Jump to content
IGNORED

Mad Men

korindjar

Recommended Posts

Posted
ma ja se skroz slažem sa tobom ali em što je greota ne iskoristiti više taj ad milje, em što je evolucija dona i pegi prikočena do maksimuma.
slazem se potpuno. napisala sam da ga treba gledati kao sukob staro/novo vise iz iskustva sa proslom sezonom, nego po sopstvenim preferencijama.meni je poster ok, ne mogu da kazem da ne lici na fotografiju 9/11 ali potpuno ide uz spicu koju gledamo vec petu godinu.
Posted (edited)

Zar nije i u spici padanje sa zgrade?@mMislim da smo o tom old vs. new vec pricali oko study grupa i toga da li don kasni za vremenom. Ja opet ne mislim da je to slucaj, ali sada vidim da ne bismo vodili ovu raspravu da je don lepo povezan sa svojim vremenom :DOn je ipak neko ko je vrhunski dobar u svom poslu, pa time i kao neko ko vodi promeneZa ovo ostalo se naravno slazem.Al dobro da smo se slozili svi da je morala biti bolja konekcija sa kulturnim promenama tog vremena. To je vec velika manjkavost koju ja ranije nisam video dok je louis ne pomenu.Sad kada pogledam to je jedan od koraka koji je falio medmenima da dodju do kvaliteta 1 Soprana (ako izuzmem 4. sezonu naravno).Btw sada sam u blicu citao da je january jones rodila dete (ne zna se ko je otac) i kasnije jela posteljicu zbog vitamina. A ko oce da gleda jos january tu su three burials of melquiades estrada, dobar film. Ona kao trailer park domacica.E setio sam se sta mi je falilo kod Betty. Serija je dosta plasticno prikazuje, ali mi nedostaje neki njen momenat slabosti i kraha zarad dodavanja ljudskog na njen lik. Scenaristi su imali malo ljubavi i razumevanja za nju.

Edited by korindjar
Posted (edited)

meni poster vise lici na think small nego na ista drugo. i na spicu, naravno.

Edited by morgana
Posted
... da li don kasni za vremenom. Ja opet ne mislim da je to slucaj, ali sada vidim da ne bismo vodili ovu raspravu da je don lepo povezan sa svojim vremenom :DOn je ipak neko ko je vrhunski dobar u svom poslu, pa time i kao neko ko vodi promene
prve trenutke nepovezanosti sa novitetima u profesiji primetno vidimo kod dona tek u protekloj sezoni. mozda gresim, ali ne bih olako blatila scenariste. vrlo je moguce da je to smisljeno i uradjeno jer se tu don potpuno gubi. osim toga sto je jos davno izgubio svoj prvobitni identitet, ovde na neki nacin ponovo gubi sebe i privatno i poslovno, a cini mi se da ce biti back on his horse ove sezone.o nepovezanosti sa epohom, pak nemam neki stav jer prosto ne znam dovoljno o tom periodu pogotovo ne iz ugla advertajzera. moguce da si u pravu...
E setio sam se sta mi je falilo kod Betty. Serija je dosta plasticno prikazuje, ali mi nedostaje neki njen momenat slabosti i kraha zarad dodavanja ljudskog na njen lik. Scenaristi su imali malo ljubavi i razumevanja za nju.
same here, ni malo ljubavi, samilosti i saosecanja za betty od strane kreatora, pa ni od nas. Doduse, to sto je bitchy i hladna ni u jednom trenutku ne navodi na sumnju da je slaba i jadna :D Ono sto nam kod nje fali (tj meni ne fali, ali ga nema) je da pokusaju da je opravdaju da bi poceli da se saosecamo sa njom. ja se nadam da toga nece ni biti. Meni je ona dosta realna i zaista mogu da zamislim da kao takva postoji i da je prosto savrsen primer nepodnosljive osobe
Zar nije i u spici padanje sa zgrade?
meni poster vise lici na think small nego na ista drugo. i na spicu, naravno.
identicno kao sa spice, aluzije na 9/11 od strane raznih su smesne!
Posted (edited)
prve trenutke nepovezanosti sa novitetima u profesiji primetno vidimo kod dona tek u protekloj sezoni. mozda gresim, ali ne bih olako blatila scenariste. vrlo je moguce da je to smisljeno i uradjeno jer se tu don potpuno gubi. osim toga sto je jos davno izgubio svoj prvobitni identitet, ovde na neki nacin ponovo gubi sebe i privatno i poslovno, a cini mi se da ce biti back on his horse ove sezone.o nepovezanosti sa epohom, pak nemam neki stav jer prosto ne znam dovoljno o tom periodu pogotovo ne iz ugla advertajzera. moguce da si u pravu...
ne mislim da su išta smišljali jer nažalost ova serija negde od sredine četvrte sezone praktično i prestaje da postoji zbog odlaska polovine produkcionog tima i iskreno ne mislim da išta posle ima smisla komentarisati. čak su da isprate vreme i ubacili ovu ribu za study groups. ali problem je ovde što se ne vidi uticaj pokreta koje je louis naveo, a čiji se uticaj smatra za ključan.inače, taj deo kada se don raspada je meni neverovatno loše urađen, a pogotovo što nije u skladu sa onim kako su ga izgradili (vidi podnaslov topika)
same here, ni malo ljubavi, samilosti i saosecanja za betty od strane kreatora, pa ni od nas. Doduse, to sto je bitchy i hladna ni u jednom trenutku ne navodi na sumnju da je slaba i jadna :D Ono sto nam kod nje fali (tj meni ne fali, ali ga nema) je da pokusaju da je opravdaju da bi poceli da se saosecamo sa njom. ja se nadam da toga nece ni biti. Meni je ona dosta realna i zaista mogu da zamislim da kao takva postoji i da je prosto savrsen primer nepodnosljive osobe
znaš kako, fali mi samo jedna scena kada ona brizne u plač oseti se nemoćnom ili neki smisleni uvod koji bi trebao da prethodi njenim delima (koliko se sećam onda počinje da puca u golubove iznenada). čak i da je zla to mora da bude smisleno urađeno i da njene reakcije budu logične sa odgovarajućim uvodom. ovako imaš robota od lika. Edited by korindjar
Posted (edited)
ne mislim da su išta smišljali ... iskreno ne mislim da išta posle ima smisla komentarisati. inače, taj deo kada se don raspada je meni neverovatno loše urađenovako imaš robota od lika.
:D da li ces gledati novu sezonu i zasto? self-flagellation nije prihvatljiv odgovor.btw. oko koliko sati se obicno moze kupiti epizoda? Edited by lostfanforever
Posted

