October 22, 2025Oct 22 Verujem i da je na Tenerifima jos i bolje ali nemam let od 20 min do tamo. I jos gomilu drugih prednosti CG koje mi trenutno idu na ruku.Sto se Grcke tice, ona je nenadmasna i bila mi je top izbor dok nisam dobila dete. Mozda budem opet i isla, Boze zdravlja. Samo luksuzna je to dilema, da li CG ili Grcka za letovanje, kako god kome delovalo.
October 22, 2025Oct 22 Ja dok sam ziva ne mogu da prodam. Prepisala sam sestricini. Imam slike kada je na mom brdu bilo sest kuca. Otac u ranim 20tim u odelu i nekim smekerskim naocarima okruzen drvecem. Iako me i cg sa porezima, taksama, cenama pritiska da se ne osecam dobrodoslom, ne mogu da prodam. Ona plavo zelena boja mora je najlepsa sto sam osetila. Nema tih havaja, meksika, dominikane kuraca palaca da je bolje od jadranskog mora 😊. Ceo zivot leta tu provedena, 2-2.5 mesecima. Sve je gore i gore. Ne znam.... Ne smeta mi ni buka, vasar, bar je zivo... Naslusam se ja tisine, pirodnih lepota tokom godine i kracih putovanja, po 3-4 dana. Kao sto kritikujem los andjeles da je shithole tako je i hn. Juce sam vozila muza po downtown LA, neka posla sa knjizarama i galerijama, u soku je bio kako izgleda tamo. Distopija 100%. Psa nismo iz kola vadili da ne bi stao na trotoar. Toliko je lose.
October 22, 2025Oct 22 9 hours ago, Mel said:Verujem i da je na Tenerifima jos i bolje ali nemam let od 20 min do tamo. I jos gomilu drugih prednosti CG koje mi trenutno idu na ruku.Sto se Grcke tice, ona je nenadmasna i bila mi je top izbor dok nisam dobila dete. Mozda budem opet i isla, Boze zdravlja. Samo luksuzna je to dilema, da li CG ili Grcka za letovanje, kako god kome delovalo.Meni je CG primorje bila opcija dok su đeca mala, jer za neku frku imam njihove doktore na sat dva vožnje od ljetovanja. stvari, ovo je bila gospođina frka.Sad, CG primorje u sezoni ima smisla na potezu Krimovica-Rose, i na jugu malo oko Kruča, par KM gore, dolje.Ostalo mi je preveliki krkljanac na svaki način.Elem, meni je sezona svakako crnjak teški, a sa druge strane, van sezone CG primorje bude sasvim OK. Posebno kada naiđeš na neke povoljne pakete u hotelima koji imaju dobar spa pa ga baš iskuliraš, išetaš se npr. uz more na potezu Stari Grad pa ćeraj do kraja Kamenova uBudvu. Ljeti, od 10 do neđe 6, svakako je tolika vrućina da se i na more ode sjedat POTKLIMU da se ladiš (a grijemo se ZDRVIMA). Zbog toga mi je planina zakon.Let avionom nije 20 minuta no makar 45, ali da ne sitničarimo. Iz Beograda si otprilike u Solun taman kad i uBudvu kolima. A na Halkidiki, kad i u HN (koliko u sezonu treba of BD). A more i plaže su smiješne kod nas u odnosu na Grčku. Još kad se ode u jun kad nije tolika gužva, a dan skoro do 10 po njihovom satu. Uz to, ozbiljno jeftiniji.Otprilike ukapirah da je ovdje jedan kružok koji je emotivno vezan za HNi to mi je OK. Kao što je Ok da se meni ne dopada.Predaleko mi, za sličnu vrijeme sam negdje oko Dubrovnika. Brže mi je do Ade i povratak preko Škodre uz nekoga zapečenoga brancina na Jezero. Nije mi za dnevnu varijantu iz PG. E da, i glede kafe i pogleda na ulaz u Boku. Pogled na more je u CG veoma privremena stvar izuzev ako nisi na neku stijenu.Prijatelji su mi imali pogled na ulaz u zaliv, kuća iznad magistrale i Igala. Sad imaju pogled u balkone stambene zgrade. Na kraju, boravili ste i vidjeli cijene. Ako vam je to OK odnos para i muzike, onda u redu. I u markete i u lokale i naPlažu.
