Jump to content
IGNORED

Fenomen J.K.

Willow

Recommended Posts

Posted
Maljković je dugo mislio da je veoma simpatično proglašavati Karleušu za srpsku Madonu, a ovaj stav se osmozom prelio ka njenim stilistima i fotografima, uglavnom zastrašujućim diletantima bez trunke originalnosti (ono igranje sa raspećem - to je, ako niste znali, trebalo da izazove ogroman skandal u Srbiji...laugh.gif), dok na kraju sama Karleuša nije počela da veruje da se može porediti sa Madonom.
Сама дефиниција суперстара (још од оне рок опере) је баш то - ко поверује у рекламу о себи, тај је.
svaka čast, uspeli su da zbune ljude kojima je Karleušina kolumna prvi prozor ikada u svet "folkera" (čega god, da sad ne teram mak na konac) i koji su videli da su i oni homosapiensi isto kao i njihove urbane visosti.
Што би реко Килби, и народњаци почели да стичу класну свест, а и да је оглашавају. Биће ово још занимљивије.
  • Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

51

• sheridan

36

• Caligula

31

• fonTelefon

27

Posted
Gagoderka, inteligencija se meri na vise nacina. Jedno je vatromet inteligencije a dugo "nije glupa". Rekoh vec, izgleda da je ovo tema za preterivanje te mora da bude ili/ili. Ili je genijalna ili je moron. Ja sam blize tome da je JK negde izmedu ova dva ekstrema.
ja sam najblize tome da je nebitna. ali totalno. i da se malo zaigrala od kad su je po glavi pomazili prvo basara a onda cirilov i borka. a transfer neprijatnosti u pogledu bliskog susreta trece vrste (cirilov-karleusa) jos uvek ne mogu da zaboravim. kao sto rekoh - ko sa decom spava, popishan se budi. necu da me olos uvlaci u svoj brlog, a cim otvorim novine to se desi. prasica. evo: :piggy:
Posted (edited)
Eto, sam si to razriješio.
Ok, to je ona 4rumska igra "cija je zadnja taj je u pravu"?Kako neko ko direktno zavisi od ekipe krimosa moze da bude svoj? Pa on (jebote!) ne moze cak ni da se povuce iz posla - nikad! I to ne zbog sebe no zbog drugih. I on je - svoj?Daj bre Kinze, mozes ti i bolje.
ja sam najblize tome da je nebitna. ali totalno. i da se malo zaigrala od kad su je po glavi pomazili prvo basara a onda cirilov i borka. a transfer neprijatnosti u pogledu bliskog susreta trece vrste (cirilov-karleusa) jos uvek ne mogu da zaboravim. kao sto rekoh - ko sa decom spava, popishan se budi. necu da me olos uvlaci u svoj brlog, a cim otvorim novine to se desi. prasica. evo: :piggy:
Sa ovim se slazem. O transferu sam i ja govorio na "utisku" dole. Edited by CowBoy
Posted
cija je zadnja taj je u pravu
Cija, snajka, cija. :paće:
Posted
Ma...
Ma ne, trebalo je da ostavim kako sam i mislio, samo tvoj citat bez komentara. Da te ostavim da mozgaš čija je tu zadnja. Al povuče me vragec paće. Baš jezivo, hvatam sebe kako čitam postove njegovim očima. Kao kad se ne možeš osloboditi kretenskog refrena. A najbolje i jest da me ostaviš u zabludi kako su vođe bandi demonski kalibri i za razliku od potrčaka, ljudi od zadatka, hitmena, ulizica, ljudi za prljave poslove i malih od palube - svoji.
Posted

Inace, da ne zaboravim. Ovaj blog je konacno dokazao da je Karleusa ipak pisala tu nesrecnu kolumnu u "Kuriru", samo sto ovaj tekst u blogu nije imao urednika pa nije bilo nikoga da dotera sintaksu, lepo podeli tekst u pasuse, procisti interpunkciju te ucini niz drugih gadnih i prljavih stvari. Sadrzajno i stilski, to je otprilike taj rad.

