Zabalujev Posted January 2, 2020 Posted January 2, 2020 Mislim da je ovaj hotelski Mona, tviter opis kaže da je hotelijer. Ja ga prvi put primetio onomad kad se sa Šutanovcem raspravljao oko minimalca. Inače nemam ništa protiv kućerine u Belom potoku, ako bi ovaj tajkun kao izvorni tajkuni izgradio železničku mrežu oko Beograda da mi omogući da za pola sata budem na poslu u gradu. Naravno, sve tržišno i bez subvencija. Slobodno nek primeni to svoje u praksi, al prvo nek podmentne svoju guzicu i kasu.
gospa buba Posted January 2, 2020 Author Posted January 2, 2020 chekaj pa oni dadoshe onom turmraku pare da zida hotel jer pomazu turizam, a ovom mucheniku i dalje nishta u stvari? sent from bubamoto
renne Posted January 2, 2020 Posted January 2, 2020 reče u prednovogodišnjem intervjuu mladunče od mone "novac nije ono što čoveka čini srećnim"
gospa buba Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 bukvalno ne vidim kraj sopstvene terase od magle koja toliko smrdi na ugalj kao da ceo novi beograd lozi. a znamo da to nije tachno. shtipa za ochi i blokira grlo momentalno. da li postoji neko u drzavi ko moze da objasni ko gori i shta gori i gde. ovo nije bilo nikad i nije normalno sent from bubamoto
Ravanelli Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Ugalj u tentu i kostolcu Dizel i benzin u motorima
pbg12345 Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 On 30.12.2019. at 13:43, Ravanelli said: ovo je baš ozbiljno ako se desi. ima par pitanja ako neko zna: - da li ovo dolazi do NBG? - da li se gasi toplana na NBG ili neke druge po gradu? - da li nam svima bojleri idu u penziju (nemam pojma da li to može sa ovim instalacijama po zgradama)? - da li će nam biti manji računi za grejanje kada se otplati taj kredit (jer mi finansiramo izgradnju ovoga)? zar nije zakljuceno da je to neprofitabilno? da su isuvise veliki gubici na tu razdaljinu da bi investicija bila opravdana? jedno vreme taj "projekat" se kotirao visoko na listi promasaja i ulupanih para slobine vlasti secam se da dok je bila aktuelna ta prica i marka zvaka imala emisiju posvecenu tome (prvenstveno cevima na nbg strani) da li se zna jel radjena neka nova studija koja pokazuje opravdanost projekta ili je ovo samo jos jedna sarena laza sns vlasti?
kud u maglu Simoviću Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 to je bilo za ćokijevog vakta kopano, pa su zaključili da je skupo jer su morale da se ugrađuju neke pumpe koje bi održavale toplotu vode koja dolazi iz tenta sad valjda nije skupo, kinezi će (se)ugraditi pumpe
pbg12345 Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 ma znam da je gradjeno u sps vreme ali je posle u doba dos makar jednom bilo aktuelizovano i tad je zakljuceno da je neisplativo nekako sumnjam da bi ta d(o)s ekipa propustila takvu mogucnost za ugradnju da im zaista nije bilo jasno da ce to biti bacanje para u bunar sad, ako je ovo jos jedna sns sarena laza ni po jada ali ako zaista krenuo sipati (i krasti) novac u to, a jeste neisplativo to ce biti bas ozbiljan zajeb nije to neka mala i bezacajna investicija
beta Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 (edited) nema to veze sa sns-om mada oni svakako trljaju ručice i maštaju o cikilionima rsd u gradskoj kasi. Edited January 3, 2020 by beta kentauri
gospa buba Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 Ugalj u tentu i kostolcu Dizel i benzin u motorimajeste, prvi put u poznatoj istoriji sent from bubamoto
pbg12345 Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 24 minutes ago, beta kentauri said: nema to veze sa sns-om mada oni svakako trljaju ručice i maštaju o cikilionima rsd u gradskoj kasi. kako mislis nema veze sa snsom? pa desava se sad, kad oni drze sve poluge vlasti u rukama kome ce pare u dzep ako ne njma? nego na stranu to, da li si upoznata jel radjena neka nova studija za taj projekat? da li je to ekonomski isplativo? uopste tehnicki izvodivo? posto je prilicna udaljenost da li ce se voda eventualno morati dogrevati na nbg strani ili moze stici do cilja sa odgovarajucom temperaturom?
beta Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 (edited) pare idu u grad i onome ko gradom upravlja. danas su oni a sutra, nadam se, neki pametniji i manje alavi. uostalom, treba vremena da se toplovod izgradi a treba da prođe i nekih 10 godina da bi se investicija isplatila tako da je pitanje kome će ići kajmak. realno, strategija razvoja grada je da se iskoriste svi izvori energije kako bi se smanjila potrošnja energenata iz uvoza. postojeći kapaciteti toplana su ograničeni ne samo tehnološki nego i fizički. što se tiče tehnologije, nije moguće izgraditi 27km cevi i ćerati vodu bez pumpnih stanica usput. Edited January 3, 2020 by beta kentauri
Frank Pembleton Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Tako sam i ja skapirao ono "prošlo" odustajanje.Krenulo se jako ali kad se videlo šta sve ide uz to odustalo se, mada realno ko zna zbog čega se odustajalo, svega smo se nagledali... ... Shiit has hit the fan...
gospa buba Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 pa moze li dogrevanje da se isplati?sent from bubamoto
kud u maglu Simoviću Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 samo ako će da ih dogrevaju u ložionicama gde spaljuju stare gume ili korišteno ulje iz transformatora drugo se ne isplati
Recommended Posts