Yoyogi Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Danas u snow parku (Chausuyama Kogen) vidim auto ovako opremljen.Umesto zimskih guma, ima ovo:Bem li ga kako to radi i koliko tesko je da se namesti. Samo na dva tocka, zakon je na sva 4.Ovaj vlasnik je verovatno znao da na putu nema snega. I kako to radi na putu bez snega, ne verujem da moze da se vozi na duze normalno sa ovakvim oplatama preko tockova.Jos, ovaj auto (Nissan, ne znam koji) je verovatno 23-25K EUR, ko je stedeo da ne kupi zimske gume (~500 EUR za ovaj auto).Mozda su firmina kola pa ga boli uvo.
Grunf Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 meni se cini da je to zamena za lance. mislim da sam jednom video nesto slicno i ovde.
Muwan Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Škoda Superb popela Kopaonik bez lanaca, samo sa novim Continentalkama. Službena naravno :D
Tresko Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Danas u snow parku (Chausuyama Kogen) vidim auto ovako opremljen.Umesto zimskih guma, ima ovo:Bem li ga kako to radi i koliko tesko je da se namesti. Samo na dva tocka, zakon je na sva 4.Ovaj vlasnik je verovatno znao da na putu nema snega. I kako to radi na putu bez snega, ne verujem da moze da se vozi na duze normalno sa ovakvim oplatama preko tockova.Jos, ovaj auto (Nissan, ne znam koji) je verovatno 23-25K EUR, ko je stedeo da ne kupi zimske gume (~500 EUR za ovaj auto).Mozda su firmina kola pa ga boli uvo.U Evropi to nema homologaciju. Lako se namešta, a još lakše fasuješ 800 EUR kazne, jer nemaš zimske gume ni lance. :D
Yoyogi Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 U Evropi to nema homologaciju. Lako se namešta, a još lakše fasuješ 800 EUR kazne, jer nemaš zimske gume ni lance. :DJos se i vidi sa kilometar (zbog vristece narandzaste boje) da je u takvom stanju opremljenosti.Ni sam ne znam kako se ovaj vlasnik usudio da tako krene. Kazna je tu negde, 800EUR, ako nije nikoga drugog zakrcio. "From 800EUR".Na prilazu istom skijalistu, pre 2 godine, Mazda MPV, porodica, troje dece, zaglavili se u snegu, ne znaju da nameste lance (koje su imali).Ostala kola, izasli ljudi, da ga pomere.To je bilo u 10 ujutro. U 6 uvece na povratku, oni isto tamo, muz otisao negde da trazi pomoc. Stali smo i dali im sve zalihe chipsa i snekova koje smo imali. Koja se porodicna drama desavala kada su se izvukli i dosli kuci, mogu da zamislim. "Ti, glava porodice, ovako da nam unistis dan, da nas osramotis i obrukas, koliko njih je bilo ometeno zbog nas...".
kud u maglu Simoviću Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 japanci ne znaju za akciju drug na drumu?
TheBigFlegma Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Donosili im čips, ali se niko nije setio da im namesti lance (koje su imali). Serem ti se u Japan.
ToniAdams Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 kurcio se danas sa novim, jebu sve po spisku, zinska guma zlata vredi.
Zli Gli Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Ja imam skoro pa nove, koriscene samo prosle zime par meseci, ali ih nisam do sad stavio a sad me mrzi da se cimam zbog mozda dva meseca, ako i toliko.
Tale Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 (edited) Škoda Superb popela Kopaonik bez lanaca, samo sa novim Continentalkama. Službena naravno :DDodajem Škodu Fabiju, tada novu, bez lanaca sa nekim Barum gumama. Službena, naravno :D Edited January 27, 2012 by CTale
ToniAdams Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Ja imam skoro pa nove, koriscene samo prosle zime par meseci, ali ih nisam do sad stavio a sad me mrzi da se cimam zbog mozda dva meseca, ako i toliko.kad uletis u jendek djaval ce biti kriv. doduse vi fakat milite u mitrovici.
Zli Gli Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Zato divljam kad dodjem kod vas, u veliki grad. Eto me sutra ujutru opet, polazem cetvrtu godinu u saobracajnoj. Svaki put napravim po milijun prekrsaja ali drugacije ne moze.
x500 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 A to je standardna stvar u Japanu, da promene komplet točkove sa gumama a ne samo gume? Šta ako imaš neke dobre alu-felne?U Nemackoj, svi koje znam, imaju dva seta guma - zimsle (najcesce na celicnim felnama) i letnje (cesto na alu). Ljudi koriste varijantu da za 40 EUR deponju gume u servisu.Ja sam stipsa, pa sam menjam tockove ;)Pozdrav,X500
Razzmatazz Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 25€ je lagerovanje u servisu. Probao i ja jednom ručno da promenim točkove, međutim ovi su to mašinski tako pričvrljili da nije pomagalo ni to što sam se popeo na pajser - neće šraf da popusti, pa da se ubijem.
kud u maglu Simoviću Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) slab si u ruke :) kako bre ne moze, pa mislili su valjda da guma moze da pukne pa da covek moze sam da zameni u nekoj vukojebini sam, bez onih pneumatskih pomagalaedit: pre neki dan kad je napadao onaj sneg, odvezao se do obliznjeg parkinga fabrike koja ne radi i vrteo se cca 30 minuta ko blesav. Bilo super. Toplo preporucujem. Zalet pa rucna. Sreca, sreca radost Edited January 28, 2012 by kud u maglu Simovicu
Recommended Posts