Posted
A najbolje i jest da me ostaviš u zabludi kako su vođe bandi demonski kalibri i za razliku od potrčaka, ljudi od zadatka, hitmena, ulizica, ljudi za prljave poslove i malih od palube - svoji.
Neka bude tvoja zadnja. Ako ti je to jedina zabluda u zivotu, dosta si dobro prosao.
Posted
Ma ne, trebalo je da ostavim kako sam i mislio, samo tvoj citat bez komentara. Da te ostavim da mozgaš čija je tu zadnja. Al povuče me vragec paće. Baš jezivo, hvatam sebe kako čitam postove njegovim očima. Kao kad se ne možeš osloboditi kretenskog refrena.
Сабласт из повијести... неко беше синоћ качио онај клип са 'леле дуње ранке'... помно сам надзирао десницу руку да случајно не кликне. Последњи пут кад нам се то мотало по глави, цимер и ја смо ујутро прекинули са певушењем кад је наишао аутобус. Кад смо се поподне враћали, сиђемо са аутобуса и наставимо синхронизовано тачно тамо где смо изјутра стали. Страва & ужас.Знам како ти је.
Posted (edited)
pcelica bistrooka, vatromet inteligencije, ...
Hm, citam ovo nekoliko puta, i pokusavam da shvatim poentu...(ok, osim da si pametnija, nacitanija... od JK, sto sad, ajde ako te raduje, ali nije lepo bash...hocu reci, neprijatno je malo gledati). Da li je ona olos o kojem pricas, i ako jeste zasto je? I onda, kakve to veze ima sa time da je ona podigla glas kad je bila prilika, rekla jako lepe i vazne stvari, prozivajuci, izazivajuci, promovishuci,...pred publikom velicine koju celokupna nekadasnja "druga srbija" moze samo da sanja i kojoj niko od njih jednostavno nema pristupa? I sta je lose u tome da kad je u situaciji da je privukla paznju, da koristi to da maksimalno promovishe ideju, da talasa, da maksimalno izaziva ustavljene umove svoje srbijanske publike, i to hrabro, pronicljivo, direktno?Ne cini mi se da se mnogo ljudi javlja ovde koji otvoreno imaju problem sa sadrzajem tekstova, ali samo cekam da se javi neko ko zna za sigurno da JK smrdi iz usta ili da je dala stidne vashi nekom ortaku iz razreda <_<
Oko "bica sa stavom".Da ponovim svoj utisak od pre nekoliko strana."Stav" bi bio mnogo ubojitiji, kada ne bi trpala svoje porodicne stvari u to. Ovako, moze da ispadne da je "stav" u stvari samo obicna odbrana oca i porodice. Naravno, to nije nista lose ali onda nema sta da se analizira, jer fenomena nema.
Ja zapravo mislim da je licni stav, otvoreno iznesen kao licni, daleko ubojitiji i interesantniji i da ima daleko vise efekta. Stav je stav, uvek je lican, uvek je oblikovan licnim okolnostima, licnom istorijom. U okruzenju u kojem je formiranje stavova temeljno ugusheno upravo agresivnim prenoshenjem sa licnog na javno i opste, meni se cini da su jako vazni oni koji svoj stav ne predstavljalju kao ideju kojom regrutuju, vec kako proizvod vrlo licnih potreba, nacela, frustracija, strahova itd. JK vrlo jasno stavlja do znanja sta ona misli, ali jednako bitno (ako ne i bitnije - zanimljivo pitanje tu ima) demonstrira da je ok imati licni stav, licne razloge, svoju pricu, svoju sopstvenu motivaciju; da nije ni nuzno ni potrebno uklopiti se, prikloniti se, odustati od sebe. Edited by sheridan
Posted

Sheridane, publika JK vrlo dobro zna njene stavove i šta od nje može da očekuje. Ostali na nju uglavnom reaguju kao na freak show i za njih njene reči otprilike imaju istu težinu koliko i izjave Nikole Šećeroskog. Mislim, lepo je što Jelena ne smatra da gej paradu treba kamenovati i tako to, ali please, ne treba praviti od njenog nastupa nešto što on realno nije.

Posted
Sheridane, publika JK vrlo dobro zna njene stavove i šta od nje može da očekuje. Ostali na nju uglavnom reaguju kao na freak show i za njih njene reči otprilike imaju istu težinu koliko i izjave Nikole Šećeroskog. Mislim, lepo je što Jelena ne smatra da gej paradu treba kamenovati i tako to, ali please, ne treba praviti od njenog nastupa nešto što on realno nije.
Ne bih se slozio ni za publiku ni za efekat, no to cemo jako tesko izmeriti ti i ja, ostacemo uvek na utiscima, pa ne vidim bash prostor za diskusiju. Ali mi nije jasno sta taj nastup nije, a to se od njega pravi?
Posted
Ali mi nije jasno sta taj nastup nije, a to se od njega pravi?
Pa to da sad ispada da Karleuša prosvetljuje neuke mase, izvodi ljude na pravi put, stoji sama na vetrometini i žrtvuje se zarad ideala. Ona jednostavno radi ono što je oduvek radila, samo što sad ima priliku da to izvede u jednom drugačijem kontekstu koji može privući pažnju i šire javnosti, uključujući i intelektualnu elitu.
Posted
Pa to da sad ispada da Karleuša prosvetljuje neuke mase, izvodi ljude na pravi put, stoji sama na vetrometini i žrtvuje se zarad ideala. Ona jednostavno radi ono što je oduvek radila, samo što sad ima priliku da to izvede u jednom drugačijem kontekstu koji može privući pažnju i šire javnosti, uključujući i intelektualnu elitu.
Izvini, nije mi i dalje jasno, mozda ne razumem sta je to sto hoces da kazes da ona u stvari radi (i uvek je radila). Inace, malo ti je dramaticna formulacija, ali u sushtini - da, nesumnjivo je izuzetno eksponirana sada zbog svojih ubedjenja, prilicno usamljena u tome, ono sto pishe je istina (a sto kaze Miocinovicka, ona samo time vec pocinje da menja svet) i ja se jako nadam da ce to pomoci barem nekome da se oseti hrabrijim u drustvu.
Posted
Hm, citam ovo nekoliko puta, i pokusavam da shvatim poentu...(ok, osim da si pametnija, nacitanija... od JK, sto sad, ajde ako te raduje, ali nije lepo bash...hocu reci, neprijatno je malo gledati).
posto krompir na kalenica guvnu?inace, malo je zabrinjavajuce to sto ti je potrebno da dzej kej zabloguje da bi ti se "ustalasao i isprovocirao um."ili ne, ne ustalasava i ne provocira ona tebe, nego neke tamo primitivce, neku njenu pasivnu publiku, neke prostake koje nista ne moze da nagna da malo promisle osim ovih divinih blogova i kolumni.ti samo gledas sa strane i uocavas da je sve to veoma korisno.je l' to teza? pa evo, da podvucem zutom: ti si njena publika. nema bitne razlike. prozimate se. jebiga, brlog. a final remark o stidnim vashima ti je hm, na nivou dive.