Stela Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Sto su lepi ovi bukvari . Booka nema svoj stand, ali valjda ima njihovih knjiga na standu Makarta. Plus imaju 30% popusta u svojim knjizarama. Mislim da cu propustiti ovaj sajam, ne ide mi se u guzvu, a samo u terminima kad je siguran guzvanjac mogu da odem . 1
Frau Gabrijela Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 i ja sam htela da propustim, ali mi se namestilo da sutra idem. redovno posećujem već decenijama i nikad nisam bila ovako nespremna. pitam se šta će da mi uvale. sreća u nesreći je i što nikad nisam imala ovako malo para za ostavljanje na sajmu. 2
slepa živana Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 sajam naučnih dela komiteta za odbranu vojislava šešelja 1
Svemir Zeka Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 1 hour ago, Frau Gabrijela said: i ja sam htela da propustim, ali mi se namestilo da sutra idem. redovno posećujem već decenijama i nikad nisam bila ovako nespremna. pitam se šta će da mi uvale. sreća u nesreći je i što nikad nisam imala ovako malo para za ostavljanje na sajmu. Hahah, svima ista priča. Nema se para, a i koliko vidim za moj žanr ništa novo. Ranije sam išla čisto da sretnem tako masu ljudi koje poznajem, pa mi je to bilo kao neki izlazak...
Stela Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 (edited) I ja idem svake godine. Red je da se tradicija prekine ... A i ne moram da srecem Seselja. Zato sam narucivala knjige ovih dana, da nadoknadim. Mnogi izdavaci imaju snizenja citav oktobar. Edited October 27, 2023 by Stela 1
slepa živana Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 30 minutes ago, Stela said: I ja idem svake godine. Red je da se tradicija prekine ... A i ne moram da srecem Seselja. pametno! sad razmišljam o šešelju, uopšte mu nije bila laka ova tezga ove godine. od otvaranja u subotu ni jedan jedini dan nije odsustvovao. u sredu sam morala da budem pre otvaranja na sajmu pa sam se motala oko službenog ulaza i nabasala sam na njega pre 10. ne znam da li sedi do 8 svakog dana, ali ovako nije bilo ranijih godina. kad sruše sve ovo taman mogu sajam knjiga da presele u galeriju, sa sve šešeljem, to će deci savršeno da odgovara. 7
garcia Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 https://n1info.rs/kultura/dejan-atanackovic-sajma-knjiga-2024-nece-biti-i-pocasna-zemlja-gost-otkazala-ucesce/
Popular Post slepa živana Posted October 27, 2023 Popular Post Posted October 27, 2023 13 minutes ago, garcia said: https://n1info.rs/kultura/dejan-atanackovic-sajma-knjiga-2024-nece-biti-i-pocasna-zemlja-gost-otkazala-ucesce/ nisam čula za ove detalje, da je otkazao počasni gost, ni novo mesto za sajam knjiga... po sajmu se priča da se ništa ne ruši do 2027... ali problem je zapravo mnogo dublji. tokom ove nedelje po ceo dan sam tamo, naletela sam samo na jednog pisca, a znam kako izgledaju naši pisci i čitaoci... ali sam zato više puta videla kovića, bokana, kusturicu... ne na štandovima na promocijama, nego šetaju, posetioci sajma zajedno sa dečacima u trenerkama i čiča draža majicama, devojčicama prerušenim u starlete, a hale imaju odlična stakla za ogledanje. u klonji ne možeš da opereš ruke posle pišanja jer su lavaboi sa ogledalima pretvoreni u šminkernicu za tinejdžerke. juče je devojka predivnog glasa na štandu nekog izdavača iz republike srpske izvodila opus hanke paldum i to u hali 2 za obrazovanje i nauku već smo mi njima predali šta je trebalo 9 1 4
LaLinea Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 (edited) Tradicuju odlaska na sajam sam prekinula davne 2012 godine, kad prvi put u životu nisam uspela da potrošim uštekani novac za knjige, a mislim da se već tada jasno video smer u kom se sajam knjiga kreće. Desilo mi se i da sam naletela na voštanu figuru nasmejane Suzane Mančić, koja je, prepavši me, naprasno oživela i počela da potpisuje knjige. Nakon svih onih petparačkih naslova pored kojih sam do tad prošla, to je bio momenat odluke da me sajam knjiga više videti neće. Edited October 27, 2023 by LaLinea 1 8
Frau Gabrijela Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 sve dobro kažu. ne može, u jednom trulom društvu, da postoji zdrava, tako masovna, manifestacija. utisak mi je, blago rečeno, sumoran. atmosfera nekadašnje robne kuće u provinciji koja je, usled društvenih lomova, postala kineska robna kuća. ofucala se. sve je ružno i jeftino, a knjige preskupe. uvek smo se sprdali sa pljeskama na sajmu knjiga. razmišljam danas- nagli sunovrat poklopio se sa proterivanjem roštiljskog dima. 2 1 4
Svemir Zeka Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Bila sam sad, ne ide na ne odem, makar da prošetam. Zadržala sam se na stripovima pola od vremena što sam provela. Srela društvo (), pričali, tome mi i služi sajam. Svideo mi se štand nepostojeće knjižare, dele ga Plato i Tanesi, japanski horori, nordijski horori, može sa sajta da se poruči. Otprilike to je to. Miriše na tamjan, došlo mi da se pomolim
Stela Posted October 28, 2023 Posted October 28, 2023 Sretoh malocas Damira Karakasa u Cetinjskoj . Mozda je u BG zbog Sajma. 1
slepa živana Posted October 29, 2023 Posted October 29, 2023 šta ćeš sad tabaškoviću! Quote Malograđani su lažima da im pri kupovini knjiga, koje nikad neće pročitati, smeta miris pečenog mesa koji dopire sa obližnjeg štanda, uspeli da proteraju radosni, vašarski duh koji je nekad postojao
Recommended Posts