napuniš rezervoar do vrha za 143 dinara, i to ako već imaš ulje.
Milosh76 Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 E to nikad nisam vozio... ne volim motore, nisu mi dovoljno stabilni, a imao sam drugara koji se bas dobro izlomio kad je pao, pa mozda je i to razlog odbojnosti. Al da je dobra fora, jeste..
Recommended Posts