Jump to content
IGNORED

Fudbalska kupusara

Lancia

Recommended Posts

Posted

Posle Pelea i Maradone idu Krojf i Zidan

Posted

Zidan ne moze pre Platinija, a Zico je najbolji.

Posted

A ako bi se gledalo šta je igrač umeo, nezavisno od toga šta je ukupno postigao u karijeri i koliko je trajao? Čini mi se da bi Ronaldinjo tu bio u samom vrhu.

Posted (edited)

Definisi prvo "umeti". Vose volim rec "moci". IMHO fizicke karakteristike su neodvojive od skila. I koliko dugo neko nesto "ume" ili "moze" nije mala stavka. Recimo Tores je bas bio propao kad je fizicki pao i dugo je takav raspadnut igrao (ne mogu da izbrisem taj utisak kad sam ga gledao u Milanu). A neki igraci se "reinventuju" kao recimo Kristijano i drugi, ali to mogu samo najveci majstori igre.

Edited by Meazza
Posted

Umeo, mogao, kako god. Prosto, uzmeš igrača u njegovom najboljem izdanju, pa makar to bila jedna sezona. 

Posted
Just now, copkillah said:

Umeo, mogao, kako god. Prosto, uzmeš igrača u njegovom najboljem izdanju, pa makar to bila jedna sezona. 

onda debeli ronaldo :fantom:

Posted
3 minutes ago, copkillah said:

Pele na vrhu, nedodirljiv, a ostali neka se poredjaju kako hoce. 

Posted

nemoguće je da se porede igrači iz različitih epoha. tako da svi mogu da se ređaju kako hoće, bespredmetno je

Posted

Mozemo li recimo da kazemo da je Dzajic bolji dribler od Aleksandra Mitrovica?

Posted

pa ne znam, veovatno možemo, ali tek to je izlišno

Posted
41 minutes ago, Meazza said:

Pele na vrhu, nedodirljiv, a ostali neka se poredjaju kako hoce. 

bolji od messija koji je dao 100 golova u jednoj godini?

Posted
1 minute ago, 189- said:

Nismo pricali o ciframa. Za razliku od umeca smatram da se cifre apsolutno ne mogu porediti u razlicitim epohama, pa cak ni u istoj epohi kad se radi o razlicitim ligama i takmicenjima. Doduse, kad me vec pitas, sa Peleovim ciframa i statistikom se tek niko ne bi usudio da se takmici, ali ja zaista mislim da je to besmisleno.

Posted (edited)
31 minutes ago, levi said:

pa ne znam, veovatno možemo, ali tek to je izlišno

Siguran sam da mozemo da kazemo i da je Zidan imao bolju tehniku i kontrolu od... pa svakog igraca danas koji se ne zove Mesi. Ili da je Ziko imao bolji pas i sut od Pogbe, ili da je Romario imao bolju zavrsnicu od Mbapea, a da je ovaj brzi od njega. Takodje ne vidim zasto ne bismo mogli da kazemo da Kristijano ima bolji sut i njuh za gol od Klajverta, ili da je Marselo bolji tehnicar od Djalme Santosa.

Edited by Meazza
Posted
6 hours ago, 189- said:

Да. Кепец не може ни да му пертле веже. Али то теби наравно ни у лудило не може да буде јасно.