October 22, 2025Oct 22 2 hours ago, mustang said:Ja dok sam ziva ne mogu da prodam. Prepisala sam sestricini. Imam slike kada je na mom brdu bilo sest kuca. Otac u ranim 20tim u odelu i nekim smekerskim naocarima okruzen drvecem.Iako me i cg sa porezima, taksama, cenama pritiska da se ne osecam dobrodoslom, ne mogu da prodam. Ona plavo zelena boja mora je najlepsa sto sam osetila. Nema tih havaja, meksika, dominikane kuraca palaca da je bolje od jadranskog mora 😊. Ceo zivot leta tu provedena, 2-2.5 mesecima. Sve je gore i gore. Ne znam.... Ne smeta mi ni buka, vasar, bar je zivo... Naslusam se ja tisine, pirodnih lepota tokom godine i kracih putovanja, po 3-4 dana.Kao sto kritikujem los andjeles da je shithole tako je i hn. Juce sam vozila muza po downtown LA, neka posla sa knjizarama i galerijama, u soku je bio kako izgleda tamo. Distopija 100%. Psa nismo iz kola vadili da ne bi stao na trotoar. Toliko je lose.Pomenuo sam već mazohizam u prvom postu... Što je HN, ma i većina CG primorja u sezonu. Kao i LA po svoj prilici.Ja izliječen od toga. Nemam više volje za to. Pregoreo svaki emotivni angažman vezan za lokaciju.
October 22, 2025Oct 22 3 hours ago, milfisland said:Pomenuo sam već mazohizam u prvom postu... Što je HN, ma i većina CG primorja u sezonu. Kao i LA po svoj prilici.Ja izliječen od toga. Nemam više volje za to. Pregoreo svaki emotivni angažman vezan za lokaciju.U potpunosti te razumem. I divim u jednu ruku kako si to presekao. Ponekad je lakse da nemas nekretninu negde.
October 23, 2025Oct 23 11 hours ago, milfisland said:Meni je CG primorje bila opcija dok su đeca mala, jer za neku frku imam njihove doktore na sat dva vožnje od ljetovanja. stvari, ovo je bila gospođina frka.Sad, CG primorje u sezoni ima smisla na potezu Krimovica-Rose, i na jugu malo oko Kruča, par KM gore, dolje.Ostalo mi je preveliki krkljanac na svaki način.Elem, meni je sezona svakako crnjak teški, a sa druge strane, van sezone CG primorje bude sasvim OK. Posebno kada naiđeš na neke povoljne pakete u hotelima koji imaju dobar spa pa ga baš iskuliraš, išetaš se npr. uz more na potezu Stari Grad pa ćeraj do kraja Kamenova uBudvu.Ljeti, od 10 do neđe 6, svakako je tolika vrućina da se i na more ode sjedat POTKLIMU da se ladiš (a grijemo se ZDRVIMA). Zbog toga mi je planina zakon.Let avionom nije 20 minuta no makar 45, ali da ne sitničarimo. Iz Beograda si otprilike u Solun taman kad i uBudvu kolima. A na Halkidiki, kad i u HN (koliko u sezonu treba of BD). A more i plaže su smiješne kod nas u odnosu na Grčku. Još kad se ode u jun kad nije tolika gužva, a dan skoro do 10 po njihovom satu. Uz to, ozbiljno jeftiniji.Otprilike ukapirah da je ovdje jedan kružok koji je emotivno vezan za HNi to mi je OK. Kao što je Ok da se meni ne dopada.Predaleko mi, za sličnu vrijeme sam negdje oko Dubrovnika. Brže mi je do Ade i povratak preko Škodre uz nekoga zapečenoga brancina na Jezero. Nije mi za dnevnu varijantu iz PG.E da, i glede kafe i pogleda na ulaz u Boku. Pogled na more je u CG veoma privremena stvar izuzev ako nisi na neku stijenu.Prijatelji su mi imali pogled na ulaz u zaliv, kuća iznad magistrale i Igala. Sad imaju pogled u balkone stambene zgrade.Na kraju, boravili ste i vidjeli cijene. Ako vam je to OK odnos para i muzike, onda u redu. I u markete i u lokale i naPlažu.A što se samo priča o primorju?Moja ćerka(16 godina) nikad nije bila u CG, jer ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da zaradimo neku boleštinu od nedostatka kanalizacije dole, nemamo toliko vremena da nam propadne leto.Ali zato Žabljak, Cetinje, Njeguši, Skadarsko jezero...malo je reći da sam se uželeo.
