Jozef K. Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Tivat - Kotor i Tivat - Budva mora da ima svako malo.
bradilko Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 lopovska posla.ima lokal autobus za euro ili slican novac
Jozef K. Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Naravno. Drugo je transfer aerodrom hotel, ali čisto prevoz dobro funkcioniše.
kiki Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 Znam da ide često, tipa svakih 10-20 minuta, videla sam na nekom sajtu. Nego su me samo cene zanimale za ove gradove.
MiddleClass Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 (edited) Tivat - Kotor i Tivat - Budva mora da ima svako malo. HN - Kotor je 2,5-3 eura, odavde do Tivta isto 2,50. Ne uzimajte taksi. Tivat Budva ne znam, ali ni to nije vise od 3-4 eura. Edited July 14, 2016 by MiddleClass
namenski Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Prekosutra, 2. avgusta, vasar, Plav, ogroman, svetoilijski, ali u muslimanskoj verziji, cudo nevidjeno, jagnje tako ispeceno da se ispod njega podmetne carsav, protrese razanj i svo meso spadne, obaska najraznoraznije rostiljske zavrzlame. Ubosni ga zovu Alidjun, ima valjda neka tradicija koja sve to povezuje sa staroslovenstvom, jeste se poslednjih godina malo novokomponovalo ali gde nije... Jednom recju, idi-vidi, sta tu ima da se prica.
bradilko Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 to u plavu je kad dodju iz usa i domaci i ugovaraju vencanja za sledece leto
yolo Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Jok, neki koji su već bili dole. Ja nikada nisam letovala u Crnoj Gori, niti sam bila na njihovom primorju ikada :). inshallah da tako i ostane...
namenski Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 to u plavu je kad dodju iz usa i domaci i ugovaraju vencanja za sledece leto I to, naravno. Samo, toga je bilo po svim pecalbarskim krajevima, od Djevdjelije do Triglava, gubilo se polako, a u podkopaonickim selima su do skoro imale da se vide na snasama niske francozefovskih dukata, sve po propisu :)
namenski Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 majko mila...Sta ti nije jasno?Kad podjes prema Josanickoj banji/Kopaoniku putem koji ide preko Koznice, Karaule, Ploce i Drenjske klisure, sva ona brda okolo osisana su tokom KuK okupacije, pri cemu su okupacione vlasti placale, kako-tako, ali placale. Mladi gorani su dosta toga doduse posumili kasnije, ali izadjose iz mode. Bilo je doduse i zlatnih funti kasnije, ali to nije bilo popularno nositi ;)
Dr Arslanagić Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 majko mila... Ih, čitam trenutno uspomene jedne Engleskinje koja je 1944. godinu provela u Rušnju. Sve detaljno opisano kako su se ugovarali brakovi, bez da se mladenci i vide. Čak opisuje kako joj je jedna seljanka pričala da ni na sopstvenoj svadbi nije upoznala svog muža jer je sedeo u ovećoj grupi mladića. Tek su joj posle pokazali ko je.
Recommended Posts