October 23, 2025Oct 23 ma budalastina, da li je moguce da nije jasnomos mislit neko zakaci stomacni virus ljeti, sokovi Edited October 23, 2025Oct 23 by morgana
October 23, 2025Oct 23 10 hours ago, Paul Gompitz said:Sve stoji, osim boldovanog. Lezaljke na plazi jesu ozbilno jeftinije, apartmani na Halkidikiju nisu jeftiniji.Ogromna prednost u CG je sto su apartmani opremljeni da se u njima stvarno komotno boravi. Ves masina, peskiri u kupatilu, u kuhinji i rerna i mikrotalasna i mikser i kuvalo.... Na Halkidikiju u istom cjenovnom rangu jos nisu dobacili do nivoa da stave zavjesu oko tus kabine, a u kuhinji nude reso sa jednom ringlom, dve solje, dva tanjira i dve kasike. Ponekad bez tople vode u kuhinji.Bio sam za 21. maj u Bečiće, stan u neku od onih zgrada Dubai za sirotiLJu. Dnevna, spavaća, kuhinja, odma pored magistrale, sa terasom i pogledom. OK opremljen.Sve u redu i koštao je tada nekih 80 dnevno. Nekih 100m od plaže.Bio sam u junu u malome hotelu na plaži pri dnu Sitonije. Plaža rajska, kilometara zlatnog pijeska, slabo kuća, poneki kamp i konoba. Smještaj u butik hotelu, sa desetak apartmana, vrhunski uređeno sve oko hotela, dodatak bazen kome je do slatke vode iako je sve maltene na plažu.Apartman dvije spavaće i dnevna, sa sve pogledom bio je 90-100 eura dnevno. Opremljen do nivoa svaka prostorija svoju jedinicu klime, i svoj televizor. Ono što stoji je da u vrhunski opremljenom apartmanu ima sve u kuhinji izuzev šporeta. I, pajsad, u dvorište u jednom dijelu fino sređen kutak sa tri šporeta, nekoliko frižidera za hranu i piće, roštiljem i gomilom suđa i priobora, kako za jelo tako i za kuvanje.I tu se sprema, nema prženja u apartmane. Sve to u ladovinu i pored stolovi da se jede, sve u jedan fini lad. Meni to bješe OK opcija. Posebno jer nađosmo brata Pangelosa pa u jutarnju šetnju naručimo ribe i škampa, da sve očisti i sredi naplati dodatnih 5 eura. Nagrđivali smo se svaki dan za pare koje su manje nego kad naručuješ dostavu u Podgoricu.Kilo-kilo i po brancina i po 10 škampi i malih liganja bješe neđe 40 eura otprilike.Uveče u taverne, kome se jede, jela lagano za 10 eura. U pekare uz kafu ona grčka peciva za pare manje nego u PG. A ako ti se jedu jaja ili nešto jače doručak u hotel sa sve espresom i cijeđenom bješe 6 eura. Pa se tovi koliko oćeš.A maxe... Đe skupo. Paz da ne dobiješ neđe na CG ovo što sam naveo za približno slične pare.
October 24, 2025Oct 24 5 hours ago, morgana said:ma budalastina, da li je moguce da nije jasnomos mislit neko zakaci stomacni virus ljeti, sokoviZvuci kao da ne verujes.... Od Galeba do Milasinovic plaze, to je trecina igalske obale a blato se ni ne spominje. https://novski.me/crvena-zastavica-na-cetiri-plaze-u-okviru-novosadskog-kupalista-01-zabranjeno-kupanje/
October 24, 2025Oct 24 6 hours ago, morgana said:tamo je sad velelepni hotel podignut u bivsem zatvoru gdje su u ww2 robijali roditelji i danas zivih ljudi, a i poneki zivuci starac. projekat partizana iz dps-a, valorizacija mrskog herceg novog kroz kulturu sjecanja, je li. nek im bar bakterije jebu mater lopovsku, i njima i gostima kojima je ok da tamo borave, kad mi nismo dovoljno.moj deda je tamo odlezao pred kraj rata. kaze milina bila pod italijanima. svaki dan je silazio sa spanjole na pijacu, prodavao sve italijanu sa kojim je bio u talu, uspevao je da se vrati kuci za rucak. kad su dosli nemci druga prica. on pobegao u partizane, bio ranjen, posle prebacen na mamulu. brat mu je poginuo, imamo kucu u ulici koja nosi njegovo ime. 6 hours ago, stajebrebilo said:Ja sam par godina išao u Budvu, Bečiće... nikad ništa od stomačnih virusa, a pio sam česmovaču. Možda je količina rakije koja se takođe trošila anulirala eventualne tegobe ?ista prica. ni ja ni moji, since 1975
October 24, 2025Oct 24 @mustang imas lijepo broj, postotak i naziv plaza gdje u nekom momentu postoji problem, pa i u ovom clanku, a da osim na kraju igala tj oko titove vile trajnog na ostalim lokacijama iz clanka problema nema znas koliko i ja, a takodje je vidljivo u tekstu iz referiranja na proslu godinu@banecare1 vjerujem da je moglo biti lijepo u doba tvog dede, tada je igalo bilo jedva malo naseljeno i posljedicno je oneciscenja bilo manje. sada je kraj igala, titova vila, mnogoljudniji, na septickim jamama, a plicak plus morske struje tu idu ka izlazu iz zaliva.kolektor za taj dio i njivice treba da se gradi valjda od sljedce godine.sad nagadjam kako ti se zove ulica Edited October 24, 2025Oct 24 by morgana
