September 16, 2024Sep 16 9 minutes ago, Serena said: Jedna cimerka iz Priboja je zimi donosila domace paprike ociscene od semenki, obarene pa spljostene slagane u teglu. Sloj paprika, sloj bluka, pa opet paprike i list celera ili persuna ne secam se vise. Sto je to bilo dobro... I dan danas se secam ukusa. Moja mama to pravi i zove peglana paprika. Mislim da ide list celera, persuna, bluk, rendana sargarepa. Naravno, u glavnoj ulozi su paprike.
September 16, 2024Sep 16 1 minute ago, Stela said: Moja mama to pravi i zove peglana paprika. Mislim da ide list celera, persuna, bluk, rendana sargarepa. Naravno, u glavnoj ulozi su paprike. Pitaj mamu dal hoce da me usvoji Ako nece onda bar recept da posalje
September 16, 2024Sep 16 16 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: džem = voće turšija = povrće Grojze u turšiji je super. A tek kad čuješ da Englezi turaju i jaja u turšiju...
September 16, 2024Sep 16 9 minutes ago, Filozof manijak said: A tek kad čuješ da Englezi turaju i jaja u turšiju... turaju ga iz istog razloga zbog koga piju čaj Spoiler jer su bolesni
September 16, 2024Sep 16 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: ne otvaraj spoiler ali meni se već dopalo, kolegina keva kiselila pa nam poslala u firmu svojevremeno 😁 ko neki čeri paradajščići iz turšije Edited September 16, 2024Sep 16 by garcia
September 16, 2024Sep 16 Mama upravo javlja da je spremila svežu turu džema od šljiva i čokolade iz rerne
September 16, 2024Sep 16 1 hour ago, Filozof manijak said: A tek kad čuješ da Englezi turaju i jaja u turšiju...
September 16, 2024Sep 16 Evo ideja, pa ako neko bude pravio da mi javi kakvi su, ja nemam uslove ove sezone. Svi Poljaci koje sam upoznala čim počne priča o hrani sa divljenjem i oduševljenjem pričaju o poljskim kiselim krastavcima, Ogórki Kiszone. Da ne gnjavim pričom, evo sastav ko neće da se bavi ovim i dva unekoliko različita recepta ko hoće. https://polishhousewife.com/ogorki-kiszone-polish-pickles/ https://www.polonist.com/kiszone-polish-dill-pickles/ Edited September 16, 2024Sep 16 by Boksita Izvinjavam se na fontu za slabovide
September 16, 2024Sep 16 42 minutes ago, Valk said: Mama upravo javlja da je spremila svežu turu džema od šljiva i čokolade iz rerne Cula sam za ovu kombinaciju, nikad probala. Ja sam u moj stavila ruma. Jel stavljala secer? Edited September 16, 2024Sep 16 by Serena
September 16, 2024Sep 16 1 hour ago, Filozof manijak said: Reveal hidden contents A ja zamislila bure sa tursijom, u njemu kupus, paprike, karfiol, sargarepa, a izmedju plivaju neoguljena kuvana jaja Pa se onda mislim, a kako u ljusci zar se nece rastopiti u sircetu? Hoce, tako i treba! Posle ostanu samo u onoj beloj opnici, a rastvoreni kalcijum se natalozi u cvetovima karfiola koji postanu jos bogatiji mineralima Edited September 16, 2024Sep 16 by Serena
September 16, 2024Sep 16 16 minutes ago, Serena said: Cula sam za ovu kombinaciju, nikad probala. Ja sam u moj stavila ruma. Jel stavljala secer? Nemam pojma, pitaću je. Doda i ona rum u jedan deo, mislim.
September 16, 2024Sep 16 Čeeekaj malo, pisala sam ispod kumsa, turšija=povrće, gde nestade njegov post? Edit: Aha, našla ga! Blam, hahah. Praštajte, ubija me glavobolja. Edited September 16, 2024Sep 16 by Klara