evo malo oko study groups

`Mad Men' and the Odd Power of Focus Groups: Echoes"Mad Men's" Faye Miller is the female embodiment of the best-known motivational researcher of the postwar era, Ernest Dichter. From the 1940s through the 1980s, Dichter ran a number of consulting firms dedicated to M.R. The most famous was the Institute for Motivational Research, established in 1955. Over the years, his clients included major businesses such as Chrysler, DuPont and Procter & Gamble.Dichter's approach was rooted in a deep intuition and a keen understanding of basic human needs, rather than scientific method or quantitative analysis. He knew that people use objects to express their identities, and he recognized that objects hold different meanings for different people. Factors such as income, social position, race, gender, age and ethnicity all figured into his qualitative analysis of what consumers revealed in the focus groups. In defense of his touchy-feely techniques, Dichter often said, "Insight is my answer."His insights proved invaluable to companies that wanted to imbue their brands with "personalities." Dichter famously helped Exxon to understand that drivers would love the idea of a tiger in their tank, and advised Mattel on the introduction of the Barbie doll. He told the readers of his newsletter about the gendered attributes of food, and encouraged them to promote tea to women and coffee to men.While studying clothing for DuPont, he coined the term "Peacock Revolution" to describe the casual menswear that originated with Pierre Cardin in Paris and was adapted in the U.S. by blue-collar workers who liked tight, flashy clothes -- much like John Travolta in "Saturday Night Fever."He helped General Mills see why Betty Crocker cake mixes should require the addition of an egg; it was important to interject a bit of creativity into the industrialized kitchen. And he explained the homemaker's desire for creative expression by associating the egg with women's reproductive capacities. :lol: Dichter's intriguing ideas about fantasy and whimsy, and his Freudian references to sex and emotion, attracted both journalists in search of snappy quotes and plenty of critics.Magazines such as Time, Newsweek and Business Week described Dichter as the man who could look inside the consumer's head and unlock the subconscious longings that motivated his behavior.Vance Packard made Dichter one of the main protagonists in "The Hidden Persuaders," an international bestseller, published in 1957, that lashed out against American consumer culture and Madison Avenue's role in creating desires. Packard told readers that Big Brother was watching them, aided by motivational researchers who were trying to figure out why they bought what they did.Dichter's career peaked in the mid-1960s -- about the time the Pond's Cold Cream scene takes place. Like everything in the marketplace, Dichter's style of ad-hoc M.R. was in many ways eclipsed as computerization moved quantification to the foreground.But he left an indelible mark on Madison Avenue. And clearly, if "Mad Men" is any indication, his ideas still wield a powerful influence on popular culture.
http://www.bloomberg.com/news/2012-03-22/-mad-men-and-the-odd-power-of-focus-groups-echoes.html
Posted (edited)

