Jump to content

Beogradski sajam knjiga

Featured Replies

Lep izbor! 

Od Novaka sam citala Ciganina i odlican je, Crna mati ceka na polici.

Mirjanu Drljevic trenutno citam, klizi.

Georgi mi se isto dopada, ideja je zanimljiva i stil mu je lep.

Dovlatvov :heart:

Ostalo nisam citala, ali eto dobre ideje :).

Edited by Stela

• Replies 877
  • Views 105.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Moj potpisivao novo izdanje sa novim izdavacem, ljubi ga zena u razdeljak    

• Moja draga debituje na sajmu sa svojom zbirkom Melinda Minhauzen, u izdanju Književne radionice Rašić. Meni se dopao rukopis (inače sam vrv njen najveći kritičar, ali ovo je odradila pošteno), Jedva č

• slepa živana
    slepa živana

nisam čula za ove detalje, da je otkazao počasni gost, ni novo mesto za sajam knjiga... po sajmu se priča da se ništa ne ruši do 2027... ali problem je zapravo mnogo dublji. tokom ove nedelje po

Posted Images

o kurtovicu, sajmu, takodje o nbs, za koju su mu zamerali da izgleda "turski":

kad kupole nezno padaju

poz

dodatak: eto, jos neko tacno zna trenutak kad se poceo rastajati od beograda. moj je bio pogled na "renoviranu" fontanu u pionirskom parku.

On 2. 11. 2023. at 20:52, le petit nicolas said:

eto, jos neko tacno zna trenutak kad se poceo rastajati od beograda. moj je bio pogled na "renoviranu" fontanu u pionirskom parku.

Moj je bio kada sam na Radiju B92 prvi put čuo Scorpions

Мој је био када се први коме 7 колена у назад нису сви рођени у Београду доселио у Београд.

• 11 months later...

Pišite ako naiđete na neka dobra izdanja ili akcije.

kontrast stigao da izbaci krvavi meridijan za sajam, deretine i beobukove verzije su dosta dugo van tiraža pa valja uzeti dok se i ovo ne razgrabi:

knjiga-krvavi-meridijan-kontrast-izdavas

vidim da su koristili kapetanovićev prevod, isti kao u deretinom izdanju, čujem da je kvalitetan. proverićemo!

1 hour ago, Calavera said:

kontrast stigao da izbaci krvavi meridijan za sajam, deretine i beobukove verzije su dosta dugo van tiraža pa valja uzeti dok se i ovo ne razgrabi:

knjiga-krvavi-meridijan-kontrast-izdavas

vidim da su koristili kapetanovićev prevod, isti kao u deretinom izdanju, čujem da je kvalitetan. proverićemo!

U petak sam pokupio tog trenutka poslednji primerak u njihovoj knjižari. Rekoh, svi su ovo čitali, čak i moj sin, pa da vidim u čemu je stvar. O prevodu ne mogu da sudim, tek sam počeo. Prevodilac jeste Goran Kapetanović.

5 minutes ago, Ras said:

U petak sam pokupio tog trenutka poslednji primerak u njihovoj knjižari. Rekoh, svi su ovo čitali, čak i moj sin, pa da vidim u čemu je stvar. O prevodu ne mogu da sudim, tek sam počeo. Prevodilac jeste Goran Kapetanović.

meridijan je prošle godine upao u žižu™ javnosti zbog glasina o filmu i ovog vendigunovog videa, kapiram da je i sinu tad negde zapao za oko :happy:

5 minutes ago, Calavera said:

meridijan je prošle godine upao u žižu™ javnosti zbog glasina o filmu i ovog vendigunovog videa, kapiram da je i sinu tad negde zapao za oko :happy:

Njemu je zapravo drugar preporučio, jer je želeo da pročita i neki vestern. Inače on vestern kao žanr (filmski) baš i ne voli, pa me je ovo iznenadilo. Baš ću ga pitati o ovome što kažeš.

1 hour ago, Ras said:

Njemu je zapravo drugar preporučio, jer je želeo da pročita i neki vestern. Inače on vestern kao žanr (filmski) baš i ne voli, pa me je ovo iznenadilo. Baš ću ga pitati o ovome što kažeš.

koliko sam razumeo, meridijan ima više zajedničkog s biblijom nego vesternima, no videćemo kad ga se jednom domognem. 

1 minute ago, Calavera said:

koliko sam razumeo, meridijan ima više zajedničkog s biblijom nego vesternima, no videćemo kad ga se jednom domognem. 

To mi je i sin baš juče rekao, da praktično nema veze sa vesternom, osim što se događa tamo negde.

1 hour ago, Ras said:

Nek odgleda Bone Tomahawk :ph34r:

32 minutes ago, Filozof manijak said:

Nek odgleda Bone Tomahawk :ph34r:

Što taj emotikon, odnosno kako da shvatim poruku? Kao pravu preporuku?

Ovaj sam i ja propustio.  

Pa recimo da je film....jeziv.

Meni odličan, ali jeziv

13 minutes ago, Filozof manijak said:

Pa recimo da je film....jeziv.

Meni odličan, ali jeziv

Čekaj, bre, oćeš da mi se dete istraumira?