Milošica Posted August 18 Posted August 18 @autsajder Inače, juče je prvo bio prisutan na utakmici u Ipsviču koja je počela u 13:30. Sjajno.
autsajder Posted August 18 Posted August 18 (edited) Da, vidio sam to na vijestima, napustio je utakmicu na poluvremenu. Poslednjih nekoliko stvari je odsvirao u plavom dresu, ali nije pominjao svoj klub. Generalno nije podilazio publici, na kraju je samo mahnuo i rekao laku noć. Doletio, odsvirao, vjerovatno je do ponoći ponovo bio u Londonu. Tako živi jedan superstar - rekao je i sam da mu je muzika sve, život, hobi, posao - gledajte djeco i tamburajte.. Edited August 18 by autsajder
Ayatollah Posted August 23 Posted August 23 (edited) I ta ljubav još traje, snimljeno prošlog meseca u Varni: Edited August 23 by Ayatollah 4 3 2
Hele Posted August 26 Posted August 26 Srbi gradzani i njihovi veciti problemi sa optimizmom, radoscu, samopouzdanjem... Ovde su najdrazi bendovi ciji clanovi se ne kupaju i bodu nozem u oko sami sebe. Mnogo je teze napisati optimisticnu, brzu, radosnu pesmu nego depresivnu, smaracku i mracnu. Ti cim krenes sa nekim sranjima tipa - ,Prolaze mi ruke kroz krv tvoje kose kao nemir kroz prozore ocaja" (smislio sam to u hodu), odmah zvucis kao duboko i pametno, jos ako se ne kupas mesec dana, ubacis neke mracne tonove, navodni alternativni Srbi su u transu. Onda ovi kontrasi lepo odu i slusaju Eru Ojdanica jer im je muka preseravanja i depresije. Zato Vucic i vlada u sustini, gradska preseratorska opozicija nikako da privuce obicne Srbe. A Srbin je veseljak u sustini. STOP KRVAVIM kosuljama Srbija PROTIV nasilja Srbija mora da STANE NECE kopati ... Sve je uvek negativno, mracno i nikad nije za nesto nego uvek protiv necega. Stop, protiv, nece, stane... Onda N1 sa svojim serijalima ,,Junaci doba zlog" i slicnim. Zato me i ne cudi sto se ovde nikad voleo Oasis, a nema idealnijeg benda ovako za sve. Ja razumem ljude ovde koji na primer imaju muzicko obrazovanje i slusaju Baha i Oasis im je naivan (mada takvi uglavnom cene Oasis i neke delove, ali ajde, nema veze). Ali nije to ovde stvar. Ovde ko slusa bilo kakvu alternativnu muziku za Srbiju, slusa isto nesto sto je prilicno naivno i basic, mozda je neki americki masnokosi bend tek malo potkovaniji u sviranju instrumenata, ali to su u sustini nijanse, i jedni i drugi su generalno nemaci pojma kada se gleda sira slika i prodaju muda za bubrege. Ali ovde se uvek biraju mracni drkosi. Ili se misli da si pametniji i bolji muzicar ako u deset sekundi odviras sto vise tonova. 1 8 1
Hele Posted August 26 Posted August 26 Tako da bičiz, sunce sija, život je lep, Oasis se okuplja (iako ja mislim da je patka i da se ne okupljaju nego će nešto drugo da objave ) 1 2 1
Ras Posted August 26 Posted August 26 29 minutes ago, Hele said: (iako ja mislim da je patka i da se ne okupljaju nego će nešto drugo da objave ) Da su upisali Josip Slavenski? 1
Popular Post Ian Mancunian Posted August 26 Popular Post Posted August 26 Massive Attack sinoć posećeni i pronađeni veličanstveni, kao i uvek! Imao sam dvojbu da li da se cimam do Bristola, ali nakon noćašnjeg iskustva, gorko bi zažalio da nisam. Jer uvek je najbolje kući, a MA su Bristol uvek stavljali kao njihovu najvažniju odrednicu i na to je 50k ljudi, koji su sinoć posetili Act 1.5 kako se zvao celodnevni festival, znali da odgovore. Šta smo još imali: - festival kao nastavak permanentne borbe i aktivizma koji MA gura zbog klimatskih promena - sva električna energija za ogromni venue gde se odigravao festival, stigli iz baterija, napajanih iz obnovljivih izvora - zelena i pacifistička agenda - obraćanje Motaza Azaize, poznatog fotografa u Gazi i svedoka trenutnog genocida - video instalacije, koje su kod MA uvek bile ne samo integrativni delovi pesama, nego brižljivo odabrani uradci, koji savršeno vode priču - Massive attack u odličnoj formi - 3D i Grant, Horace Andy, Elisabeth Fraser, Young Fathers, svi odreda sveži i odlični kao friško napravljena pereca - Banksy u publici, ili možda Banksy na bini? Drugi put sam posetio Bristol u životu i drugi put se oduševio skladnošću te urbane celine. I ta esencija grada, iz kojeg i Massive Attack i Portishead i Tricky i svi ini izvlače ono što ih vodi da prave ovakvu umetnost. Jer Massive Attack zaista treba proglasiti nematerijalnom kulturnom baštinom, pod budućom zaštitom Unesca. 14 7
Eleniko Posted August 26 Posted August 26 najbolji bend na svetu.... jedan od najbitnijih životnih momenata mi je sto sam upoznao bend, tj glavne 1 2
Ian Mancunian Posted August 26 Posted August 26 11 minutes ago, Eleniko said: najbolji bend na svetu.... jedan od najbitnijih životnih momenata mi je sto sam upoznao bend, tj glavne Sasvim sigurno je MA u samom vrhu tvorbi ljudskog duha, oduvek i zauvek. 1 1
Budja Posted August 26 Posted August 26 (edited) 26 minutes ago, Ian Mancunian said: Massive Attack sinoć posećeni i pronađeni veličanstveni, kao i uvek! Imao sam dvojbu da li da se cimam do Bristola, ali nakon noćašnjeg iskustva, gorko bi zažalio da nisam. Jer uvek je najbolje kući, a MA su Bristol uvek stavljali kao njihovu najvažniju odrednicu i na to je 50k ljudi, koji su sinoć posetili Act 1.5 kako se zvao celodnevni festival, znali da odgovore. Šta smo još imali: - festival kao nastavak permanentne borbe i aktivizma koji MA gura zbog klimatskih promena - sva električna energija za ogromni venue gde se odigravao festival, stigli iz baterija, napajanih iz obnovljivih izvora - zelena i pacifistička agenda - obraćanje Motaza Azaize, poznatog fotografa u Gazi i svedoka trenutnog genocida - video instalacije, koje su kod MA uvek bile ne samo integrativni delovi pesama, nego brižljivo odabrani uradci, koji savršeno vode priču - Massive attack u odličnoj formi - 3D i Grant, Horace Andy, Elisabeth Fraser, Young Fathers, svi odreda sveži i odlični kao friško napravljena pereca - Banksy u publici, ili možda Banksy na bini? Drugi put sam posetio Bristol u životu i drugi put se oduševio skladnošću te urbane celine. I ta esencija grada, iz kojeg i Massive Attack i Portishead i Tricky i svi ini izvlače ono što ih vodi da prave ovakvu umetnost. Jer Massive Attack zaista treba proglasiti nematerijalnom kulturnom baštinom, pod budućom zaštitom Unesca. Gde je bio festival? Ja sam ziveo u Bristolu (prvo Redland, blizu univerziteta, pa onda Westbury-on-Trym) pet godina. Obozavam taj grad. Edited August 26 by Budja 1
Recommended Posts