Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted

Farbanje pločica u kupatilu? Jel imamo neka iskustva? Nešto se razmišljam, mnogo jeftinija varijanta nego da razbijem sve. Pri tom su relativno skoro stavljene al me boja tamno plava ubija, još su preko celih zidova. 

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

676

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

radije bih prelepio nove pločice preko starih. postoje dobri lepkovi za tu svrhu. bojim se da će ti se vremenom boja ljuštiti.

• Hvala 1
Posted

To i mene brine, pogotovo što se i za održavanje kupatila koriste hemija, da se ne upropasti sve posle godinu dana. Prelepljivanje je isto opcija.

Posted

Tapete? Duple pločice će da smanje kupatilo

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
22 minutes ago, mlatko said:

Tapete? Duple pločice će da smanje kupatilo

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

pločice su debljine pola santimetra. znači, 1.5 cm po dužini i širini. treblo bi da je nebitno. sem ako je kupatilo baš minijaturno.

Just now, Krošek said:

pls no plocice preko plocica

što?

Posted

jednostavno mi daje neki los osecaj. 

Posted

kada je junior pazario stan, pločice su bile baš šit. posebno što su bile lepljene malterom, pogačama, loše zalivene pa kad sam probao da ubušim rupu za tipl, uletelo se u prazninu. a i ružne su bile. nije bio nikakav problem nalepiti nove preko postojećih.mislim da je danas cerezit 16 dovoljan. nisam siguran, sigurno ima svačeg. za priključke, ek-ventile i ekscentre za bateriju jednostavno sam ubacio nastavke (što preporučujem)  sve je ispalo OK.

• +1 1
Posted

jednostavno je losa energija. ja bih samo razmisljao o tim slojevima plocica. 

Posted
6 hours ago, Remi said:

Farbanje pločica u kupatilu? Jel imamo neka iskustva? Nešto se razmišljam, mnogo jeftinija varijanta nego da razbijem sve. Pri tom su relativno skoro stavljene al me boja tamno plava ubija, još su preko celih zidova. 

Radio to nekoliko puta.

Veliki posao i dosta skupo.(Mislim na boje)

Naravno dosta vremena ode na pripremu.Pa pet godina ce sigurno trajati.

Uglavnom se koriste tikurilini proizvodi

Otex kao pramjer i luja kao boja.

• Hvala 1
Posted

Zavisi koju farbu i u koliko je slojeva naneta.U principu može,moraš malo da eksperimentišeš sa granulacijama,ali odradiće posao.

• Hvala 1
Posted (edited)
Just now, Bambula said:

Zavisi koju farbu i u koliko je slojeva naneta.U principu može,moraš malo da eksperimentišeš sa granulacijama,ali odradiće posao.

hvala :)

ne znam koja je farba, stara su vrata i mislim da tu nema nesto mnogo slojeva

Edited by morgana
Posted (edited)

Ako je tako onda prvo probaj nekom finijom granulacijom,dok ne pokaže šta je tačno ispod,pa po potrebi menjaj granulaciju.

I naravno bez pritiska već pustiš mašinu da sama radi,da izbegneš ukopavanje i riseve koji su kasnije noćna mora za sanaciju,a da izgleda koliko toliko lepo.

Edited by Bambula
  • +1 1
  • Hvala 1