banecare1 Posted April 23, 2017 Author Posted April 23, 2017 od danas vodim kineze po restoranima u rusiji. otkidaju na restoran pri srpskoj ambasadi, tamo idemo veceras. urbebes i rakija im se najvise svidjaju. u ruskom iz kojeg smo izasli pre 5 minuta bors i peceni krompir sa susenim divljim pecurkama. da ne otvaram sada temu sta jedu kinezi po rusiji
Đipalo Junuz Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 otkidaju na restoran pri srpskoj ambasadi, tamo idemo veceras. urbebes i rakija im se najvise svidjaju. Uuu, tamo sam jednom jeo spektakularnu jagnjetinu ispod sača... Verovatno je spektakularnosti doprinela i nostalgija u tom momentu. I Cane koji pamti ko je šta kad jeo Bio sam jednom i kod Karića (Югославия ), vodili me tamo, nisam plaćao ja, ali ništa posebno.
banecare1 Posted April 23, 2017 Author Posted April 23, 2017 ima desetak srpskih restorana u moskvi, ali KT biro pri ambasadi ima smek sa autenticnim kelnerima iz srbije sa sve novcanikom harmonikom i tradicijom. moj otac je tamo isao na sluzbene vecere osamdesetih.
Đipalo Junuz Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 (edited) Da, KT biro je posebna priča. Bio sam pretprošle godine u restoranu "Nikola Tesla", dovode i muzikante iz Srbije ponekad. Hrana prosečna, rakija kako koja, cene malo jače. Mlađi svet uglavnom, srpsko-rusko društvo. Opšti utisak - kad si pijan i muzika je za stolom ekstra je :D Trezan bio jednom, skroz obično. Edited April 23, 2017 by Đipalo Junuz
banecare1 Posted April 23, 2017 Author Posted April 23, 2017 cuo sam za taj restoran, ali nisam bio. stimung sa muzikom za stolom ostavljam za beograd. ja ne znam ni da narucim pesmu ni da otpevam. ovde sam u KT u 9 iz 10 puta.
banecare1 Posted April 23, 2017 Author Posted April 23, 2017 odoh sa kitajcima na crveni trg. prestao je sneg upravo i izaslo sunce taman sam mislio da cu moci propustit daj deo programa zbog kijameta.
kobni zelaya Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 ima desetak srpskih restorana u moskvi, ali KT biro pri ambasadi ima smek sa autenticnim kelnerima iz srbije sa sve novcanikom harmonikom i tradicijom. moj otac je tamo isao na sluzbene vecere osamdesetih. Ja jednom bio u tom KT birou i uzeo ćevape - bilo loše i skupo. Doduše, ima tome dvadesetak godina.
banecare1 Posted April 24, 2017 Author Posted April 24, 2017 I daj neku sliku :) imam samo ove tri od sinoc. na crvenom trgu uveliko traju pripreme za 9 maj uzeli janjetinu ispod saca po preporuci djipala. kinezi na pitanje sta im se vise svidelo ruska ili srpska kuhinja, ova dva gosta su bili umereno na strani nase hrane, distributor je popio malo vise rakije i nije ostavljao tracak sumlje da je nasa bolja. urnebes i paprike u ulju su izglasali kao najbolje na stolu. rakija van konkurencije. za to su svi dobili po flasu vilijamovke na poklon :D
banecare1 Posted April 24, 2017 Author Posted April 24, 2017 Ja jednom bio u tom KT birou i uzeo ćevape - bilo loše i skupo. Doduše, ima tome dvadesetak godina. za moskvu devedesetih KT biro je bio umeren sa cenama. znas da je to vreme kada se po moskovskim restoranima jelo za puno para. ja sam u to vreme bio svorc student, ali sam mogao priustiti cesto otici na telecu corbu i 10 cevapa.
banecare1 Posted April 24, 2017 Author Posted April 24, 2017 Bane šta si reko jes jeo keru ? nisam da znam da je kera. mada su mi uvek bilo pitanje iz kojeg mesa su street food raznjici koje jedemo cirke u sitne sate :D
katamaran Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Meni bi to bila jeziva frka da odem u Aziju. Obozavam azijsku klopu al bih tamo verovatno postao vegetarijanac za svaki slucaj.
banecare1 Posted April 24, 2017 Author Posted April 24, 2017 ja ne znam ijednog stranca koji zivi u aziji i ima problem sa lokalnom hranom
katamaran Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Ja se plasim i ovih nasih domacih Kineza po nbgd ne sumnjam da je hrana jako ukusna. Samo bih svaki obrok bio u tripu sta jedem.
Recommended Posts