Jump to content
IGNORED

Fudbalska kupusara

Lancia

Recommended Posts

Posted

Kako je ofsajd kad je dobio loptu od golmana?

Posted

Ni meni nije jasno, ne sme od precke/stative (mislim da cak sme i kad je golman odbije do precke/stative), od golmana sme. Milijardu ovakvih golova je bilo, evo Kejn je dao sad na EP, pa Dika primio protiv Grashopersa, itd. 

Posted

Komentator je debil, šta vam nije jasno?

• +1 3
Posted

Ovi popadali na lažnjak vanjskom kao da je Quaresma u pitanju :rolleyes:

Posted

ok, to ima veze s ovim.

pitao sam se koja je veza.

• +1 1
Posted

Kačio sam ovde pre par godina sjajan spot, na nekom trgu ili poljani, proslava titule, krupni kadrovi navijača kako kuliraju uz pesmu i pivo...

Pokušavam da nadjem na YT ali mi ne id.

Posted

E9fGfBpXEAMk_3X.png

ako dobro razumem...

uzeti su podaci sa Transfermarketa i na osnovu toga napravljena "srednja" vrednost tima za svaku ligu.

onda su svi timovi skalirani u odnosu na tu vrednost. npr neki tim je 2x skuplji u odnosu na prosek lige, ili ima 0.75 vrednosti od proseka.

zatim je to ubačeno u grafik, tako da se vidi raspodela unutar pojedinačnih liga.

super zanimljivo deluje, a rezultati su očekivani.

najujednačenija je Premier.

PSG je užasno jači od svih ostalih. isto tako i Ajax.

Škotska, Portugal, Portugal... očekivani timovi odskaču.

Španija je tuga, gde je ogromna većina ispod prosečne vrenosti. a tu prosečnu vrednost dižu Real i Barsa sami.

jedino što je ovde upitno je izvor, ne u smislu pouzdanosti Transfermarketa već činjenica da je određeni igrač u sastavu Bayerna ili Liverpula automatski mu diže vrednost, pa makar bio mahač peškirom s kraja klupe verovatno ima veću cenu nego da je starter u nekom timu sa sredine tabele.

• +1 4
  • 2 weeks later...
Posted

ne znam gde ovo da metnem, ali je genijalo, odgledao sam 50 puta i svaki put mrem od smeha

• +1 2
  • Haha 7