October 18, 2025Oct 18 Author sa klope na pica:moutaisa deputy ambasadorom irske smo obisli sve distributere irskih alkoholnih pica i naravno nadegustirali se. sreca bila su samo tri distributera. ne znam kako je drzao govor koji je imao kasnije. car!ovo je tokom vecere. kineski je obicaj da se uvek nazdravlja kada se pije. moze i sa susednim stolom. Edited October 18, 2025Oct 18 by banecare1
October 18, 2025Oct 18 Author sa iste manifestacije - kornjaca (nisam probao) & svinjski papci (njami)
October 18, 2025Oct 18 Author "Wuhan noodles" most famously refer to Hot Dry Noodles (热干面), the iconic breakfast dish from Wuhan, China. It's celebrated for its unique preparation and central role in the local food culture.🍜 All About Wuhan Hot Dry NoodlesWuhan Hot Dry Noodles is a distinctive dish with several key features:· What It Is: It's a dish of alkali noodles that are first boiled, then tossed in oil and cooled (a process called "tǎn miàn" or掸面), and finally reheated in hot water before serving. The noodles are then tossed with a rich sesame paste sauce and various other condiments.· Key Characteristics: The noodles are firm and springy, with a color that is yellow and oily, and a flavor that is fragrant and savory. Sesame paste is considered its soul.· Cultural Significance: Known as "过早" (guò zǎo), it's the top choice for breakfast in Wuhan. It's estimated that Wuhan residents consume about 6 million bowls of hot dry面 every day. In 2019, an official English name was established: "Wuhan Hot-Dry Noodles with Sesame Paste".· Common Toppings: Classic toppings include preserved radish or mustard tuber diced, chopped scallions, and optional chili oil.
October 20, 2025Oct 20 Author 5 hours ago, SundayMorning said:Ajd ako je nesto tamo valjalo, to je bila hrana.hrana i jos po nesto ne znam kada si bila, ali ima kina da ponudi mnogo toga. kako vreme prolazi sve manje imam zelju negde da se pomeram.
October 20, 2025Oct 20 Pas koji laje nije dovoljno skuvanLao Tze, onomadSalim se, kineska kuhinja je primer i uzor kako na najjednostavniji nacin spremiti ono sto ti se nadje pod ruku u ukusno jelo.Mada, i kucici onako marinirani i dinstani nisu za bacanje.....
October 20, 2025Oct 20 On 18. 10. 2025. at 9:41, kronostime said:mmm, kornjaca.....😍jel se seca neko supe od korjace u konzervi?
October 20, 2025Oct 20 12 minutes ago, Čutura said:jel se seca neko supe od korjace u konzervi?Nazire se kroz secanje, ali se secam i mog prvog leta kod tasta u vikendici u Dobrim Vodama - potok blizu, setaju kornjace kroz dvoriste.... posle "gulasa" ostalo mnogo lampi. piksli i trzalica za gitaru po okolini.
December 4, 2025Dec 4 Author stigao u:grad koji ima 37000 hot pot restorana. mi jedemo ljuto, ali su nam rekli da se ne junacimo i narucujemo iskljucivo najblaze opcijesinoc posle leta oko 2am svratili u lokalni restorancic da probamo lokalno pivo i calabrcnemo nesto. uzeli chicken i beef dish i dobili ovo:trebali smo se zaustaviti na pivu, jer ponuda jela je bila prilicno egzoticna
December 4, 2025Dec 4 Author grad je impresivan. samo sam zvirnuo kroz zavese i pobegao u krevet u nasoj zgradi gde je hotel ima 10 liftova. lift br. 10 vozi do naseg sprata
December 4, 2025Dec 4 2 hours ago, banecare1 said:trebali smo se zaustaviti na pivu, jer ponuda jela je bila prilicno egzoticna Edited December 4, 2025Dec 4 by zorglub
December 4, 2025Dec 4 kad vidim ove pilece nogice, odmah se setim da je moja prababa iste koristila za pravljenje lazne pilece corbice