malkin Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 (edited) @Uini Dos Passos "USA Trilogy" Edited April 7, 2015 by malkin
Budja Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Meni epizoda nije legla. Suvise toga je back to square one.
stajebrebilo Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 +1 Ovako mogu da vrte do prekosutra i da im sminkeri prave bore i farbaju kosu u sedo. Bojim se da ce kraj da bude bljak fail.
Ryan Franco Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 (edited) Odlična epizoda. Ova sezona izuva kvalitetom. Greota Kenovog propuštenog izlaska ali biće prilike. edit: Hoću reći, očekujem da na kraju prelomi dalje od biznisa. Nekako se previše lik vrti po seriji i odudara od habitata u kojem prebiva da bi ostatak serije proveo u ovoj ulozi. Bar se nadam. Morgana i Dionizije su odlično sumirali ove linčovske momente. Svaka čast. Edited April 10, 2015 by McCabe
morgana Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 (edited) previse izravna simbolika, art/advertajzing veza prerazradjena, pa donekle i rodni statusi. vidjecemo u narednim epizodama kako to funkcionise u sirem kontekstu, smjer je jasan ali mozda intenzitet dobije smisao. dajana i don je trebalo da imaju 30% manje vremena na ekranu da bi prenaglasen kostim, referiranje na noar epohu a onda i zensku mitologiju imalo puni smisao (ono gdje taj narativ valja je ideja mit i umjetnost kao neminovni advertajzing) volim kako se zavrsila epizoda sa umjetnicom u odijelu. kao nevolitelj megan i mrzitelj meganine predosadne izvjestacene majke, dobila sam zadovoljenje. veoma izravno je pokazano ono sto je i do sada nagovjestavano: megan je uspjesna samo u njegujucem kontekstu. to je ok poenta i dosta je univerzalna. volim sto se tice francuza komunista i njihovih nasljednika. vive la amerique! Edited April 13, 2015 by morgana
Dionysos Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 (edited) кад помену крај, има добар контраст између прве и последње сцене, поглед на бети и њену породицу, живот какав дон жели и крај са уласком у празан стан, тј. његова реалност... нисам укапирао сцену са доктором у лифту, односно поенту исте такође, још увек нисмо видели сали... Edited April 13, 2015 by Dionysos
Dionysos Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 (edited) https://medium.com/@evanengel/the-mad-men-spoiler-hidden-in-a-museum-exhibit-9cb11d8c081f :0.6: Edited April 13, 2015 by Dionysos
malkin Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 pa da, nismo videli Seli, ali važno da su uveli Dajanu Kiton, Stenovu seksi medicinsku sestru, Meganinu sestru... na 4-5 epizoda pre kraja baš su mogli da olabave sa novim likovima.
morgana Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 a ja mislila da sam mozda potisnula postojanje meganine sestre prejadan lik
Dionysos Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 јуче прочитао неку обзервацију на редиту о неколико чудних сцена са доном из ове епизоде, што више размишљам бизарније ми делују поређане од најнормалније до најбизарније, а такође и хронолошки: 1) када син пита дона да направи милкшејк хенрију па дон одговори да му може он дати свој након чега видимо да је у посуди остало довољно за још једну чашу 2) дон разговара са конобарицом и каже јој како ће доћи он до ње, следећа сцена у оделу долази до врата свог стана и она је ту 3) састанак са меган, улази у собу говорећи како му је адвокат био иза леђа, али адвокат се никад не појави тамо помињу и разговор са питом око одласка на голф, али он м, иако јесте необичан, није толико spooky као ове три сцене није да верујем у теорије да је дон већ мртав, али узимајући у обзир педантност вајнера и осталих када су детаљи у питању све ми је ово, па... чудно, попут ствари које се дешавају у сну...
morgana Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 (edited) vec i mitologizacija koju imamo je dzejkob i crni iz losta, ako je don mrtav, vajneru ce neko jebat mater zesce nego lindelofu :D edit, nije mrtav kul mi je sto u istoj epizodi umire rejcel, donov savrseni zenski par i pojavljuje se dajana, dikov savrseni zenski par Edited April 14, 2015 by morgana
Weenie Pooh Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 Kako iz te tri sitnice dolazite do zaključka da je već mrtav, ja nemam pojma. Ona D. B. Cooper ideja za rasplet je milion puta bolja i smislenija.
keksi krem Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Gde je nestala ona preslatka crnkinja Dawn, nema je u ove dve nove epizode, zar je nije Joan odabrala za svoju zamenu na poziciji direktorke osoblja, bila je redovna u prvom delu sedme sezone...
Recommended Posts