Ros Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Da piše u Svesku. ^_^ a gde je poznata "crna" varijanta programa?pravio ja jednom tipu knjigovodstveni program za restoran koji je imao.morao sam napraviti belu bazu i crnu bazu.u beloj bazi, za finansijsku policiju, je umelo stajati za vikend prodanih 3 gajbe piva, 2 kole, gajba kisele, gajba belog vina, par rakija i kafa...a u crnoj je stojao kompletan promet za restoran sa muzikom, petak-subota-nedelja svih 50-ak stolova stalno punih od 19h do 3 ujutro...:)
JozoMujica Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) Well, cilj programa je bio da se ako ne spreče muljaže, ono bar da se minimizuje šteta od istih (termini koji ostaju zauzeti iako se niko neće pojaviti u njima), nikako da se legalizuju.A što se tiče crno/belih baza, ima jedna firma knjigovodstveni softver na kome radi pola zdravstva Srbije, koji je u verziji za tržište imao magičnu kombinaciju tastera... :D Edited December 19, 2012 by gotivac
Venom Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Imam jedno pitanje vezano za sortiranje arraya. Recimo imam array sa x objekata, koji izgledaju ovako, u pitanju je recimo tabela neke sportske lige [4] => stdClass Object ( [ID] => 4 [team_name] => PPP Couch Potatoes [W] => 1 [W_home] => 1 [W_away] => 0 [L] => 0 [L_home] => 0 [L_away] => 0 [points_scored] => 21 [points_conceded] => 14 ) I sad ja hocu da ih poredjam po logicno W polju i posto je u pitanju PHP, koristim uasort. I moja sort f-ja izgleda sustinski ovako function sort_teams($l, $r) { global $season; if ($l->W == $r->W) { //dalji tiebreakeri //konkretno broj pobeda u medjusobnim utakmica, pa ako je to isto poeni itsl. } else return $l->W < $r->W; } I to sve radi super, sortira sve kako treba, dok ne dodjem u situaciju da imam tri ekipe sa istim brojem pobeda. Problem je sto tu najcesce, a i u mom slucaju, gleda odnos pobeda u krugu 3+ ekipe. U hipotetickoj situaciji da tri ekipe A, B, C imaju isti skor, a da je ekipa A dva puta dobila B, B dva puta C, a C dva puta A, jasno je da broj pobeda ne igra ulogu, posto svi imaju 2-2. Medjutim ova sort_teams f-ja ce to realno da ignorise posto poredi samo dva elementa u arrayu i izbacice razlicite rezultate (uglavnom pogresne) u zavisnosti od toga koji je inicijalni raspored. Npr: A, B, C -> zakljucice da je A ispred B jer ima 2-0 skor, a B ispred C, jer ima 2-0 skor, iako to ne mora da bude tacno.S druge strane, ja nemam pojma kako da sortiram osim ovako, da poredim lhs i rhs i kazem sta je kriterijum. Zapravo, pitanje pasuje topicu. Confession is: nisam se mnogo namucio razmisljajuci nego sam digao ruke i ostavio za srecnija vremena, pa sad pitam ovde :D.
I*m with the pilots Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 (edited) Da li neko od vas radi u Visual Studio 2010?Ne uspevam da nateram "Edit & Continue" da radi svoj posao :cry:Uporedila sam sva podesavanja koja drzim u 2005, proverila opet sta je sve potrebno i :/ Edited April 4, 2013 by I*m with the pilots
JozoMujica Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Pa bar održavamo topik visoko, šta bi ti sad, da na brzaka naučimo Visual Studio? :)
Razzmatazz Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Intenzivno sam koristio šesticu par godina, ali ako tebi ne rade podešavanja iz 2005 u 2010, onda teško da ovo moje može da spase Kosovo.
I*m with the pilots Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Sto je najgore, naletela sam na n clanaka na netu, ljudi imaju isti problem, i neki su navodno lako resili a neki onda sa 64bitne verzije predju na 32bitnu pa im tu proradi a meni je vec nemesteno na 32bit. Totalno smo izludeli, ni stariji kolega nema vise ideja. Uopste ne mozemo da radimo valjano ako se svako malo mora vracati iz debuga.
radisa Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Radim razvoj nekog zajebanog izveštaja za klijenta.Usaglašavmo sve već dva meseca, juče konačno implementiram poslednju-poslednju-majke mi nećemo više imati ni jedanu novu izmenu.Pustim sinoć izveštaje i pošto mi je bilo već kasno, i znam da je ovo poslednje bila kozmetika, ni ne pogledam ih nešto pomno i pošaljem da pregledaju i potvrde.Vraćaju mi sad i kažu sve je OK, smo, sad nedostaje u jednoj koloni na pojedinim mestim vrednost. Ja, kadar nevera, jer smo tu kolonu testirali jedno 100 puta do sad i sve je bilo ok.Pogledam bazu, sve je kako treba, pustim izveštaj ponovo, sve je naravno kako treba. Pomislim da su možda oni nešto petljali prilikom testiranja, pa otvorim moj jučerašnji mail, i stvarno vrednosti na pola mesta nedostaju, kao što su i rekli.Jebeni gremlini.
goofs Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Treba da napravim pravilo da mi se svaki zahtev koji ide u help folder preusmerava na help/index.php.Znaci mojdomen.com/help/bla/bla/truc u mojdomen.com/help/index.php/bla/bla/truc .I to treba da radi samo ako postoji /help/ u URLu zahteva.Patim se celi dan, a ne uspevam da resim. A nikad nisam posteno ni seo da naucim htaccess strukturu i sad vidim da mi je to greska Edited July 4, 2013 by goofs
Recommended Posts