October 23, 2025Oct 23 11 hours ago, milfisland said:Let avionom nije 20 minuta no makar 45, ali da ne sitničarimo. A more i plaže su smiješne kod nas u odnosu na Grčku. Još kad se ode u jun kad nije tolika gužva, a dan skoro do 10 po njihovom satu. Uz to, ozbiljno jeftiniji.Sve stoji, osim boldovanog. Lezaljke na plazi jesu ozbilno jeftinije, apartmani na Halkidikiju nisu jeftiniji. Ogromna prednost u CG je sto su apartmani opremljeni da se u njima stvarno komotno boravi. Ves masina, peskiri u kupatilu, u kuhinji i rerna i mikrotalasna i mikser i kuvalo.... Na Halkidikiju u istom cjenovnom rangu jos nisu dobacili do nivoa da stave zavjesu oko tus kabine, a u kuhinji nude reso sa jednom ringlom, dve solje, dva tanjira i dve kasike. Ponekad bez tople vode u kuhinji.
October 23, 2025Oct 23 Ja sam bila prestala svojevremeno u CG da idem zbog tih koznih oboljenja sto se dobije od kanalizejsna, tamo negde od kraja 90ih pa do nedavno.Ali - sad manje plivamo u samom moru jer deca imaju bazene, jedan je sa morskom vodom - sve bude ok.Odemo ponekad i na plazu, nije bilo problema ovih zadnjih par godina ni tamo.Manje bitno ali tu je i jezik, a ovaj moj sin se narocito raduje kad se konobari obrate pre njemu nego meni jer je junacina.Ko voli savrsenu cistocu tu je plaza na ostrvu Sveti Nikola, al videli smo murine da znate.
October 23, 2025Oct 23 Murine ima i u boki, svuda gde je kamenjar.Sramota je da otkako znam sebe oni nisu u stanju kanalizaciju da srede. 50 godina!! Umrecu jebote oni ce i dalje da ispustaju pri plazama. Svake godine ode mi jedan danna njihov virus. Jedini dan u celoj godini da mi nesto fali. Jos ja dobro prodjem kako ostali po vise danaMeni je to sve ispod kuce zgodno, al verovatno cemo od sledece hotel plaza ili kopas. Rose idu samo na pocetku i kraj sezone kada nije guzva i na njivice idemo bar 4-5x. Preskocila sam zanjice ove godine ali smo rentali camac pa kruzirali i kupali se gde smo hteli. Isli i do neprijatelja hrvata 😂...ma najlepse more je jadransko more.Moji svi grcka i albanija. Gejovci mi svi idu u albaniju, uzivaju. Volela bih da im posetim primorje i hranu probam.Za tinejdzere, studente cg primorje leti je raj. Prvo sto je sigurno, drugo svaku noc imaju neke koncerte, imaju jedno setaliste gde se upoznaju, par interesantnih mesta za razlicite profile (od narodnjaka do urbanih), mogu da puse, piju, bleje po parkovima, nasi su 😁Tvoje dete 16.godina ako voli prpovod, najlepse ce se provesti u cg. Garantujem ti. Za mladje je idealno. Edited October 23, 2025Oct 23 by mustang
