Remi Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 Farbanje pločica u kupatilu? Jel imamo neka iskustva? Nešto se razmišljam, mnogo jeftinija varijanta nego da razbijem sve. Pri tom su relativno skoro stavljene al me boja tamno plava ubija, još su preko celih zidova.
đorđe geprat Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 radije bih prelepio nove pločice preko starih. postoje dobri lepkovi za tu svrhu. bojim se da će ti se vremenom boja ljuštiti. 1
Remi Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 To i mene brine, pogotovo što se i za održavanje kupatila koriste hemija, da se ne upropasti sve posle godinu dana. Prelepljivanje je isto opcija.
mlatko Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 Tapete? Duple pločice će da smanje kupatiloInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
đorđe geprat Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 22 minutes ago, mlatko said: Tapete? Duple pločice će da smanje kupatilo Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk pločice su debljine pola santimetra. znači, 1.5 cm po dužini i širini. treblo bi da je nebitno. sem ako je kupatilo baš minijaturno. Just now, Krošek said: pls no plocice preko plocica što?
đorđe geprat Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 kada je junior pazario stan, pločice su bile baš šit. posebno što su bile lepljene malterom, pogačama, loše zalivene pa kad sam probao da ubušim rupu za tipl, uletelo se u prazninu. a i ružne su bile. nije bio nikakav problem nalepiti nove preko postojećih.mislim da je danas cerezit 16 dovoljan. nisam siguran, sigurno ima svačeg. za priključke, ek-ventile i ekscentre za bateriju jednostavno sam ubacio nastavke (što preporučujem) sve je ispalo OK. 1
Krošek Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 jednostavno je losa energija. ja bih samo razmisljao o tim slojevima plocica.
Блок_64 Posted April 26, 2022 Posted April 26, 2022 6 hours ago, Remi said: Farbanje pločica u kupatilu? Jel imamo neka iskustva? Nešto se razmišljam, mnogo jeftinija varijanta nego da razbijem sve. Pri tom su relativno skoro stavljene al me boja tamno plava ubija, još su preko celih zidova. Radio to nekoliko puta. Veliki posao i dosta skupo.(Mislim na boje) Naravno dosta vremena ode na pripremu.Pa pet godina ce sigurno trajati. Uglavnom se koriste tikurilini proizvodi Otex kao pramjer i luja kao boja. 1
morgana Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 https://uradi-sam.rs/brusilice/brusilica-vibraciona-150w-bos-1503-bavaria.html ova brusilica mi je ranije preporucena na forumu ali sada u opisu na sajtu vidim da je dobar izbor ako nije nuzno potpuno uklanjati boju ili slojeve laka sa drveta. meni je potrebna da bih sredila sobna vrata. da li ce mi biti ok ili da trazim drugi model (i koji)? ne bih od toga pravila karijeru tj nece biti heavy duty.
Bambula Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 Zavisi koju farbu i u koliko je slojeva naneta.U principu može,moraš malo da eksperimentišeš sa granulacijama,ali odradiće posao. 1
morgana Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 (edited) Just now, Bambula said: Zavisi koju farbu i u koliko je slojeva naneta.U principu može,moraš malo da eksperimentišeš sa granulacijama,ali odradiće posao. hvala ne znam koja je farba, stara su vrata i mislim da tu nema nesto mnogo slojeva Edited May 4, 2022 by morgana
Bambula Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 (edited) Ako je tako onda prvo probaj nekom finijom granulacijom,dok ne pokaže šta je tačno ispod,pa po potrebi menjaj granulaciju. I naravno bez pritiska već pustiš mašinu da sama radi,da izbegneš ukopavanje i riseve koji su kasnije noćna mora za sanaciju,a da izgleda koliko toliko lepo. Edited May 4, 2022 by Bambula 1 1
Recommended Posts