Stela Posted September 16 Posted September 16 9 minutes ago, Serena said: Jedna cimerka iz Priboja je zimi donosila domace paprike ociscene od semenki, obarene pa spljostene slagane u teglu. Sloj paprika, sloj bluka, pa opet paprike i list celera ili persuna ne secam se vise. Sto je to bilo dobro... I dan danas se secam ukusa. Moja mama to pravi i zove peglana paprika. Mislim da ide list celera, persuna, bluk, rendana sargarepa. Naravno, u glavnoj ulozi su paprike. 3 2
Serena Posted September 16 Posted September 16 1 minute ago, Stela said: Moja mama to pravi i zove peglana paprika. Mislim da ide list celera, persuna, bluk, rendana sargarepa. Naravno, u glavnoj ulozi su paprike. Pitaj mamu dal hoce da me usvoji Ako nece onda bar recept da posalje 3
Filozof manijak Posted September 16 Posted September 16 16 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: džem = voće turšija = povrće Grojze u turšiji je super. A tek kad čuješ da Englezi turaju i jaja u turšiju... 1
kud u maglu Simoviću Posted September 16 Posted September 16 9 minutes ago, Filozof manijak said: A tek kad čuješ da Englezi turaju i jaja u turšiju... turaju ga iz istog razloga zbog koga piju čaj Spoiler jer su bolesni 5
garcia Posted September 16 Posted September 16 (edited) 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: ne otvaraj spoiler ali meni se već dopalo, kolegina keva kiselila pa nam poslala u firmu svojevremeno 😁 ko neki čeri paradajščići iz turšije Edited September 16 by garcia 1
Filozof manijak Posted September 16 Posted September 16 22 minutes ago, Serena said: Ma daj jaja u tursiju Spoiler 1
Valk Posted September 16 Posted September 16 Mama upravo javlja da je spremila svežu turu džema od šljiva i čokolade iz rerne 1 3
sasha Posted September 16 Posted September 16 1 hour ago, Filozof manijak said: A tek kad čuješ da Englezi turaju i jaja u turšiju...
Boksi Posted September 16 Posted September 16 (edited) Evo ideja, pa ako neko bude pravio da mi javi kakvi su, ja nemam uslove ove sezone. Svi Poljaci koje sam upoznala čim počne priča o hrani sa divljenjem i oduševljenjem pričaju o poljskim kiselim krastavcima, Ogórki Kiszone. Da ne gnjavim pričom, evo sastav ko neće da se bavi ovim i dva unekoliko različita recepta ko hoće. https://polishhousewife.com/ogorki-kiszone-polish-pickles/ https://www.polonist.com/kiszone-polish-dill-pickles/ Edited September 16 by Boksita Izvinjavam se na fontu za slabovide
Serena Posted September 16 Posted September 16 (edited) 42 minutes ago, Valk said: Mama upravo javlja da je spremila svežu turu džema od šljiva i čokolade iz rerne Cula sam za ovu kombinaciju, nikad probala. Ja sam u moj stavila ruma. Jel stavljala secer? Edited September 16 by Serena
Serena Posted September 16 Posted September 16 (edited) 1 hour ago, Filozof manijak said: Reveal hidden contents A ja zamislila bure sa tursijom, u njemu kupus, paprike, karfiol, sargarepa, a izmedju plivaju neoguljena kuvana jaja Pa se onda mislim, a kako u ljusci zar se nece rastopiti u sircetu? Hoce, tako i treba! Posle ostanu samo u onoj beloj opnici, a rastvoreni kalcijum se natalozi u cvetovima karfiola koji postanu jos bogatiji mineralima Edited September 16 by Serena
Valk Posted September 16 Posted September 16 16 minutes ago, Serena said: Cula sam za ovu kombinaciju, nikad probala. Ja sam u moj stavila ruma. Jel stavljala secer? Nemam pojma, pitaću je. Doda i ona rum u jedan deo, mislim. 1
Klara Posted September 16 Posted September 16 (edited) Čeeekaj malo, pisala sam ispod kumsa, turšija=povrće, gde nestade njegov post? Edit: Aha, našla ga! Blam, hahah. Praštajte, ubija me glavobolja. Edited September 16 by Klara 1
Recommended Posts