renne Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 Ne stavljam ništa u šljiveKakva crna čokolada, šta vam je 1
Jumanji Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 ja sam na kilo stavila 50 grama. ali i rum sent from bubamotoMalo to, ali ako si i rum eee [emoji106]
gospa buba Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 pa meni neshto mora rum, makar ekstrakt.sent from bubamoto
cmrlj Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 ja kiselila jagode s biberom. zanimljivo, al nicemu ne sluzi. 2
Zverilla Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 (edited) On 13.10.2020. at 20:16, Bambula said: pakao pored Smederevca od nekih 5 sati Kakav smederevac, kad se kuva na veliko ide u vojnički kazan :-) Pre par godina kad su šljive u voćnjaku bas dobro rodile sam kuvao jedno 70-80l. Nikad lakše skuvan džem - manje je vruće nego pored šporeta a i lakše mešati kad mešalica ima metar i po a kazan dovoljno mesta da ne izlece dzem iz šerpe Jedini problem je što su takve godine retke :( Edited October 18, 2020 by Zverilla
Frank Pembleton Posted October 25, 2020 Posted October 25, 2020 Malo zakasnio....... Shiit has hit the fan! 2
I*m with the pilots Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Nije zimnica, trazim hitno neku temu pa ovu: koliko dugo mogu da cuvam pomorandze i kako? Na sobnoj temperaturi - kojoj? ili mogu i napolje? Treba mi pomoc hitno da bih odlucila da li da ih porucim preko coveka koji bi mi ih sutra doneo iz Hrvatske (ali trazi min 15kg), imam 15 minuta da razmislim. Samo ih ja jedem.
Jumanji Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Za sobnu T ta kolicina je neodgovarajuca, pokvarice se, jedino ako imas neku koja je hladna ili neki spajz, garazu, ali da nije vlazno. Pretpostavljam da se ne dodiruju, odnosno svaka posebno uvije i sl.U svakom slucaju brzo ce otici koliko god da je 15 kg mnogo, jos ako su slatke, a tu su uvek kolaci, dzem [emoji7]Ne odbijaj [emoji41]
I*m with the pilots Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 7 minutes ago, Jumanji said: Za sobnu T ta kolicina je neodgovarajuca, pokvarice se, jedino ako imas neku koja je hladna ili neki spajz, garazu, ali da nije vlazno. Pretpostavljam da se ne dodiruju, odnosno svaka posebno uvije i sl. U svakom slucaju brzo ce otici koliko god da je 15 kg mnogo, jos ako su slatke, a tu su uvek kolaci, dzem Ne odbijaj Imam i terasu na kojoj u kutiji drzim nesto namirnica (doduse nezasticena je od vetrovite kise pa za njih ne bi bila dobra) i dobar podrum, tako da cu da ih turim u podrum. A nema sanse da pravim ista od njih, ja ih prosto volim tako za jelo. Porucila! Pitala par prijatelja u kraju, i ili ne vole pomorandze ili jedu samo organske, tako da niko nece da ih deli sa mnom.
duda Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Zašto mi propada kiseo kupus ? Lepa boja, dobar ukus, ali rasol sluzav a glavica okolo mekana. Sve izvadila, bacila okolne listove, procedila rasol kroz duplu gazu, dodala još soli iako nije bio neslan. Sad čekam .
Jumanji Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Imam i terasu na kojoj u kutiji drzim nesto namirnica (doduse nezasticena je od vetrovite kise pa za njih ne bi bila dobra) i dobar podrum, tako da cu da ih turim u podrum. A nema sanse da pravim ista od njih, ja ih prosto volim tako za jelo. [emoji4] Porucila! Pitala par prijatelja u kraju, i ili ne vole pomorandze ili jedu samo organske, tako da niko nece da ih deli sa mnom.Ne vole pomorandze da jedu, ohmg -.-Ma to u slucaju nuzde ako je stani pani, ali ako ih volis slistices sigurno. Ja ih obozavam. I da nemoj na nezasticenu terasu, podrum je skroz ok. @dùda da nije bilo tolpo mnogo tamo gde ti je bilo bure? Ako se nisu glavice mnogo ugnjeckale, spasices tako, mislim.
duda Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 10 minutes ago, Jumanji said: @dùda da nije bilo tolpo mnogo tamo gde ti je bilo bure? Ako se nisu glavice mnogo ugnjeckale, spasices tako, mislim. Moguće da je to. I meni je palo na pamet. Stavili smo kupus i otišli na selo. I na planini je tada bilo toplo, verovatno je bilo i u BG. Nadam se da ću bar ovo što sam ostavila (pola sam bacila), sačuvati.
maheem Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 (edited) 1 hour ago, I*m with the pilots said: Imam i terasu na kojoj u kutiji drzim nesto namirnica (doduse nezasticena je od vetrovite kise pa za njih ne bi bila dobra) i dobar podrum, tako da cu da ih turim u podrum. A nema sanse da pravim ista od njih, ja ih prosto volim tako za jelo. Porucila! Pitala par prijatelja u kraju, i ili ne vole pomorandze ili jedu samo organske, tako da niko nece da ih deli sa mnom. Sad kad ti stignu suve i nikakve :P Edited December 2, 2020 by maheem
kud u maglu Simoviću Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 da ne bude da sam dokon sedeo na mardelju. otvaranje zakazano za 20.12. 4
Recommended Posts