October 23, 2025Oct 23 2 hours ago, mustang said:Murine ima i u boki, svuda gde je kamenjar.Znak čiste vode. Sramota je da otkako znam sebe oni nisu u stanju kanalizaciju da srede. 50 godina!! Umrecu jebote oni ce i dalje da ispustaju pri plazama. Svake godine ode mi jedan danna njihov virus. Jedini dan u celoj godini da mi nesto fali. Jos ja dobro prodjem kako ostali po vise danaOd kad vozim, kroz Zeleniku sam zatvara prozore kad nabači smrad.Generalno, na Primorju se to rešava, ali mnigo polako. Evo Budva uz svu korupciju, a Tivat normnalno dobiše postrojenja za preradu otpadnih voda. Problem je što je povećan broj smještajnih jedinica "apartmana, hotela, stanova whatever" x3 na istu infrastrukturu. Šta je moglo poći naopako izuzev urbanističkog pakla, saobraćajnog pakla i parkinga kao misaone imenice?Pa u kanalizaciju sere 2-3x više ljudi nego što joj je kapacitet. I ode neprerađena kaka u more.Gleda sam đe fekalnu kanalizaciju iz zgrade odma sprovedu u atmosfersku kanalizaciju. I ne samo na Primorje.2 hours ago, mustang said:Meni je to sve ispod kuce zgodno, al verovatno cemo od sledece hotel plaza ili kopas. Rose idu samo na pocetku i kraj sezone kada nije guzva i na njivice idemo bar 4-5x. Preskocila sam zanjice ove godine ali smo rentali camac pa kruzirali i kupali se gde smo hteli. Isli i do neprijatelja hrvata 😂...ma najlepse more je jadransko more.Moji svi grcka i albanija. Gejovci mi svi idu u albaniju, uzivaju. Volela bih da im posetim primorje i hranu probam.Albanija ti dođe neka Crna Gora otprilike. Malo Ćamil i Saranda odskaču. 2 hours ago, mustang said:Za tinejdzere, studente cg primorje leti je raj. Prvo sto je sigurno, drugo svaku noc imaju neke koncerte, imaju jedno setaliste gde se upoznaju, par interesantnih mesta za razlicite profile (od narodnjaka do urbanih), mogu da puse, piju, bleje po parkovima, nasi su 😁Tvoje dete 16.godina ako voli prpovod, najlepse ce se provesti u cg. Garantujem ti. Za mladje je idealno."Tata mi ćemo naredno ljetu SAME uBudvu". Rečenica koja je u meni probudila Nikola Koju iz Anđela 2. Sad je muljam da je najbolje da radi i da je pošaljem kod nekog od klijenata u hotel da radi. Da tu bude makar dijelom na oko.
October 23, 2025Oct 23 pobogu, 10 g boka i budva imaju fabrike za preradu otpadnih voda.kraj igala nema kolektor, dio rivijere u hn ima problem. ostalo je ok.u zivotu se nisam okupala na tzv blatnoj plazi u igalu, dovoljno je ukljuciti mozak i shvatiti da je more tamo zagadjeno.ali, kontra popularnim predstavama i legendama o masovnim koznim oboljenjima i trovanjima, voda je jako loseg kvaliteta tamo gdje izgleda najcistije, na izlazu iz zaliva, kod mamule jer tako diktira morska struja. tamo je sad velelepni hotel podignut u bivsem zatvoru gdje su u ww2 robijali roditelji i danas zivih ljudi, a i poneki zivuci starac. projekat partizana iz dps-a, valorizacija mrskog herceg novog kroz kulturu sjecanja, je li. nek im bar bakterije jebu mater lopovsku, i njima i gostima kojima je ok da tamo borave, kad mi nismo dovoljno. Edited October 23, 2025Oct 23 by morgana
October 23, 2025Oct 23 Ja sam par godina išao u Budvu, Bečiće... nikad ništa od stomačnih virusa, a pio sam česmovaču. Možda je količina rakije koja se takođe trošila anulirala eventualne tegobe ?