Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted

Evo vam slika police  na licu mesta osmišljene za pet minuta i napravljene za deset, ako izuzmemo sušenje laka i tiplovanje otvora za šrafove. 

Jedna bočna strana je isečena ubodnom "otprilike" pa iskopirana na drugu dasku i isečena. A same police su daske na raspolaganju svedene na dužinu najkraće.

Čas posla jer dokonost....

E6lzNG6.jpg

I gomila stvari, upotrebno korisnih, može tako lako da se napravi   :) 

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

A i štedimo energiju i resurse tako, recikliramo pa će i Greta biti srećna.

Ne želimo da ražalostimo dete. Je l' da?

Posted
41 minutes ago, Bujodrag said:

Da. Može dosta toga da se uradi bez majstora. Uglavnom treba pametnog osmišljavanja, interneta i dosta strpljenja.

Alal vera.

Lepi su ti uradci. Još ako su i projekti tvoji svaka čast. Umetnička duša.

Pozdrav

Posted
48 minutes ago, SDSG said:

Imas dosta dobrih starih stolara po selima oko Krusevca, tacnije oko Stopanje, ovi po gradovima su uglavnom majstori za sklapanje iverice.

Mada ako je neko sredjivanjecu pitanju to mozes i samnda odradisnza jedan vikend. 

Hvala lepo na informaciji za Stopanju.

Pozdrav

Posted
3 hours ago, Deda Drda said:

...... Još ako su i projekti tvoji svaka čast.

.....

Hvala.  Mislim da u glavnom jesu. 

Posted

Najvci posao tu je da se skine stara farba, jer je ta stara stolarija uglavnom farbana uljanim farbama i molerskim pumpama, ja sam u bivsem stanu farbao ta stara vrata jednom u zivotu i nikad vise, posao za koji smo planirali jedan vikend je trajao 4 vikenda :ph34r: Poduhvat su platile 2 hobi slajferice iz Metroa jer je ta farba zlo da se skine do golog drveta, jos ako je kao kod mene bio slucaj da je jos neko farbao, a majstori jedva cekaju takve poslove da debelo naplate. 

I obavezno cuvaj stare okove pogotovo ako su sa 4 rupe, jer ovi moderni okovi su uglavnom sa 3 a i kad su sa 4 su uzi od tih starih, pa onda moras i rupu da gitujes, a to dalje povlaci gitovanje celih vrata jer ubosti istu nijansu na gitovanom delu je nemoguca misija. 

Posted

zašto niste koristili one specijalne grejalice, što liče na fen za kosu, da zagrejete i ostružete farbu sa špahtlom 

Posted

Zato sto ne moze :) Uljana farba, na drvenim vratima + fen= nova vrata. 

Posted
9 hours ago, Bujodrag said:

Evo vam slika police  na licu mesta osmišljene za pet minuta i napravljene za deset, ako izuzmemo sušenje laka i tiplovanje otvora za šrafove. 

Jedna bočna strana je isečena ubodnom "otprilike" pa iskopirana na drugu dasku i isečena. A same police su daske na raspolaganju svedene na dužinu najkraće.

Čas posla jer dokonost....

E6lzNG6.jpg

I gomila stvari, upotrebno korisnih, može tako lako da se napravi   :) 

Alal vera

Posted

Hvala  :blush:

Evo jednog od ogledala kakva sam pravio.

Ovo je iz 2008. ili 2009. Za jednu devojku s kojom sam tada bio. Ona je baš dobra i nežna, drugačija od mojih uobičajenih  žestokih divljakuša. I završila je profi kurs za masažu pa je često vežbala na meni :happy: 

Ram ogledala je šperploča i alat je rezbarski luk ali ovde je trebalo dosta osmišljavanja jer "ukrasi" od šperke su morali i da ramu daju čvrstinu i da sakriju spojeve i da prikažu moje uobičajene simbole iz tog perioda. Svega par slika imam. Ali lepo je bilo praviti ga. Oko mesec dana crtanja, sečenja, šmirglanja i uklapanja, po malo svaki dan jer trebalo je tada ići i na posao i na probe s bendom i na svirke. Na jednoj svirci sam je i upoznao i posle svirke smo imali mesta u kolima pa smo je povezli a ona je sedela pozadi pored mene i eto :wub:

wm5Fcrh.jpg

tji0vBw.jpg

Posted

I evo, sad mi drugarica javlja da zna gde je još jedno ogledalo. Čekam slike  :) 

Posted
23 hours ago, SDSG said:

Imas dosta dobrih starih stolara po selima oko Krusevca, tacnije oko Stopanje, ovi po gradovima su uglavnom majstori za sklapanje iverice.

Mada ako je neko sredjivanjecu pitanju to mozes i samnda odradisnza jedan vikend. 

23 hours ago, Bujodrag said:

Da. Može dosta toga da se uradi bez majstora. Uglavnom treba pametnog osmišljavanja, interneta i dosta strpljenja.

Evo police/stola koji smo devojka i ja napravili koristeći bukova gazišta (pragove) koji mogu da se kupe za nevelike pare u prodavnicama kao što je Uradi Sam i slično. Ima ih raznih dimenzija i dobro su sečene, svi uglovi su pravi i stranice ravne i paralelne. Ja sam valjda već imao jednu veću pa smo dokupili ostatak.

Išlo je brzo. Testerisali i šmirglali sedeći na podu. Devojka me je u jednom trenutku pogledala i rekla da se nikad nije ovako zabavljala. Šteta što je nisam slikao. Ali jeste ona mene 

3wvGeAd.jpg

6idfMB7.jpg

I evo je polica ovde u funkciji i stroga gazdarica nas je sve izredjala jer smo bili neposlušni  ;) 

h9qXwtR.jpg

Mislim da smo je kasnije još dodatno ošmirglali i prešli nekim italijanskim orah sadolinom koji sam ja imao ili je to bio neostvareni plan. Ne sećam se.

Ali ova bukova gazišta su super jer nisu skupa a prodaju se u raznim dimenzijama i dobro su obradjena. 

Može svašta da se napravi od njih

Posted

sad sam se preznojila zog ovog televizora.

Posted

Radio bih fasadu, koje doba godine/ vremenske prilike daju najbolje rezultate?

Posted (edited)
30 minutes ago, El Guapo said:

Radio bih fasadu, koje doba godine/ vremenske prilike daju najbolje rezultate?

Prolece i jesen.

Temperatura ne bi trebalo da pada nocu ispod 5 niti da prelazi preko dana 25.

Ako unapred nisi rezervisao majstore tesko da ces sada da nadjes nekoga.

Edited by Блок_64