Jump to content
IGNORED

VIP Game of Thrones

Calavera

Recommended Posts

Da li je pisao scenario Martin za neku epizodu u cetvrtoj sezoni ?

p.s. Gde ce sada sa Brienom ovi mentoli bas me zanima ... Nema Hrabrih drugara , nema Lady Stone heart ...

Edited by Geograf
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

928

• Calavera

614

• Razzmatazz

389

• MayDay

324

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da li je pisao scenario Martin za neku epizodu u cetvrtoj sezoni ?

p.s. Gde ce sada sa Brienom ovi mentoli bas me zanima ... Nema Hrabrih drugara , nema Lady Stone heart ...

Valjda za onu sa Džofrijevom svadbom (speaking of, nismo čuli Margaery još od treće epizode?)

Gde će sa Brienom ne zna se, a i ne zanima me mnogo. Upropastiše jedan kvalitetan lik lošim tekstom koliko i lošom glumom... Ali to im ne zameram toliko jer nije lako nju predstaviti kako valja, ne može se kroz milion unutrašnjih monologa.

Valjda za onu sa Džofrijevom svadbom (speaking of, nismo čuli Margaery još od treće epizode?)

Gde će sa Brienom ne zna se, a i ne zanima me mnogo. Upropastiše jedan kvalitetan lik lošim tekstom koliko i lošom glumom... Ali to im ne zameram toliko jer nije lako nju predstaviti kako valja, ne može se kroz milion unutrašnjih monologa.

Realno to mi je bila i najbolja epizoda kada  malo presaltam ... Ako su vec izbacili sve bitnije likove iz Brieninog pravog putovanja , onda su lepo trebali samo da je posalju da trazi Sansu i da je zaborave do daljnjeg ... Ovako moraju da smisljaju nove gluposti jer ona se po njima sada zaputila u Sokolovo gnezdo ... :isuse: 

@Geograf: Ali sad će da digne ruke od Sanse jer zna da je Arya živa, pa će da krene da luta Westerosom onako prebijena u nadi da će ponovo da potpuno slučajno naiđe na nju... prati je Big Dick Pod, biće prilike za šalu i komiku :yawn2:

Da sada kada je na pola sata hoda od "bloody gate-a" , shvatice da je mnogo veci izazov ipak traziti skakutavu Arju sirom kontinenta ...Raduje me jedino sto su Hounda ostavili zivog , sto znaci da im je Martin dao do znanja da ce biti bitan faktor u nastavku serijala (cisto sumnam da bi propustili da  definitivno zatvore taj lik u seriji) ... Na zalost pored svih onih oziljaka ostade ni kriv ni duzan bez uva , jer su scenaristi zacrtali kao bitan detalj da Briena ipak mora nekom odgriisti ..

Rastrcani kosturi su mi i dalje enigma , posebno sto su pre njih(ranijih sezona) imali odlicno uradjene zambije, koji bi mnogo realisticnije zavrsili posao u toj sceni ...

Edited by Geograf
- Slazem se sa Vinijem da je onakva reakcija Tiriona jednostavno nemoguca bez naglog pomracenja uma (saznanje o Tisi) ...

Aman. Moguca je. Opsednuti ste pricom iz knjige i kao da ne pratite seriju uopste.

Tirion je neko koga ceo zivot ljudi mrze i omalovazavaju i zajebavaju zato sto je patuljak (kada kaze Dzonu "in their father's eyes, all dwarves are bastards"; "I am guilty of being a dwarf" na sudjenju, sestra ga mrzi od rodjenja jer smatra da im je on ubio majku, cela epizoda sa Tisom koja se i pominje ranije u seriji, itd. itd.). To je, sto bi se reklo, podloga.

