hazard Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 230.000 je zapravo izuzetno niska cena za 1 trojelbus. Zapadne varijante idu za po 500.000 koliko mi je poznato.A klimu kao imaju svi...a sad kako radi... Link to comment
Marvin (Paranoid Android) Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Somborac očito kafaniše sa Dabovićem. Link to comment
ajgor Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Koji ku*ac kupuju ta smeca?Te trole iz Belorusije ne mogu da koce,te busevi iz Ukrajine ne mogu da upale klimu 'si se skoro vozio u novim trolama? To ubrzava bolje od prosečnog busa, zakucava za sedišta, dakle verovatno nije ugrađen retarder. Koči adekvatno jako i odmah, najveća nevolja je u tome što vozači ne vode računa da je trola bitno teža od busa i da posebno pri kočenju ima mnogo veću inerciju. Kočnice nemaju "prazan hod" kao stare "zijače" nego hvataju odmah, a umešniji vozači znaju da ukoče postupno, da ne poobaraju i one snažnije putnike. Link to comment
ajgor Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 230.000 je zapravo izuzetno niska cena za 1 trojelbus. Zapadne varijante idu za po 500.000 koliko mi je poznato.A klimu kao imaju svi...a sad kako radi...Ako su svi prozori zatvoreni, lepo rashladi čak i kada je napolju plus 35. Nažalost, prozori su retko kad zatvoreni, verovatno i zato što nigde u trolama nije jasno napisano da su klimatizovani. Link to comment
ion Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Pisalo, ne pisalo, ljudi otvaraju prozore kad osete da je vrućina ili zagušljivo. Link to comment
Delija67 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Klimatizacija u gradskim autobusima je nepotrebna. Jako je neprijatno uci sa 35 stepeni u prostoriju u kojoj je desetak stepeni manje, pogotovo ako si vec oznojan. Mnogo je prijatnije kad se otvore prozori i napravi promaja. Link to comment
hazard Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 (edited) Da samo sto nije kul kada je autobus prepun a ti se zabijes kod prozora jer jedino tamo ima mesta pa ti onda promaja udara u glavu, recimo 45 min. I sta recimo kada promaja nikako da se napravi, jer je spic i autobus cesto stoji ili ide vrlo sporo? A da ne govorimo o tome da kada je spic ta klimatizacija sluzi ne da obori temperaturu 10ak stepeni od one spoljasnje, vec da fakticki odrzi u busu temperaturu istu kao i spolja (ili koji stepen nize), jer je autobus toliko krcat da bi inace u njemu bilo 10 stepeni toplije nego napolju. Da ne pricamo o trolama, koje su leti saune na tockovima.To za promaju vazi samo kada je autobus najvise polupun i kada nema velike guzve pa moze da se krece dovoljno brzo (i dovoljno konstantno). Edited July 2, 2011 by hazard Link to comment
henrik larsson Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Da samo sto nije kul kada je autobus prepun a ti se zabijes kod prozora jer jedino tamo ima mesta pa ti onda promaja udara u glavu, recimo 45 min. I sta recimo kada promaja nikako da se napravi, jer je spic i autobus cesto stoji ili ide vrlo sporo?Oće piški, neće piški <_< Ja se uvek otimam za scenario 1. Promaja ne postoji, osim u Srbiji. Link to comment
Zabalujev Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Promaja je najveća srpska muka. Nema šanse ugoditi celom autobusu. Uostalom, meni je večito to problem i na poslu. Vrate se kolege s ručka, prokuvale, odmah trče pod klimu i krkni na 18 stepeni. Ali, bre, prvo iskuliraj malo, pa onda gledaj da se ladiš. Da ne pominjem da bi često da pale klimu u pola 10 ujutro, kada napolju pirka neki vetrič koji bolje radi posao nego bilo koja klima. Ali to nije samo srpski problem. Skoro na nekom BBC gledam kako podučavaju narod da je vanjski vazduh najčešće bolji od unutrašnjeg i da malo olade sa klima uređajima. :) Javni prevoz, znači, jedino zatvoreni prozori i kvalitetna klima. Kad su pre koju godinu krenuli ti klimatozovani Ikarbusi, pokačili su obaveštenja "Ne otvaraj prozor, radi klima", ali to se nije puno poštovalo, a i klime izgleda nisu bile na nivou, ili su majstori štedeli. Kako god, slaba vajda. Ili nek naprave da radi kako valja, ili nek prištede pare i ne uzimaju više te klime. Link to comment
Tastatura Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ja ponekad prdnem u autobusu,a primetio(osetio) sam da nisam jedini.Svi znojavi,nervozni,klima ne radi,prozori mali,jos im ja i moj prdez falimo.To posle boranije il graska.Mahune su opasna stvar za GSP. Link to comment
fonTelefon Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Da samo sto nije kul kada je autobus prepun a ti se zabijes kod prozora jer jedino tamo ima mesta pa ti onda promaja udara u glavu, recimo 45 min. I sta recimo kada promaja nikako da se napravi, jer je spic i autobus cesto stoji ili ide vrlo sporo? A da ne govorimo o tome da kada je spic ta klimatizacija sluzi ne da obori temperaturu 10ak stepeni od one spoljasnje, vec da fakticki odrzi u busu temperaturu istu kao i spolja (ili koji stepen nize), jer je autobus toliko krcat da bi inace u njemu bilo 10 stepeni toplije nego napolju. Da ne pricamo o trolama, koje su leti saune na tockovima.To za promaju vazi samo kada je autobus najvise polupun i kada nema velike guzve pa moze da se krece dovoljno brzo (i dovoljno konstantno).Sad ce se javi biljana srbljanovic i da ti objasni da samo primitivnim neurbanim srbima smeta nepostojeca promaja i uradjena ejmi. zato rvati imaju propuh. Link to comment
fonTelefon Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ja ponekad prdnem u autobusu,a primetio(osetio) sam da nisam jedini.Svi znojavi,nervozni,klima ne radi,prozori mali,jos im ja i moj prdez falimo.To posle boranije il graska.Mahune su opasna stvar za GSP.To malo amaterskog prduckanja je nebitno koliko ovi ruski, turski i stari Ikarusi smrde na izduv. Link to comment
ion Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Jutros sam se prvi put usrećio i pogodio trolejbus koji ima (uključenu) klimu.Otkucao kartu sa zahvalnošću.Prethodno promenio još dva identična (novi, niskopodni) kod kojih su majstori štedeli firmi pare i nisu uključivali te moderne zayebancije. Link to comment
ajgor Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 (edited) Jutros sam se prvi put usrećio i pogodio trolejbus koji ima (uključenu) klimu.Otkucao kartu sa zahvalnošću.Prethodno promenio još dva identična (novi, niskopodni) kod kojih su majstori štedeli firmi pare i nisu uključivali te moderne zayebancije.Retkost je nova (crvena, niskopodna) trola kojoj NIJE uključena klima - poslušaj malo bolje i čućeš da klima uređaj radi, u stvari dovoljno je da vidiš da na prvoj krivini sa krova pljusne malo vode, to se najbolje vidi na prozoru pored prvih vrata. Zvrk je u (pretežno) otvorenim prozorima, uz njih se po ovoj vrućini i pored najbolje volje trola ne može ohladiti.Edit: možda sam dosadan, ali trolom se vozim bar četiri puta dnevno, stanujem pored okretnice, pa sam zato i ovoliko uveren da su klime uključene stalno. Edited July 11, 2011 by ajgor Link to comment
Recommended Posts