October 24, 2025Oct 24 @morgana sve bi to bilo lepo da su oni objavili na vreme i rekli vlasnicima plaza. Mi smo se svi pre datuma izlaska u novine porazboljevali. Bukvalno su krili danima. Da je normalan svet isti dan kada se testira se objavi i stavljaju zastavice. Koje niko ni nema verovatno, ja jos nisam videla. Ma budalastina
October 24, 2025Oct 24 ako nisu stavili zastavice istog dana, to jeste van pameti. pretpostavljam da je pukla cijev ili je gradiliste napravilo problem (ako je bio tog obima tesko da su maki individualni prikljucci ili jame), vec u sljedecem izvjestaju se ne pominje ali to su (tvoj linkovani i naredni septembarski koji ja pominjem) redovni izvjestaji, a ne alarmi.na tom potezu je inace voda ok. milasinovica plaza bude prljava zimi poslije dugotrajnih jakih kisa, ljeti ne.sad citam, crvena zastavica je skinuta vec u uzorkovanju vode 23-28. avgusta.tako da se vracamo na fakat da je, govoreci o hn, voda problematicna na titovoj vili i mjestimicno na rivijeri i da se vec 10 g preciscava kao i drugdje u boki i budvi. cijevi ce povremeno da pucaju i na kopnu i u moru. od toga stvarati pravilo je bas nonsens.ako pricamo o kolektoru, trajniji problem je kopneni dio procesa, postrojenje za preradu otpadnih voda u meljinama je dugo sirilo smrad. Edited October 24, 2025Oct 24 by morgana
October 24, 2025Oct 24 dodacu, pa idem sa teme, da je morska voda dugo bila zagadjena kod fensi portonovog i to je problem bio sa one strane gdje je hotel s 5*. u zadnje vrijeme na nailazim na tu temu ali hotel je vec radio, a instalacije su jos bile krs.rivijera je i inace losija od gradskog dijela. Edited October 24, 2025Oct 24 by morgana
October 24, 2025Oct 24 mi nikad nismo imali stomacnih problema a letovali smo poslednjih 10god nekoliko puta u Zeleniki,Buljaricama,Lustici i jednom u Becicima..svuda pijemo cesmovacu,kupamo se u moru..ali ja se celog zivota kupam u Dunavu pa sam verovatno stvorila imunitet
October 25, 2025Oct 25 Ja nikad nisam propustila virus na moru. To je pod obavezno.Spas je aktivni ugalj cim vidim da krece. Zato i proleti kroz mene u dan dva.prijatelji nam obicno umiru 2-3 dana i posle su ko novi. Jedva ih nateramo na taj aktivni ugalj. I supice.U nadi da ce do penzije mi to da srede 🤣 Edited October 25, 2025Oct 25 by mustang
December 13, 2025Dec 13 Sta su sad ovi pametnjakovici izglasali u vezi boravka? Koliko srpski drzavljanin sada moze da boravi u cg? Jebote sve im reciprocno vratiti.
December 13, 2025Dec 13 Sutra imam sa drustvom polumaraton, ovaj bokeski na relaciji Tivat - Kotor, od juce do ponedeljka smo u Krasicima. Danas smo se kupali ispred apartmana, pise da je voda 17 stepeni ali mi to nesto nerealno mnogo jer smo se zaledili, boli sve kad se udje. Jel ima negde da se proveri precizno temperatura?
December 13, 2025Dec 13 sajt hidrometeoroloskog zavoda cg. 17 C je vjerovatno realna temperatura. more se sporo hladi, nije ti problem sama temperatura vode koliko vazduha kad iz nje izidjes. al ocigledno eto i kad ulazis.u biti, kupalisna sezona je do kraja oktobra, a kasnije ako si rus, ironman, pijan ili 3u1.mada, ima ludaka koji u februaru igraju picigin. Edited December 13, 2025Dec 13 by morgana
December 13, 2025Dec 13 1 hour ago, mustang said:Sta su sad ovi pametnjakovici izglasali u vezi boravka?Koliko srpski drzavljanin sada moze da boravi u cg?Jebote sve im reciprocno vratiti.Nesto sam propustio? O kakvoj odluci se radi?
December 13, 2025Dec 13 21 minutes ago, morgana said:sajt hidrometeoroloskog zavoda cg. 17 C je vjerovatno realna temperatura. more se sporo hladi, nije ti problem sama temperatura vode koliko vazduha kad iz nje izidjes. al ocigledno eto i kad ulazis.u biti, kupalisna sezona je do kraja oktobra, a kasnije ako si rus, ironman, pijan ili 3u1.mada, ima ludaka koji u februaru igraju picigin.Onda sam ironman, hvala lepo Sutra posle trke idemo nazad u apartman i kupanje pa suncanje