No, i pored toga, Tirion je privrzen svojoj familiji i ima osecaj duznosti (kada ga valjda Bran pita zasto tako nonstop cita, on kaze otprilike takav kakav sam nisam od koristi svojoj familiji u boju, zato im moj um mora biti od koristi). To je takodje, podloga. I to se manifestuje kroz njegovo odgovorno vrsenje duznosti Hand-a, odbranu grada i sve to.

I sta dobije za sve to? Prvo clan kingsguard-a pokusava da ga ubije, verovatno po nalogu sestre. Onda mu se ne daje nikakvo priznanje za odbranu, tek jedva nesto nakon to on to trazi od oca - koji ga pritom otpiljuje i kaze da nikada nece naslediti Casterly Rock i ako je on njegov jedini direktni naslednik po zakonu. Dobija mesto u malom vecu koje otprilike sluzi samo za to da Dzofri moze da ga muci i ponizava, a kulminacija toga desava se na svadbi. Onda biva optuzen za ubistvo za koje svi znaju u familiji (osim mozda Sersei koja mozda jedino veruje u to) da nije pocinio. Izdaju ga svi za koje je mislio da bar nece to uraditi (Bron, Varis, Sej). Dobija namesteno sudjenje, a posle toga onaj dvoboj gde je bio nadomak slobode pa je u zadnjem trenutku ispusio (a pritom lezi u tamnici danima - dakle coveku sasvim lako moze um da sa pomraci, da izgubi racionalnost, da bude u konstantnom soku, itd.).

Imajuci sve to u vidu, celu pricu, ceo razvoj njegovog lika u seriji, zar je eto toliko nemoguce da on u trenutku kada ga Dzejmi pusti iz tamnice i ode popizdi, i dobivsi konacno slobodu, pozeli da ode da se sveti pa sta bude? Narocito jer je nakon izdaje Sej (u koju se ocigledno debelo zaljubio a za koju je verovao da ona njega isto tako voli i koju je teska srca oterao od sebe za njeno dobro) potpuno pukao na sudjenju i odbio ponudjeni dil (da moli za milost i bude poslat na Zid) - tu je bilo jasno da je njegova racionalnost otisla kroz prozor i da je vec dovoljno u soku. Ako ga opcija sa Zidom nije dojmila (a to jasno kaze posle Dzejmiju), zasto bi mu bilo toliko stalo da se preda u ruke nepouzdanom Varisu da ga ovaj spakuje na brod i posalje na Esos? Naravno, to mu je bolje nego nista, ali mu je prece da napakosti svom ocu - to i kaze Dzejmiju nakon sto odbije dil za Zid - uzivao sam u rusenju oceve konstrukcije, jer bi njom dobio sve sto zeli - mene daleko a tebe kao njegovog naslednika.

Vrlo je jasno da je coveku puko film, da je prso i da pre svega hoce da se sveti. A i od ranije ga znamo kao osvetoljubivog (dosta je bilo toga kada je bio v.d. Hand-a).

Mislim, sve je tako vrlo interno konzistentno, ne razumem zasto sam morao bas da crtam, al ajde. Znam da je tesko (i da je meni lakse jer nisam citao knjige), ali pokusajte da gledate seriju kao delo za sebe a ne da bi ste lovili razlike izmedju serije i knjiga.

Interno konzistentno :isuse:

Sve što si naveo nisu nikakve novosti za Tyriona. Nisu njega počeli da omalovažavaju u trećoj sezoni serije pa je sad pukao. On je celog života tretiran tako kako je tretiran, nikad nikakve zasluge nije dobio, i otac i sestra su želeli da ga nema. Ništa od toga ne bi trebalo da je dovoljno da ga natera na totalno suicidnu odluku da krene goloruk u obračun sa Tywinom. Da, na suđenju je ispizdeo u šoku zbog izdaje Shae, ali to se manifestovalo samo malo gorčim govorom. Nije zaurlao i potrčao ka Tywinu da ga zakolje zubima... zašto bi baš to pokušao par nedelja kasnije?

