Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Posted

Nisu besplatne, već mediji izjavama iz GSP plaše građane da je 1.1.2012. nekakav "dan D" i da će od tada da kidaju glave onima koji ne budu imali tu divnu modernu špijunirajuću stvarčicu.Pritom još uvek, dve nedelje pre starta tog novog super sistema, nema u prodaji nepersonalizovanih karata, i naravno ih neće biti (dovoljno) ni prvih dana Januara, kad svi navale da kupuju.

Posted

pošto retko koristim javni prevoz, nisam se udubljivao u ovo sa bus plus. razumem da treba da se ima ta kartica sa plaćenim iznosom u vrednosti markice ili dovoljno "kredita". da se ta kartica prinese aparatu i on umanji kredit ili kaže OK za imaoce "markice". kako se vrši kontrola?

Posted

Idu kontrolori sa čitačima kartica...

Posted

hvala. kakva je onda korist od svega toga? sem što se neko utalio <_<

Posted

Kada udju u bus, kontrolori blokiraju sistem i neces vise biti ponistavanja karata kada cujes da su usli u autobus. I jos kazu da ce sa ovim sistemom moci da prate broj putnika na linijama i na osnovu toga da planiraju prevoz, a ne na osnovu rucnog brojanja kao sto se navodno radi sada.

Posted

Jedno glupo pitanje...ako se ukidaju pojedinacne papirne karte koje se kupuju na trafici, sta je najpovoljnije za ljude koji nisu iz Bg a dodju na jedan ili par dana i voze se par puta?glupo je da cekaju red i vade tu karticu samo za par voznji... oce li biti necega na trafici?i da li ce se ovi ikada setiti da prodaju dnevne karte?

Posted
Kada udju u bus, kontrolori blokiraju sistem i neces vise biti ponistavanja karata kada cujes da su usli u autobus. I jos kazu da ce sa ovim sistemom moci da prate broj putnika na linijama i na osnovu toga da planiraju prevoz, a ne na osnovu rucnog brojanja kao sto se navodno radi sada.
elem dakle, to je divno, ali mora jednom da pochne. samo je pitanje da li su spremni da zive sa mogucom histerijom od januara? znachi, ne opravim busplusa do kraja godine, hipotetichki, mada vrlo realno, s obzirom na dinamiku. kako se vozim? mislim, vozim se, jasno...
Posted (edited)
znači, imaoci markice (personalizovane karte) prolaze mimo aparata, vade kartice samo kada kontrolor naiđe. ja, povremeni korisnik, uplatim pa se vozim dok ne potrošim. kontrolor (nekako) proverava da li sam prineo karticu. još kada bi mi neko rekao kada ću moći da imam tu divotu/krasotu.hvala još jednom Edited by djordje geprat
Posted

I imaoci personalizovane karte ce morati da istu prinesu aparatu. Kako sam cuo, kontrolor nema uvid da li je na ta karta dopunjena za taj mesec, vec samo ocitava da li su karte prinete automatu ili nisu, tj. "ispravne ili nesipravne".

Posted

I sta smo zakljucili, gde je najbolje izvaditi busplus? Dole, na Dorcolu, nema guzve? Ili to vazi samo za vecernje casove?

Posted
Jedno glupo pitanje...ako se ukidaju pojedinacne papirne karte koje se kupuju na trafici, sta je najpovoljnije za ljude koji nisu iz Bg a dodju na jedan ili par dana i voze se par puta?glupo je da cekaju red i vade tu karticu samo za par voznji... oce li biti necega na trafici?i da li ce se ovi ikada setiti da prodaju dnevne karte?
pojedinacne karte ce se kupovati kod vozaca.
Posted

pretpostavljam po "onoj visoj" cenitakodje, ako i imaoci mesecne personalizovane kartice moraju da je "vade" i prislone pri ulasku u bus, kako ce to ubrzati i olaksati prevoz?

Posted

Validatoru se klanjaju svi, bez obzira (mada kao razmišljaju još o tome - ako ustanove da se prave prevelike gužve pri ulasku, možda odustanu od toga). Nepersonalizovane kart(ic)e će se izdavati (nekad) na istim prodajnim mestima kao i personalizovane (jbt što me nervira ovo personalizovane/nepersonalizovane), a dopunjavaće se kao mobilni na milijunima kiosakatm, no se još ne zna a) kad će početi izdavanje i b) koje će cifre/broj vožnji moći da se kupe odjedared. Pojedinačne karte kod vozača po popularnim, višim cenama, da. (izvor: majka via StB)

Posted
Pojedinačne karte kod vozača po popularnim, višim cenama, da.
Da li ce vozaci i dalje [moci] ignorisati putnike koji bi da kupe kartu kod njih kad je, npr. velika guzva?
Posted

Ja ne znam u čemu je problem da naprave nešto poput Viva Viagem kartica u Lisabonu, mogu i da postave automate za prodaju po gradu a mogu i u trafikama da ih valjaju. A što se čekanja tiče, u Briselu koji ima duplo manje stanovnika od Bgd i koji ima gotovo identičan sistem već 3 godine je i dan danas potrebno odvojiti sat-dva za čekanje u redu za vađenje personalizovane kartice.