klimt Posted July 9 Posted July 9 Rege festival “Roots Revival”: Dezarie stiže u Herceg Novi https://www.vijesti.me/zabava/muzika/714916/rege-festival-roots-revival-dezarie-stize-u-herceg-novi Baš volim Dezarie, ali nema šanse. 1
Ras Posted July 9 Posted July 9 Endless Boogie ponovo na ovim prostorima u organizaciji Bad Music For Bad People: Quote Četvrtak, 11. jul – Novi Sad @ Foxtrot | 20:00 Utorak, 16. jul – Sofia @ Singles Sreda, 17. jul – Beograd @ Karmakoma | 21:00 1
vladavsnarod Posted July 11 Posted July 11 The Jesus and Mary Chain at Tvornica Kulture in Zagreb, Croatia on 28th August 2024. 6 1
klimt Posted July 15 Posted July 15 (edited) 7 hours ago, steins said: Da li negde moze da se gleda Tom Morello na Exitu ? Bio je zaista odličan, koliko je to moguće kad praktično nemaš vokal nego se snalaziš, od pesme do pesme. Napisaću par rečenica kad stignem o celom Exitu. Edit: Evo, sad sam u problemu, kad gledam gluposti, nemam problema da se nadovežem, u istom stilu. Posle Cavalere, Altin Gun, i Toma, sad mi je sve odvratno. Edited July 15 by klimt 2
papapavle Posted July 15 Posted July 15 Ajd Tom, ajd Altin, sve za pet, al za Cavaleru naklon do poda za epski nastup, nisam ni približno očekivao ništa slično. 2
Popular Post Ian Mancunian Posted July 21 Popular Post Posted July 21 Manic Street Preachers i Suede na Alexandra Palace, u Londonu, pre tri večeri. Manic Street Preachers se lagano mogu nazvati najboljim r'n'r bendom na svetu, po mom skromnom mišljenju. Moćni, poetični, raskošne punoće zvuka, sa neobilaznim mitom utkanim u postojanje benda (nestanak Ričija Edvardsa i njegov skok sa one mosturine što spaja Englesku sa Velsom). I na sve to, i dalje sveži ko pereca što bi se reklo, i dalje imaju šta da kažu, i ako im karijera traje 35+ godina. Uostalom, poslušajte bilo koji album iz recentnog perioda, ili od 2010. Sve je i dalje tu. Što se koncertnog dela tiče opet jedan od najboljih za doživeti. Džejmsova gitara i pevanje kao sa albuma "Everything must go" od pre 25 godina, najfascinantnija pojava na vaskolikom basu, Niki Vajr i dalje ne staje, ispod sakoa nosi Brusa Springstina i dalje visoko leti kad skoči u trenucima ekstaze. Bubanj, ritam gitara, klavijature, sve u funkciji ultrazvučne grmljavine sa bine. I Riči, koji ih posmatra sa nebesa i kojeg su nekoliko puta spomenuli tokom svirke (This is for you, my babe, kaže Niki i plavu bas gitaru podiže visoko put neba). Fascinantan bend, fascinantni ljudi. A "Suede"? I kao pereca i kao vino! Bret Anderson ne staje, ni kao autor, ni kao pravi princ tame (mnogo više mu pristaje taj epitet nego Kejv Niku, iz moje vizure). Poslušajte npr poslednji album "Autofiction", a posebno uvodnu numeru "She still leads me on" koja je posveta njegovoj majci - više britpopa/rnr u četiri minute, nego stotine albuma nekih drugih izvođača. Tokom sat i po vremena svirke, Bret je vrlo dobro natopio crnu košulju - skakao na svaku pesmu, bio na ogradi sa publikom, bio u publici a da pevanje nije trpelo. Neverovatan lik, sjajan bend. I Manicse i Suede sam gledao ranije, naravno na Exitu. Ali ovo je bilo štogod, kultni prostor, sjajna koncertna masa. Fenomenalna londonska noć. 4 2 8
giuseppe Posted July 22 Posted July 22 Divno!! I super što sviraju zajedno, samo mi je žao što nisu negde bliže. I ja gledao oba na EXIT-ima, naravno; više sam oduvek voleo Manicse, ali me je Suede oduvao. Onaj Bret je imao energije za dva i po Jaggera, a izgleda kao struna. In other news: Khruangbin na Šalati u ZG prošlog utorka, dva sata vrlo korektne svirke. Viđen i Pera Janjatović u publici, svaka čast unatoč godinama. Gužva prilično velika, a noć tropska, zeznut kombo. Novi album malo ravniji pa su prvih 45 minuta išli sporo, ali posle krenuli da rešetaju hitovima, lep odgovor publike. Fino veče. 6
Indy Posted July 27 Posted July 27 Sa nešto zaostatka, evo jednog momenta sa ovogodišnjeg WOMAD festivala (Adelaide, South Australia) - uvek izuzetni Baaba Maal ovaj put nam je doveo senegalsku senzaciju, basistkinju pod imenom Maah Keita. Baaba je vrlo ponosan na nju (i ceo bend), štaviše misija mu je u životu da iskoristi svoj status poznatog da bi promovisao mlade talente iz svoje zemlje (i okoline). 1 1
klimt Posted July 27 Posted July 27 Preksinoć, 25.07. Bašta kulturnog centra, Šabac Nenad Vasilić trio Nenad Vasilić - kontrabas Rastko Obradović - saksofon Marko Živadinović - harmonika Prijatan etno jazz. Nisam stigao na početak zbog posla. Nema više Šabačkog letnjeg festivala, koji je znao da bude jako dobar. Naprednjaci dovode narodnjake (meni su te dve reči sinonimi). Ko oće 10.08. spektakl, Jeca trans-Karleuša. 2
papapavle Posted July 27 Posted July 27 Jel ima neko iskustva sa ovom antipreprodavačkom politikom da kupac karata mora da bude lično prisutan za koncerte Eda Sheerana, i da nema nikakve druge opcije? Greškom kupih 2 karte na svoje ime, a i da mi se ide, vrv neću biti u Bgd tada... Jel proveravaju ličnu kartu na ulazu? Po netu čitam da negde nisu, ali npr. u Nemačkoj i Holandiji jesu - pitam se kako li će biti u Zagrebu...
Recommended Posts