Tyrion je čovek koji bi u datoj situaciji razumeo da najviše može da napakosti ocu i sestri tako što će da nastavi da živi, eventualno da ode u Dorne i proglasi Myrcellu za kraljicu jer je starija od Tommena. Eventualno da objavi inner workings familije, napiše knjigu da istorija zna ko su i šta su. Ako zaradi neku kintu, možda da im pošalje Faceless Men da ih pitaju za zdravlje. Čak bi solidan osvetnički plan bio ono čega se Cersei plaši u celoj knjizi - da prosto ostane tu u tunelima još neko vreme, da se šunja noću i sprema da je ubije kad ona to najmanje očekuje.

Apsolutno nikakva osveta nije da ode direktno u Tywinovu sobu u slepoj nadi da ovaj baš tada spava, sere, ili šta već. Posle vremena provedenog na hlađenu u ćeliji on prosto ne može da bude u afektu. Ako su hteli afekt, mogao je Jaime da mu slučajno usput pomene da je Shae kod Tywina u sobi - iako glupo, to bi bilo dovoljno da ga tamo pošalje, nikakve zamerke ne bih imao.

Interno konzistentno :isuse:

Sve što si naveo nisu nikakve novosti za Tyriona. Nisu njega počeli da omalovažavaju u trećoj sezoni serije pa je sad pukao. On je celog života tretiran tako kako je tretiran, nikad nikakve zasluge nije dobio, i otac i sestra su želeli da ga nema. Ništa od toga ne bi trebalo da je dovoljno da ga natera na totalno suicidnu odluku da krene goloruk u obračun sa Tywinom. Da, na suđenju je ispizdeo u šoku zbog izdaje Shae, ali to se manifestovalo samo malo gorčim govorom. Nije zaurlao i potrčao ka Tywinu da ga zakolje zubima... zašto bi baš to pokušao par nedelja kasnije?

Tyrion je čovek koji bi u datoj situaciji razumeo da najviše može da napakosti ocu i sestri tako što će da nastavi da živi, eventualno da ode u Dorne i proglasi Myrcellu za kraljicu jer je starija od Tommena. Eventualno da objavi inner workings familije, napiše knjigu da istorija zna ko su i šta su. Ako zaradi neku kintu, možda da im pošalje Faceless Men da ih pitaju za zdravlje. Čak bi solidan osvetnički plan bio ono čega se Cersei plaši u celoj knjizi - da prosto ostane tu u tunelima još neko vreme, da se šunja noću i sprema da je ubije kad ona to najmanje očekuje.

Apsolutno nikakva osveta nije da ode direktno u Tywinovu sobu u slepoj nadi da ovaj baš tada spava, sere, ili šta već. Posle vremena provedenog na hlađenu u ćeliji on prosto ne može da bude u afektu. Ako su hteli afekt, mogao je Jaime da mu slučajno usput pomene da je Shae kod Tywina u sobi - iako glupo, to bi bilo dovoljno da ga tamo pošalje, nikakve zamerke ne bih imao.

Ovako nesto sam krenuo da odgovorim ali je glupo da ponavljam Vinija koji je to mnogo bolje obrazlozio ... Ajd da je neki klinac u pitanju tipa Dzon snou pa da razmem nekako ali Tirion (sa ubedljivo najjacim mentalnim oklopom) tesko da bi posle prespavane noci onako suicidno(+ minimalnim sansama za uspeh) reagovao ... bez trenutnog pomracenja uma ...

p.s. Na stranu sto nema pojma gde se nalazi i kuda uopste vode ti tuneli(merdavine)...

Edited by Geograf

hehe, daj bre Weenie :D

bilo bi još jače da su sceni bekstva nazumali na neki grafit na zidu ćelije gde piše "naše će sjene bauljati po utvrdi megorovoj i plašiti kraljevske desnice" ili barem "živ ćaća, mrtav kapital"

@hazard

+1