Jump to content
IGNORED

Fudbalska kupusara

Lancia

Recommended Posts

Posted

I najbolji autobus na svijetu.

Nije zabranjeno igrati na kontre, a ja pricam o snazi tima, ne o estetskom dojmu.

Posted

Ja se i dalje sećam tog članka gde je Deki to pričao i rekao kako je bio smoren i na ivici plača kad mu je ovaj to saopštio. E sad jbg ako vama više odgovara to da ga je Murinjo prvo otkačio pa vratio onda ok.

reklo bi se da nisi pročitao šta sam napisao

Posted (edited)

U vreme kad je osvajao trofeje sa Interom, Stanković je uveliko bio specijalac za 10-15 minuta sa klupe, da skrlja nekog od boljih protivničkih igrača i dobije crveni jer nije u prvom planu pa i nije neka šteta. Klasična potrošna roba, sa ulogom kakvu danas u Zvezdi ima Poletanović.

Edited by Goranz
Posted

A i vec je bio deb'o tad i lagao je da je 5 godina mladji celu karijeru. 

Posted

lol, muslin reko da je juga prosek :fantom:

Posted (edited)

Krimos? Večito se šlepovao u dobrim ekipama uz talentovanije igrače. Kad je taj rešio neku bitnu utakmicu

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Edited by levi
Posted

Znam da se zajebavas ali nije humano to sto radis.

Posted

stankovića sam izdvojio na prvo mesto pre svega zbog dugotrajnosti i konstantnosti. čovek iza sebe ima 15 sezona u seriji a, a u savkoj je bio minimum solidan, u par njih i izvanredan. došao je kao klinac sa 19 godina u možda i najbolji klub najjače svetske lige, u vreme kad se dešavala možda i najjača sezna ikad u jednoj zemlji u klupskom fudbalu, našao svoje mesto u ekipi, hrabro se nametnuo ostalim mega zvezdama, skrenuo pažnju onim ludim golom sa 40-ak metara, i trajao i trajao i trajao... što se tiče trofeja, sa laziom je uzeo prvenstvo i kup, dva superkupa, kup kupova i superkup evrope, sa interom 5 titula, 4 kupa i superkupa, ligu šampiona i svetsku titulu. u oba kluba je dolazio dotle da na pojedinim mečevima nosi kapitensku traku, i sveukupno je ostavio utisak dobrog, pouzdanog i lojalnog fudbalera. kapiram ja što se pominju vidić i ivanović, i svaka njima čast, ali oni su ipak imali spelove po rusijama, a imali su i ne toliko dobre sezone. da je neko igrao tako konstantno i toliko dugo u tako jakim klubovima, osim stankovića ja za takvog nisam čuo. 15 godina, alo.

Posted

Poslednje dve sezone 25 utakmica 0 golova, tako da... prestani lagati ovaj napaćeni narod.

Posted

a dobro, golovi baš i nisu merilo kod tog tipa igrača

Posted

A bio sam ozbiljan. Stanković je ispratio Savu Miloševića, obojica su i pored zapažene inostrane karijere zapali u nemilost navijača (čak i onih Zvezde/Partizana) zbog reprezentacije jer je godinama išla priča da zauzimaju mesto znatno boljim igračima koji samo što nisu eksplodirali ali ih u tome sprečava pomenuti duo.

Posted

Jedno znam - Stankovic iz sezone 99-2000, sa onakvim partijama koje je pruzao bi sad kostao devedeset milki.

Mislim da si omasio sezonu. Tada je Stankovic tek poceo da dobija znacajnije minute, ali sa 16/38 nastupa u ligi tesko moze da se nazove igracem od 100 miliona. Nisam guglao statistiku drugih igraca, ali zakleo bih se da je bio iza Verona, Almeyde, Simeonea, Sensinija, Nedveda* i Conceicaa u rotaciji od veznjaka, barem imam utisak da su oni skupljali mnogo vise minuta. Imao je on momenata kada je bio ubedljivo najbolji igrac Lazia, ali su oni dosli tek sezonu- dve kasnije, kada je klub krenuo da pada izvan CL zone i kada je konkurencija tamo bila dosta tanja.

Po meni su njegove najbolje sezone one iz Intera. Imao je srece da u zrelim igrackim godinama zabode ekipu u kojoj se njegovi kvaliteti mogu iskoristiti na pravi nacin, plus calciopoli, plus Mourinho. Ta ekipa je nekim cudom (cudo za Morattija) bila fantasticno selekcionisana i bila bi nepravda reci da Stankovic tamo nije dao nezamenljiv doprinos u osvajanju CL i gomile scudetta. Kao sto bi isto moglo da se kaze i za Samuela, Cambiasa ili Maicona.

* klikni, Arle, klikni :fantom:

Posted (edited)

U pravu si Orasi, medjutim te sezone u kojoj su osvojili skudeto je odigrao 11 evropskih utakmica za Lacio, a sezonu pre te je igrao skoro svaku utakmicu (verovatno sam permutovao). Mada, da, jesi u pravu tu.

Edited by IndridCold
Posted

A sto je 2x turio gol s pola livade? :D 

I inace u Laciju i Interu se nadavao do jaja lepih golova. Ali uvek sam kapirao da je jedan od onih likova koji mogu da igraju samo u Italiji. 

Posted

Todor Toza Veselinović, četvorostruki najbolji strelac u fudbalskom prvenstvu nekadašnje Jugoslavije, čiji je bio i reprezentativac i selektor, preminuo je u 87. godini u Atini od posledica moždanog udara.

Veselinović je ponikao u podmlatku novosadske Sloge, a za Vojvodinu je odigrao je 196 utakmica u šampionatu SFRJ i postigao 126 golova, što predstavlja klupski rekord. Igrao je s velikim uspehom i krilo, klasičnog veznog igrača i vođu napada.

Tokom odsluženja vojnog roka 1952. igrao je za Partizan i na 53 utakmice postigao 50 golova. Kad se vratio u Novi Sad i nastavio da igra za Vojvodinu, četiri puta (od čega triput uzastopno) je bio najbolji ligaški strelac: u sezoni 1955/56. (lider zajedno sa Mujićem i Ognjanovom) postigao je 21 gol, 1956/57. dao je 28 golova, 1957/58. - 19 golova i 1960/61. podelio je vrh liste strelaca sa Prljinčevićem, koji je takođe dao 16 golova.