citiracu sebe, ne da je prebitno samo po sebi

mislim da su ta istrazivanja krenula ranije, ali fakat donovo nipodastavanje psihologije daje na dinamici. malo razvlacenja radnje (tj taj eventualni anahronizam) nije bitna stvar. ipak treba izgurati ovu sezonu a mozda i jos par.
nego da bih se objasnila kad smo vec pominjali kako smo pominjali odnos staro/novo i neprilagodjenost vremenu - ja na to gledam u okvirima serije tj radnje a ne istorije advertajzinga (koju doduse volim vise no sto je poznajem)al da znas korindjare da smo se slozili jos u toku prosle sezone oko toga da je trebalo vise forsirati subkulture i drustvene promjene u serijiuzasno mi se vuce rapidser, skidam epizodu vec dva sata i treba da cekam jos dva Edited by morgana
Posted
uzasno mi se vuce rapidser, skidam epizodu vec dva sata i treba da cekam jos dva
Daj link priti pliz, ne mogu da nadjem nigde.
Posted

"why don't you sing like her? -why don't you look like him?"fino je pocelo.

Posted
uzasno mi se vuce rapidser, skidam epizodu vec dva sata i treba da cekam jos dva
Kakav rapidshare, to je sad ograničeno na 30kb/s za ne premium usere.
Daj link priti pliz, ne mogu da nadjem nigde.
www.eztv.it -> show list i skidaš šta ti treba, jako brzo i jako efikasno (dakle, skine sve :lol: ).
Posted

uh, sjajna epizoda! smejao sam se svakog minuta žurke! i scene sa dzoaninom bebom u SCDP-u.

Posted (edited)

i meni bas dobra! pogledam jos jednom sutra pa onda detaljno... ovako, na prvu loptu - sjajno!totalni zaoket kod nekih likova (megan), odlican obrt na relaciji pit-don i zahuktavanje izmedju pita i roger-a, koji je bio maestralan celu epizodu!

Edited by lostfanforever
Posted (edited)
Kakav rapidshare, to je sad ograničeno na 30kb/s za ne premium usere. www.eztv.it -> show list i skidaš šta ti treba, jako brzo i jako efikasno (dakle, skine sve :lol: ).
ne skida se efikasno jer rano ujutru ne moze da se nadje link. rapidshare prije izidje. dakle, rls.log i warez-bb su bolji od eztv.it :Dsa akcentom na wupload fajlove, kojih ovoga puta nije bilo a fakat se brzo skidaju

o epizodi imam podijeljeno misljenje, bilo je duhovitosti, ali i dosadnosti i naravno sapunjavosti, kriza srednjih i starijih godina u medmen likova ovako pojacano prikazana me zanima taman kolko i dr hausova veza sa dr kadi, dakle nikoliko, no cinjenica je da je logicna a i da smo je i do sada gledali (i da ce da izrodi tenziju i neciju kreativnost). uostalom, vjerovatno zavrsi brzo, rodzeru je nova zena vec dojadila (to mi je bio dobar momenat) i konacno krenemo dalje, na mladjima svijet ostaje i sl.dobra je bila seksi megan u mini suknji.svidjelo mi se kako je zakljucena epizoda.beti mi je falila, i cijeli taj domaci seting.edit: zaboravih, priznanje dona da je dik mi je ok, bilo je krajnje vrijeme da se to malo relaksiramuzika u seriji i dalje rula.i sad nesto mislim, uz svu sapunjavost, ipak serija dobro prikazuje tranziciju 60tih, vidimo po onim momcima sto bacaju papirne kese sa vodom na crnce koja se ogromna promjena paradigme desila tada i koliko je rasizam bio i stvar centra grada i profesija koje su po svojoj prirodi propulzivnije, a ne samo predgradja i provincije. zene crnkinje hrabre i ponosne :Dsvidja mi se samouvjerena pegi i borbeni pit. vec su se etablirali u poslu i to se vidi u njihovom ponasanju.nacelno uvodima u sezonu ne gledam u zube previse.isuse. samo dodajem. krajnje je vrijeme da zakljucim post.

moron sam sto nisam odmah sve stavila u spojler, izvinjavam se

Edited by morgana
Posted

Ja cu samo da kazem njam :P za celu epizodu. Pojesce me neizdrz cekajuci sledece.