May 3, 20251 yr kad smo kod kačenja na zid uz pomoć tiplova i šrafova.u selu je kuhinjski zid, spoljni, debljine pune cigle + malter. kada je trebalo da okačim kuhinjske ormare bušio sam rupe za tiplove i ispalo je sranje jer se cigla krunila. promenio sam burgiju i probio rupe kroz zid, uzeo 10 mm šrafove od metar i njima okačio sanduke. nema da mrdnu. sa spoljne strane su šajbne od 3 cm, višak šrafova isečen.
July 25, 2025Jul 25 Čime zakrpiti oštećenja na fasadi koje je napravio grad? Nije mi toliko bitna estetika, koliko da to propisno zatvorim. Ne bih baš da krpim običnim lepkom za pločice, više nečim što simulira tu akrilnu masu.
July 25, 2025Jul 25 Sto lepak za plocice tu? Lepak za fasadu. A tu akrilnu masu moze samo akrilna masa iste ili priblizne granulacije da “simulira”
July 25, 2025Jul 25 3 minutes ago, Guuundogan said:Sto lepak za plocice tu?Lepak za fasadu. A tu akrilnu masu moze samo akrilna masa iste ili priblizne granulacije da “simulira”Pa to, isto sranje, ta dva lepka imaju sličan efekat kad bih njih koristio. Kontao sam da smućkam nešto DIY, da ne kupujem onu kanturinu akrilne fasade, kad mi treba bukvalno 1 fangla materijala. Kao da sam iz priča čuo da su naši stari sami mešali tu završnu fasadu, samo nemam pojma šta ide od sastojaka.
July 25, 2025Jul 25 pa sad zavisi, mozes ti da punis cime hoces i bice ok, kad je vec tako i estetika nije bitna. Ali efekat mislim da nije isti jer lepak za fasadu “radi” kako majstori kazu tj. kao ima neku “elasticnu” komponentu i ne sme da puca. E sad koji je nivo ostecenja kod tebe i da li je to vazno…
July 28, 2025Jul 28 Kako se zove ovaj deo u sudoperi?Ladno je počelo da rđa. Uopšte mi nije jasno kako, uvek obrišem i osušim celu sudoperu posle pranja, ne sipam u nju ništa osim vode i deterdženta za sudove.Primetila sam mala oštećenja, ali ne znam jel to neko slučajno oštetio tokom pranja 🙄 (kaaako) ili korozija izgrickala.
July 28, 2025Jul 28 1 hour ago, Klara said:Kako se zove ovaj deo u sudoperi?Klik-klak pileta rešetka!
July 31, 2025Jul 31 Sink drainer, sink drain stoper, sink plug.Imas na temu.Na srpskom sito za odvod/sudoperu. Tako nekako.Edit: @Klara Edited July 31, 2025Jul 31 by Djuro
August 3, 2025Aug 3 On 26. 7. 2025. at 0:39, Mindaugas Žukauskas said:Ma jako je sitno, na par mesta rupice 1x1cm. Ali ne bih da se širi daljelepak za fasadu, bukvalno baci na to sitnog peska, pa "brljni" u boji fasade
August 3, 2025Aug 3 6 hours ago, mire said:lepak za fasadu, bukvalno baci na to sitnog peska, pa "brljni" u boji fasadeNađoh u nekoj kanti malo maltera koji mi je ostao od pre nedelju dana, jer sam navlačio na šupu. Bilo vode, pa se nije stvrdnuo. Okrpio, nije baš boja identična, ali ne mari.